Gość: Saraj IP: *.181.94.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.09.11, 13:21 Mam ochotę na coś ekstremalnie pysznego. Czy jest w Warszawie jakaś ponadprzeciętna ciastkarnia którą polecacie? Ach... rozmarzyłam się...:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmopolitesiorbut Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 29.09.11, 13:46 Ciastkarni jeszcze nie jadłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika O co chodzi? IP: *.play-internet.pl 29.09.11, 14:35 Chodzi o cukiernie czy zakład produkujący ciastka? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 29.09.11, 17:45 Nie sadze, zebys znalazl/a cukiernie, w ktorej wszystko jest pyszne. Ale: * Misianka (skraj Parku Skaryszewskiego, Arkadia, Blue City) - torty (ale tarty, serniki i wiekszosc ciast bezowych lepiej sobie daruj) * Lukullus - beza bakaliowa, babeczki z kajmakiem, takie plaskie ciastka ze sliwkami w alko i z kajmakiem, torciki * Batida - zwlaszcza musy i serniki i, jesli bedzie, bardzo dobra tamtejsza bajaderka, ktora sie chyba nazywa amaretto czy jakos tak i jest w formie stozka * Sowa - nowa w Wawie. Bardzo duzy wybor bardzo dobrych ciast i tortow (niedoscigniony tort ciasteczkowy) Bliklego stanowczo nie polecam. Wszystko smierdzi malizną, a w dodatku jest mocno takie sobie. Slodko-Słonego tez nie, bo wszystko tam jest przesłodzone i przeperfumowane imo. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 29.09.11, 20:12 Bene, Sowa jako Sowa może jest nowa, ale wyroby Sowy (ciasta+czekoladki) już od kilku lat można było (i nadal można) dostać w cukierni Carmelia na Powstańców Śl. na tyłach bazarku. Dobra (ale głównie przed Bożym Narodzeniem albo Wielkanocą) jest też Cukiernia Irena na Saskiej Kępie (z tradycjami). Uwielbiam makowce i mazurki oraz piernik. Ale na specjalne okazje trzeba swoje odstać, często na zewnątrz. www.cukierniairena.pl/cukiernia/ Odpowiedz Link Zgłoś
very.martini Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 30.09.11, 02:45 U mnie w domu rodzinnym torty od Sowy (i drobniejsze wyroby również) były od lat przy każdej nadarzającej się okazji, czasem nawet po dwie sztuki:), ale w ciągu ostatnich lat ich jakość poleciała na łeb na szyję. Niestety, widać oszczędzanie na składnikach. Coś, co kiedyś może faktycznie miało czekoladę - czekoladę, wędruje w strnę smaku bebeluchy czekoladowej z butli. W tym roku pierwszy raz od naprawdę dawna był tort z innego miejsca (przytachałam pociągiem z małej czekoladziarni w Warszawie) i zdaje się, że z Sową się pożegnamy. Lubię maleństwa maślane od Gessler:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adim Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie IP: 212.160.148.* 30.09.11, 09:33 Misianka wg mnie przereklamowana - i strasznie tam brudno - kiedys byla fajna ale bylo minelo lukullus to masowka niestety juz wlasciwie to nie ma jednej cukierni, ktora mozna polecic bo WSZYSTKO ma dobre na zelaznej w okolicach starej mennicy jest cistkarnia, gdzie sa pyszne paczki ale tak szczerze mowiac jak chce dobre cistko to sama robie torty zamiawiam w Madam Walewskiej w hotelu Merkury - maja tez dobre tarty Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 06.10.11, 00:50 Gość portalu: adim napisał(a): > Misianka wg mnie przereklamowana - i strasznie tam brudno - kiedys byla fajna ale bylo minelo Zgadzam się. Krążący po Galerii Potraw przepis na misiankową szarlotkę jest w porządku. Wyroby na miejscu - już nie. Na kruchych spodach tart można połamać zęby. Od pewnego czasu mają stoisko w Arkadii. "Stoisko" dobre słowo - ciekawe, ile te wszystkie ciasta tam stoją? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 29.09.11, 20:28 Pyszne ciastka "u generała" róg al. Niepodległości i Wiktorskiej, żadna sieciówka. Odpowiedz Link Zgłoś
bukati Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 29.09.11, 22:53 Ja od roku stale zamawiam ciacha i torty w cukierni sweet-home. Są w kilku miejscach w Warszawie plus okolice Legionowa. Zakochalam się w torcie royal, mój mąz w ich serniku, a moje dziecko w swoich pięknych tortach urodzinowych, właśnie planujemy kolejny. Jeszcze jest pyszny tort z kremem mascarpone. Mniammmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 29.09.11, 23:30 dorzucam Elsnerów na ul Przy Agorze. Rewelacyjne rogaliki z jabłkiem, ciasta drożdżowe, strucle www.elsner.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 29.09.11, 23:32 i jeszcze Jotka na Grójeckiej www.9494.pl/Jotka-Pracownia-Cukiernicza.5.1623.html Odpowiedz Link Zgłoś
melodija Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 02.10.11, 11:37 Ja jeszcze nigdy nie trafiłam na niedobre ciast(k)o tutaj: www.cukierniamytlewski.pl/ Wawer, Trakt Lubelski, koło kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 kazdy ma inny smak,jego oskarzysz?bo niesmaczne 02.10.11, 12:02 Gość portalu: Saraj napisał(a): > Mam ochotę na coś ekstremalnie pysznego. Czy jest w Warszawie jakaś ponadprzeci > ętna ciastkarnia którą polecacie? Ach... rozmarzyłam się...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajka Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie IP: *.147.230.185.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.10.11, 16:31 O! nie wiedziałam, że moja ulubiona cukiernia jest taka sławna w warszawie... kilka razy kupowałam tam muffiny. Staram się jak najrzadziej, bo jestem znowu na diecie, ale czasami sobie pogrzeszę. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 05.10.11, 17:32 Spamem mi to bardzo trąci (ad cukiernia w CH Targówek) 3 wpisy i same peany.. jak dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 05.10.11, 17:38 Ten sam spamer w dodatku, nawet nicka nie potrafią oryginalnego wymyślić. Cukiernia bardzo średnia, nic dziwnego, że nagania, ale mogłaby dyskretniej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 05.10.11, 20:52 słyszałam dobre opinie o tej www.cukierniajarzyna.pl/ podobno w weekendy ustawiają się tam kolejki Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 05.10.11, 22:46 squirk napisała: > Ten sam spamer w dodatku, nawet nicka nie potrafią oryginalnego wymyślić. Cukie > rnia bardzo średnia, nic dziwnego, że nagania, ale mogłaby dyskretniej ;-) Otóż to, Jeszcze nie widzialam, żeby ktkolwiek tam robil zakupy.. Moża zamiast spamować warto zając się pieczeniem czegoś ciekawszego niż muffiny. Muffina to sobie kazdy w domu jest w stabie zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 07:30 Ktoś kiedyś, na tym forum, polecał cukiernię w Rembertowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cisteczko Żelazna róg Krochmalnej IP: *.kghm.pl 06.10.11, 11:17 Moja ukochana cukiernia. Mieści sie na parterze naroznej przedwojennej kamienicy. Wystrój wnetrza pamięta chyba jeszcze wojenna warszawe i nie robi najlepszego wrazenia. ale nie ma co sie zrazac - pączki rozpływaja sie dosłownie, strucle, bajaderki, drożdżowe....bajka:) a od jakiegos czasu maja tez chleby na zakwasie - mi w domu nigdy nie wyszedł ( a właściwie wyszedł sam z gara podczas wyrastania) wiec tam kupuje, maja pieczone w malych formach, w sam raz na 2 dni dla mojej rodziny. Tak wiec nie zrazajacie sie kiepskim wnetrzem bo wyroby maja cudne i co wazne w baaaardzo przystepnych cenach. zaraz ktos napisze ze moj wpis to spam, a ja chce jak najwiecej osob zachecic do tej wspanialej cukierni bo przy inwazji molochów i sieciówek boję sie ze taka perełka moze nie przezyć. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Żelazna róg Krochmalnej 06.10.11, 21:52 lubię tamtejsze pierniczki brukowce :) A wyglad - no dosyc przasny jest :) (O Żelaznej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Żelazna róg Krochmalnej IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.14, 20:03 Witam. To też była moja ulubiona cukiernia ale zawiodłam się bardzo w momencie kiedy zamowilam tort z bitej śmietany na urodziny syna i niestety nastąpiło nieprzewidziane zdarzenie w postaci choroby i imprezę trzeba było odwołać. Jakierz było moje zdziwienie kiedy chcąc odwołać zamówienie dzień wcześniej usłyszałam że tort jest gotowy ,wydaje mi się co najmniej dziwne że tort z bitej śmietany zrobili tyle czasu wczesniej oczywiscie zaliczka przepadła ale paragonu nie otrzymałam i dlatego już nikomu nie polece tej cukierni ,rozczarowałam się zachowaniem szefostwa w tej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Żelazna róg Krochmalnej IP: *.fbx.proxad.net 08.02.14, 14:42 Wygrzebalas bardzo stary watek. Torty robi sie dzien wczesniej, bo dopiero gdy postoja, sa naprawde dobre. A nawet jesli nie byl jeszcze w 100% gotowy, to pewno mieli przygotowane skladniki, upieczone spody, itd. . Narazalas ich na straty. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 06.10.11, 21:49 Radzikowski w Rembertowie (Starym, czyli na polnoc od torow kolejowych) jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Odszczekuje Jotkę. 07.10.11, 00:26 W sumie pospieszyłam się z umieszczaniem jej na tej liście bo jadałam z niej głownie rurki i pączki. I te są ok. Natomiast reszta nie wygląda najlepiej. Zakupiony dziś sernik smakował ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Odszczekuje Jotkę. 07.10.11, 10:13 cukiernia Włodzimierza Gieryszewskiego - szczególnie torty a u Radzikowskiego - polecam trójkątne paczki ze śliwką :) I Sowa - tort bezowy mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomea Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie IP: *.147.125.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.11, 12:12 Wygląda na to, że będa otwierać w innych miejscach nie tylko Warszawy ale również w całej Polsce. Klientów im nie brakuje, firma jest młoda, więc nie widzę przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 07.10.11, 15:10 Jeszcze dodaj, ze kawusia pyszniusia i taniusia, i zawiadom, ze oto przypadkiem weszlas na ich strone, a tam wlasnie informacja o promocji. I nie zapomnij wspomniec, ze firma robi bokami tak wyraznie, ze zamiast reklamowac sie jak inne firmy, decyduje sie na darmowy spam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 07.10.11, 13:05 Najlepsze ciastka i torty są w Cafe Bristol. Później długo, długo, długo nic ... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 wszedzie sa zle i dobre, 07.10.11, 16:30 Gość portalu: Saraj napisał(a): > Mam ochotę na coś ekstremalnie pysznego. Czy jest w Warszawie jakaś ponadprzeci > ętna ciastkarnia którą polecacie? Ach... rozmarzyłam się...:) wystarczy wszystkie odwiedzic, smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 13.10.11, 12:19 forum.gazeta.pl/forum/w,77,129304276,129551377,Re_Najsmaczniejsza_ciastkarnia_w_Warszawie.html Odpowiedz Link Zgłoś
unsryda Re: Najsmaczniejsza ciastkarnia w Warszawie 13.04.16, 11:50 najbliżej to w Łodzi i Kielcach. Warszawska gastronomia cukiernicza to już trup... nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś