Gość: xyz IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 23:22 Dzisiaj zrobiło mi się masło,następna wyszła ok. Jakie czynniki decydują 1.Producent 2.Temperatura 3.Czas ubijania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ulka Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:26 Nie jesteś sama też mam taki talent,chyba nigdy się nie nauczę.Myślę że temperatura ma wpływ.....dobrze schłodzić......krótko ubijać......ale czy mam rację??????/pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 23:46 No właśnie .... i to wtedy nie wychodzi.. gdy czasu jest mało lub gdy ...bardzo ale to bardzo z a l e ż y aby było super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 23:51 Jak na czymś naprawde zalezy to nigdy nie wychodzi:) A wpływ mają wszystkie czynniki, które wymieniłes/łaś. Ostatnio dobrze mi sie ubiła schłodzona kremówka ŁAciata :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galka Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:58 Mi tez, mi tez;) Moze nawet nie byla specjalnie schlodzona, a ubila sie pewnie dlatego, ze nie przyszlo mi do glowy, ze nie ubic sie moze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 26.05.04, 00:01 Musi byc bardzo zimna/prosto z lodowki/ i nie mozna ubijac za dlugo! Mnie dotychczas zawsze wychodzila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 12:21 Dzięki Wam wszystkim Pierwszą śmietanę ubijałam dość długo i nie była prosto z lodówki ,druga przeciwnie. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.california.pl / 80.72.38.* 26.05.04, 14:34 A czym ubijacie - mikserem czy trzepaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 14:40 Ułatwiam sobie życie....wszystko ubijam mikserem.Myślisz,że to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: BITA ŚMIETANA ??????? 26.05.04, 16:18 również ubijam śmietanę mikserem (czym jeszcze można?), ale głównie to zależy od producenta. Mam wypróbowanego (Krasnystaw), śmietana 30% ubija mi się na "sztywno", tymczasem w tych samych warunkach (tempetarura, czas) śmietana specjalna do ubicia 36% z Mlekowity pozostawia wiele do życzenia, spotkałam się też z taką, która wogóle nie chciała się ubić. Odpowiedz Link Zgłoś