Dodaj do ulubionych

BITA ŚMIETANA ???????

IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 23:22
Dzisiaj zrobiło mi się masło,następna wyszła ok.
Jakie czynniki decydują
1.Producent
2.Temperatura
3.Czas ubijania
Obserwuj wątek
    • Gość: Ulka Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:26
      Nie jesteś sama też mam taki talent,chyba nigdy się nie nauczę.Myślę że
      temperatura ma wpływ.....dobrze schłodzić......krótko ubijać......ale czy mam
      rację??????/pozdrawiam
      • Gość: xyz Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 25.05.04, 23:46
        No właśnie .... i to wtedy nie wychodzi.. gdy czasu jest mało lub gdy ...bardzo
        ale to bardzo z a l e ż y aby było super.
        • Gość: Marghe_72 Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 23:51
          Jak na czymś naprawde zalezy to nigdy nie wychodzi:)

A wpływ mają wszystkie czynniki, które wymieniłes/łaś.

Ostatnio dobrze mi sie ubiła schłodzona kremówka ŁAciata :)
          • Gość: galka Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 23:58
            Mi tez, mi tez;) Moze nawet nie byla specjalnie schlodzona, a ubila sie pewnie
            dlatego, ze nie przyszlo mi do glowy, ze nie ubic sie moze;)
            • Gość: Camille Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 26.05.04, 00:01
              Musi byc bardzo zimna/prosto z lodowki/ i nie mozna ubijac za dlugo!
              Mnie dotychczas zawsze wychodzila.
              • Gość: xyz Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 12:21
                Dzięki Wam wszystkim
                Pierwszą śmietanę ubijałam dość długo i nie była prosto z lodówki ,druga
                przeciwnie.
                pozdrowienia
                • Gość: kapi Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.california.pl / 80.72.38.* 26.05.04, 14:34
                  A czym ubijacie - mikserem czy trzepaczka?
    • Gość: Ulka Re: BITA ŚMIETANA ??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 14:40
      Ułatwiam sobie życie....wszystko ubijam mikserem.Myślisz,że to ma znaczenie?
      • kruszynka301 Re: BITA ŚMIETANA ??????? 26.05.04, 16:18
        również ubijam śmietanę mikserem (czym jeszcze można?), ale głównie to zależy od producenta. Mam wypróbowanego (Krasnystaw), śmietana 30% ubija mi się na "sztywno", tymczasem w tych samych warunkach (tempetarura, czas) śmietana specjalna do ubicia 36% z Mlekowity pozostawia wiele do życzenia, spotkałam się też z taką, która wogóle nie chciała się ubić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka