Gość: anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 09:12 jako że osoby z rakiem jelit nie mogą jeść pieczonego ani smażonego mięsa, proszę o przepisy na smaczne potrawy z mięsa gotowanego :) będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: danie z mięsa gotowanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 10:42 tak , kosmopolitesiorbut, wiem... ale większość z tych dań polega na gotowaniu go, a potem jednak jest smażenie pieczenie i takie tam... a tu jest zabronione... no ile można jeść mięso z rosołu albo zupy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: danie z mięsa gotowanego 23.09.11, 11:22 Wyjmujesz ugotowane mięso i robisz do niego jakikolwiek sos. Dusisz w nim jeszcze chwilę mięso i masz gotowe. Jak chcesz ugotować bez płynu, co? Sam się chętnie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: danie z mięsa gotowanego 23.09.11, 13:24 Ja bardzo lubię filet z indyka natarty mieszanką sosu sojowego i powideł śliwkowych, ogotowany w folli. Tzn zawienięty w folię bardzo szczelnie i ugotowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tawananna* Re: danie z mięsa gotowanego IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 16:57 Mnie gotowane mięso najbardziej smakuje z sosem koperkowym. A czy w grę wchodzi gotowanie na parze? Taką pierś z kurczaka można przyprawić na wiele różnych sposobów (ja lubię aromatyczne zioła) - smakuje zupełnie inaczej niż mięso "z zupy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goryl Re: danie z mięsa gotowanego IP: *.kamnet.pl 23.09.11, 17:20 Dziś zrobiłam: Polędwiczkę pokroiłam w plastry i lekko rozbiłam. Kładłam je potem na niewielką ilość gotującej się wody. Dodałam marchewkę, cebulkę pokrojoną w półplasterki, kabaczek pokrojony w kostkę. Dodałam sól, pieprz, świeży czosnek, kostkę bulionu wołowego, odrobinę chili. Jak już mięsko było miękkie wrzuciłam w to dwie torebki ryżu basmanti (wysypałam z nich ryż, nie gotowałam w woreczkach). Całość wyszła wyśmienicie. Pewnie nie możesz używać ostrych potraw i kostek bulionowych, ale myślę, że to danie przyprawione delikatnie też będzie smakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: danie z mięsa gotowanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 15:32 dziękuję , o takie przepisy mi właśnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: danie z mięsa gotowanego IP: *.159.59.96.dyn.user.ono.com 23.09.11, 19:06 Cocido madrileño Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: danie z mięsa gotowanego 23.09.11, 21:08 możesz mielić gotowane mięso i mieszać w warzywami lub samo mięso traktować jako farsz do: naleśników - krokietów pierogów pyz gotowane mięso możesz podać w sałatce - zielone liscie plus jakieś warzywo typu pomidor czy papryka plus sos jogurtowy albo czosnkowy gotowane mięso plus sos beszamelowy i dodatki - ziemniaki lub kasza lub makaron lub ryż Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: danie z mięsa gotowanego 24.09.11, 00:21 a może na parze? fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,88691056,88691056.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56895121,56895121.html wybacz zdjęcia :D, ale daję słowo, że mięso smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkazbajkii Re: danie z mięsa gotowanego 24.09.11, 15:36 ja często wrzucam do szybkowara mięso dodaję przyprawy , warzywa i duszę smaczne wychodzi i jest lekkostrawne w miarę Odpowiedz Link Zgłoś