marghot 26.05.04, 14:54 oczywiście oprócz mini mozarelli+pomidorki koktajlowe do ciasta, do makaronu... jak jeszcze wykorzystujecie rucolę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: giezik Re: co z rucolą / rukolą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.04, 14:58 do wszelkich sałat z winegretem. Czyli niemal nieograniczone zastosowanie, zwlaszcza ze jest dosc charakterystyczna Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: co z rucolą / rukolą 26.05.04, 15:01 tak, tak a co na ciepło? może cielęcina w paseczki+rucola+fettucine/wstążki? Odpowiedz Link Zgłoś
narysuj.mi.baranka Re: co z rucolą / rukolą - link 26.05.04, 15:01 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=12893408 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vino_tinto Re: co z rucolą / rukolą IP: 5.5.* / 80.58.40.* 26.05.04, 15:59 do surowego mięska- carpaccio - mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: co z rucolą / rukolą 26.05.04, 20:25 Powtórzę raz jeszcze "przepis" na sałatę-śmietnik: rucolę, sałatę, świeży szpinak i co kto jeszcze zielonego ma pod ręką poszarpać. Ćwiartki pomidorów opanierować w oregano i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Zeszklić cukinię w słupkach. Wszystko razem wymieszać, polać octem balsamico i posypać płatkami parmezanu. Jeść od razu. Oprócz tego, rucolę wykorzystuję jako towarzystwo do roladek z łososia (twarożek kozi wymieszać ze szczypiorkiem i świeżym tymiankiem, dodać sól i biały pieprz, nałożyć na plaster wędzonego łososia, zawinąć, owinąć folią i włożyć na 1-2 h do lodówki; podawać na rucoli pokropione octem balsamico, albo i bez octu można się obejść). Odpowiedz Link Zgłoś
taka_tam Re: co z rucolą / rukolą 27.05.04, 00:31 porwać rukolę, dodać sera brie (niezbyt drobno pokrojonego), polać odrobiną oliwy i octu balsamicznego, posypać obficie prażonym sezamem. mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolores Re: co z rucolą / rukolą IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 28.05.04, 11:19 Ja wzbogacam rukolą sałatkę caprese. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: co z rucolą / rukolą IP: *.bb.online.no 27.06.04, 23:23 Odkopalam watek, pasuje do letniej kuchni. Ruccola pasuje mi tez na pizzy z szynka parmenska albo tylko z mozarella i pomidorami. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik_72 Re: co z rucolą / rukolą 28.06.04, 09:09 niedlugo na www.skorowski.pl znajdziecie mnostwo przepisow z rukola... to bedzie rewolucja:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlotte Re: co z rucolą / rukolą IP: 62.29.137.* 28.06.04, 10:22 Ja ostatnio jadłam pizzę z rukolą. Tzn. pizza pieczona tradycyjnie z mozarellą i sosem pomidorowym plus po upieczeniu posypana dużą ilością rukoli. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś