Dodaj do ulubionych

Program z Pascalem to pomyłka!

IP: *.chello.pl 22.05.04, 20:42
On jest idiota i prowadzi idiotyczyny program..ze nie wspomne że kaleczy
polski jezyk
Obserwuj wątek
    • Gość: inka Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.chello.pl 22.05.04, 21:00
      Ciekawe jakie języki obce ty znasz, o ile jakiś znasz to pewnie wydaje ci się,
      że mówisz w nim czysto. Nie rozśmieszaj mnie. Twoj post świadczy tylko o twoim
      chamstwie. Rozumiem gdybyś stwierdziła, że nie podoba ci się program lub Pascal
      cię drażni lub denerwuje, ale jak można wyzywać kogoś od idiotów tak naprawdę
      nie znając go. Żałosne.
      • Gość: Usia Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.chello.pl 22.05.04, 21:10
        Argumenty, którymi bronisz Pasacala są żadne Niunia. NIe zamierzam wchodzić w
        polemikę z Toba. Napisałam jedynie, że prowadzący program kulinarny Pascal jest
        idiotą i zdanie podtrzymuję bez względu na Twoje dywagacje. Nie znoszę
        plagiatów. Zadzwiające jest to, że po M. Kuroniu i R. Makłowiczu jak grzyby po
        deszczu pojawiły się programy kulinarne w nieudolnych wersjach np. beznadziejni
        prowadzący i za takiego uważam Pascala. A idiotą jest za to, że nie potrafi
        wyważyć swoich umiejętności i nie powinien sprzedawać się w TV w Posce bo jest
        słabiutki!
    • Gość: inka Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.chello.pl 22.05.04, 21:21
      Widzę , że bardzo się starasz sprawiać wrażenie osoby inteligentnej.Twoja
      argumantacja, która miała przemawiać za tym, że Pascal jest idiotą była bardzo
      bogata i baaaardzo mnie ubawiła.
      Ps. Niunia nie napisałaś jak tam twoja znajomość języków???
      • amused.to.death Re: Program z Pascalem to pomyłka! 22.05.04, 21:42
        inka, szkoda czasu na takie wątki:)))
    • narysuj.mi.baranka Zgadzam sie. Tylko Maklowicz! Mniam:)_n/t 23.05.04, 01:38

• Gość: Bodzio Re: Zgadzam sie. Tylko Maklowicz! Mniam:)_n/t IP: *.echostar.pl 23.05.04, 07:04
        I ja sie podpisuje.
        Pascal przy Maklowiczu to jak francuski pudelek przy naszym gonczym ogarze.
        Panie Robercie - oby tak dalej.
    • Gość: Jadzia Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.04, 13:06
      Ja ogladalam ten program tylko raz i nie caly, nie sadze ze moze byc cos
      gorszego od Kuronia, to byla porazka.A ze nie Pascal robi bledy to co Tobie to
      przeszkadza, rozumiesz chyba co chce powiedziec i to jest wazne. Ponawiam
      pytanie, jak tam Twoje jezyki obce??????
    • Gość: Marghe_72 Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 23.05.04, 13:21
      Nie rozumiem tego porównywania.
      To dwie różne szkoły, dwa rózne programy, dwa style.

ps. Krytyka tak, ale konstruktywna, a nie darmowe inwektywy. No cóz, każdy sam
      sobie laurkę wystawia
      • anetkarobert Re: Program z Pascalem to pomyłka! 23.05.04, 14:38
        To jest też chyba kwestia sympatii. Ja Makłowicza uwielbiam, a Pascal chodź
        dobrze gotuje - mnie drażni. Jest za szybk i chaotyczny. Ale ma talent
        pozdrawiaM
        gg 5420700
        • Gość: Makłowicz...e tam Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.toya.net.pl 23.05.04, 14:55
          Makłowicz może i jest sympatyczny ale gotuje kiepsko
          Nie wiem czy zauwazyliscie ale zawsze mu cos spadnie, włoży rękaw w potrawę i w
          ogóle na kucharza to on mi nie wygląda natomiast Pascal przynajmniej sprawnie
          wykonuje wszystkie dania
          • narysuj.mi.baranka W Pascalu nie odpowiada mi to, ze jest... 23.05.04, 15:01
            ... chudy i zle mowi. Maklowicz mowi pieknie po polsku i juz przez to jest
            smakowity. A spada mi, bo jest zywiolowy. Kuchnia to nie laboratorium.
          • Gość: Voltaire Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.icpnet.pl 23.05.04, 15:01
            Bo Maklowicz jest naturszczykiem, a nie wyksztalconym kucharzem. Gotuje bo to
            kocha i sprawia mu to radoche - to widać.
            Nie miota sie za to przed kamerą, nie stęka a do tego swietnie opowiada.

No i dobry jest ten Wloch z Tele5 - polubilem go po 2 minutach ogladania.
            Ta dwojka jest daleko z przodu. Potem dluuuuugo nic i peleton z Kuroniem,
            Okrasą, Kawiarenką i Pascalem.
            • Gość: zw Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.icpnet.pl 23.05.04, 20:35
              Pascal skąd jest ten pajac?
    • kalesony_dowbora Re: Program z Pascalem to pomyłka! 23.05.04, 15:28
      Usia to kretynka!
      Nie odpisujcie jej - to głupia ździra!
      • Gość: lu Chyba snie IP: *.acn.waw.pl 23.05.04, 23:40
        Jeszcze zadna dyskusja na tym forum nie upadla tak nisko jak powyzsza wymiana
        zdan. O temora, o mores! Coraz szerszy dostep do internetu...

Wole Pascala, bo umie gotowac, jest tworczy i mozna sie od niego wiele
        nauczyc. Maklowicz nie ma pojecia o gotowaniu (odtwarza przepisy), jest
        makabrycznie zadufany w sobie (szczesliwie w programach tego ostatniego nie
        widac, wiec go lubicie...)
        • Gość: Raul Re: Chyba snie IP: *.echostar.pl 24.05.04, 06:07
          Ja chyba snie - Pascal jest tworczy !?
          I rozumiem ze on nie odtwarza przepisow tylko je wymysla.
          Cholera - chyba go nie docenilem :-)
    • szczekuszka Re: Program z Pascalem to pomyłka! 24.05.04, 08:56
      Moze i pomylka, ale na licencji. Producentom sie wydaje, ze jak sie reszcie
      swiata podobalo to i Polaczkom sie spodoba. A mnie ten program(latajaca kamera,
      flegmatyczna, niewidzialna prowadzaca), prowadzacy i jego przepisy nudza i nie
      wnosza nic ciekawego.
      Zeby on chociaz byl przystojny.
      Kiedys na kanale Club lecial program kulinarny z udzialem dwoch facetow.
      Niektore potrawy tez byly jakies takie, ale sposob krecenia byl fajny, wnetrza
      kuchni sie zmienialy, a sami faceci przystojni, na luzie, dogryzali sobie co
      jakis czas. Ten program ogladalam z przyjemnoscia.
      • giezik Re: Program z Pascalem to pomyłka! 24.05.04, 09:03
        To troche brutalne, ale mi sie wydaje, ze program ktory wywoluje tyle ekscytacji - czyli gotuj z Pascalem jest niestetyt wylacznie dodatkiem do sprzedazy produktow - spojrzcie na zmasowana kampanie reklamowa produktow Knorra. garnki Ingenio. ktore budza tyle namietnosci (choc juz zaczynaja pojawiac sie pierwsze opinie uzytkownikow, ze moze te raczki nie sa az tak dobrej trwalosci).
        Poza tym Pascal w onecie ma swoj kacik, Pascal w Gazecie (magazyn) ma swoj kącik. Jakos dziwne, ze w konkurencyjnych skadinad mediach ta sama osoba "produkt" potrafi sie odnalezc.

Choc nie ukrywam, ze moze dobrze iz ludzie zobacza, ze gotowanie nie musi byc udręką
      • Gość: Marghe_72 Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.05.04, 13:18
        Szczekuszko, ale nalezy wziąc poprawkę na to, ze nie wszyscy znają sie na
        kuchni tak jak np Ty.. (i tu naprawdę bez złośliwoisci to mówię) czy Brunosh,
        Giezuik i cała masa innych doświadczonych.

PAscala ogladają początkujący "kucharze".. i dla Nich myslę ze to dobry
        program, zreszta dla mnie też.. a jestem "ciut bardziej początkującą"
        kucharką :). NAprawdę mozna czerpać inspirację.. moze nie ze wszystkiego ,a le
        pomysły są.
        M.
    • hania55 Re: Program z Pascalem to pomyłka! 24.05.04, 09:24
      Pięknie, Usiu. Pięknie.

A teraz ładną polszczyzną wytłumacz nam dlaczego.
    • Gość: lilly Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.77.classcom.pl 24.05.04, 14:40
      a ja mam inne zdanie; wiele przepisow pascala wykorzystalam juz w kuchni, a do
      gotowania nie trzeba mowienia... przeciez skladniki masz wypisane na ekranie, a
      w programie kulinarnym proces przygotowania potrawy ogladasz oczkami a nie uszami;
      pana maklowicza uwielbiam, ale musze przyznac ze pascal duzo wiecej wie o
      gotowaniu...
      • brunosch Re: Program z Pascalem to pomyłka! 24.05.04, 14:51
        Gość portalu: lilly napisał(a):

>do gotowania nie trzeba mowienia... przeciez skladniki masz wypisane na
        >ekranie, a w programie kulinarnym proces przygotowania potrawy ogladasz
        >oczkami a nie uszami

Problem w tym, że oczkami to tam nic nie widać, bo kamera jeździ jak dzika z
        kąta w kąt. Nawet jeśli Pascal coś pokazuje (np ostatnio nóż do wycinania
        pestek z jabłek), to kamera jechała po czółku kucharza, a jak przez przypadek
        trafiło obiektywem na dłonie, to w momencie, kiedy gestykulował.
        Nie twierdzę, że nie lubię PASCALA, ja nie lubię TEGO PROGRAMU. Jest źle,
        tandetnie zrobiony na odwal.
        • Gość: Marghe_72 Re: Program z Pascalem to pomyłka! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.04, 15:06
          Bruno, no to ok.. ale to wina operatora, autora programu itp. Pascal akurat
          tutaj nie zawinił. A to na nim wieszacie/ wieszają psy.
          NIe jestem fanką.. ale strasznie nie lubiuę chamstwa , nieuzasadnionego
          chamstwa. A juz na łopatki powalił mnie tekst "Nie oglądam ale mam prawo
          krytykowac" czy coś w tym stylu, ale równie "logiczne"
          M.
          • hania55 Re: Program z Pascalem to pomyłka! 24.05.04, 16:12
            Racja, Marghe. Program to jedna sprawa, Pascal inna. Pascala lubię w tym
            programie najbardziej i szkoda mi, że ginie w przyprawiającym o zawrót głowy
            filmowaniu, w wygłaszanych drewnianym głosem pytaniach i uwagach pani zza
            kadru, w knorrowych torebeczkach i pojemniczkach, wśród niby-to-spontanicznych
            gości. Czy Pascal nie mógłby po prostu gotować?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka