Gość: adi-gbg IP: *.bredband.comhem.se 24.05.04, 18:29 Bedac w Gdansku w kafejce/kawiarence Tchibo byla promocja kawy TIRAMISU-czy ktos zna jakis przepis wlasnie na kawe o tym smaku?dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: kawa tiramisu 24.05.04, 18:45 Nie spodziewalabym sie w niej niczego innego niz aromaty syntetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kawa tiramisu IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 18:59 www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=tiramisu+coffee&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: kawa tiramisu 24.05.04, 19:42 w Mc donaldzie są teraz takie szejki mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kawa tiramisu: przepis IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 22:13 recipes.wenzel.net/t/tiramisu_-_italian_coffee_trifle.html Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: kawa tiramisu 24.05.04, 22:00 Jak to - kawa tiramisu... Przecież tiramisu, to biszkopty nasączone kawą + mascarpone (w dużym uproszczeniu). Podają tę kawę z alkoholem i rozpuszczonymi biszkoptami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kawa tiramisu IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 22:06 Zajrzyj na link, który powyżej podałem, szystko zrozumiesz nawet bez angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: kawa tiramisu 24.05.04, 22:09 Nie martw się, Pichciarzu o moją znajomość angielskiego. Ja już bardziej martwię się o Twoje albo swoje poczucie humoru :-P PS. Tiramisu flavoured brzmi trochę zbyt enigmatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kawa tiramisu: przepis IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 22:15 Kliknąłem w złym miejscu (ach, ten likierek!...) recipes.wenzel.net/t/tiramisu_-_italian_coffee_trifle.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: (kawa) tiramisu: przepis IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 23:08 Oj, jaki wstyd. Źle odczytałem ("tiramisu Italian coffee...), a to jest jeszcze jeden przepis na Italian coffe trifle called Tiramisu.............:>{| Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kawa tiramisu 24.05.04, 22:15 hehe, kawa o smaku sera:)) NAbijam sie.. bo znowu za chwile ktoś mnie posądzi o czepianie sie M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kawa tiramisu IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 22:57 A dlaczego upierasz się przemieniać to na kawę mascarpone?... Przestudiuj składniki, bardzo, bardzo! Polubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kawa tiramisu 24.05.04, 23:00 Pichciarzu, zmiłuj sie i spróbuj sie posmiać/. Niech Ci bedzie kawa o smaku deseru na bazie sera i kawy.. Lepiej? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kawa tiramisu IP: *.proxy.aol.com 25.05.04, 01:15 Śmieję się i to z siebie. Wyjaśnienie nieco wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Dla rehabilitacji... IP: *.proxy.aol.com 24.05.04, 23:11 ...podaję duuuży zestw przepisów na kawę: www.nwlink.com/~donclark/java/recipes.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee IP: *.proxy.aol.com 25.05.04, 01:42 No ale jest taki czort: www.frankenmuthcoffeeroasters.com/tiramisu.htm www.coffeeam.com/flavcofroasd.html#tiramisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee IP: *.os.kn.pl 25.05.04, 10:17 Pichciarz,Ty masz poczucie humoru jak Anglik...i nie każdy musi zaraz angielski znać,ja mam wątpliwosci do twojego polskiego,bo wiekszosć przepisów podajesz w j.angielskim i to same linki. A tak na marginesie to mi ta kawa nie smakowała :( Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee 25.05.04, 22:42 Może ty nie znasz, ale wielu zna, a i ze znjadowaniem linków nie wszyscy są szczególnie sprawni. Pewnie dlatego, że boss w każdej chwili może za plecami się pojawić i mieć wątpliwości co do sposobu spędzania czasu przez pracownika. Łatwiej wejść na coś już znalezionego - wielu tak właśnie sądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee 26.05.04, 09:25 Cenna uwaga. Jak widac na te sama sprawe mozna patrzec roznie. Zreszta klikanie linkow nie jest obowiazkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee IP: *.os.kn.pl 26.05.04, 14:43 W pracy sie pracuje a nie na forum siedzi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee 26.05.04, 14:57 Kontrole zostawmy innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 16:12 No to w jakich godzinach ty przcujesz? Ten post wstawiłaś o 14.30. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee 26.05.04, 16:26 U mnie w domu mozna przebywac od 00:00 do 24:00. Nie wiem, jak u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: kawa tiramisu/tiramisu coffee IP: *.os.kn.pl 27.05.04, 09:51 O 14,43 jesli chodzi o ścisłosć. Ja pracuje cała dobę,wychowuje dzieci swoje. i jaka dzieci śpia to ja moge sobie poklikać, i nie musze w ukryciu szefa okradać :) Ale to juz sparawa sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka anais Re: kawa tiramisu IP: *.dialup.medianet.pl 25.05.04, 22:35 bedąc w gdańsku była promocja matko boska, to o pomste do nieba woła. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_tam Re: kawa tiramisu 29.05.04, 12:51 to nie ort przecież, tylko skrót myślowy. ja zrozumiałam, a boskiej matki nie wzywaj nadaremnie ;-)) Gość portalu: wielka anais napisał(a): > bedąc w gdańsku była promocja > matko boska, to o pomste do nieba woła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: kawa tiramisu IP: *.proxy.aol.com 29.05.04, 17:45 I to z małej litery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgi Re: kawa tiramisu IP: *.cable.senselan.ch 29.05.04, 18:27 ja tam wole zwykle tiramisu. a kawy smakowe... no coz... co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kawa tiramisu 30.05.04, 10:03 Najlepiej tiramisù / domowe / i filizanka dobrej kawy. Takie to proste. Po co szukac zastepstw chemicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: kawa tiramisu IP: *.upc-g.chello.nl 30.05.04, 11:16 Link Pichciarza o kawie jest super, dzieki :) A z kaw , jak ktos lubi smakowe to polecam baileys koffee. Robi sie jak Irish, ale na bazie baileysa. Pewnie lepsza niz kawa tiramisu na bazie sera :D Odpowiedz Link Zgłoś