Dodaj do ulubionych

paszteciki drożdżowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.11, 21:54
Czy macie jakieś sprawdzone przepisy na takowe paszteciki?I czy po upieczeniu mozna je podgrzewać?Czy zastąpią tradycyjne panierowane krokiety?I jeszcze jedno.Czy takie tradycyjne krokiety opanierowane można upiec w piekarniku zamiast smażyć na patelni?
Obserwuj wątek
    • kosmopolitesiorbut Re: paszteciki drożdżowe 19.12.11, 23:02
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Czy macie jakieś sprawdzone przepisy na takowe paszteciki?
      Mamy - skorzystaj z wyszukiwarki;
      >I czy po upieczeniu mozna je podgrzewać?
      Można;
      >Czy zastąpią tradycyjne panierowane krokiety?
      To dwa różne dania - jak jedno może zastąpić drugie?
      >I jeszcze jedno czy takie tradycyjne krokiety opanierowane można upiec w piekarniku zamiast smażyć na patelni?
      Nie można. Krokiety się smaży a paszteciki piecze.
      • kocia_noga Re: paszteciki drożdżowe 20.12.11, 08:11
        0.5kg mąki;2 jaja; 0.05kg drożdży;0.15kg margaryny;1 szklanka mleka;szczypta soli i cukru.Zarobić jak ciasto drożdżowe.Nie odstawiać do wyrośnięcia,tylko od razu robić paszteciki.
        • kocia_noga Re: paszteciki drożdżowe 20.12.11, 08:13
          Zamiast margaryny daję masło; przepis nie jest mój, znalazłam go w sieci i od kilku lat stosuję z powodzeniem.
    • linn_linn Re: paszteciki drożdżowe 20.12.11, 08:39
      Zagladac do galerii potraw...
      Ostatnio byly te:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,131505732.html
    • Gość: en Re: paszteciki drożdżowe IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 17:31
      Krokiety mozesz spokojnie upiec, czesto tak robie, smazone siedza dlugo na watrobie. Wstaw na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zajrzyj, jezeli nie sa rumiane, potrzymaj jeszcze chwile.
      • Gość: gość Re: paszteciki drożdżowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 21:21
        Właśnie o tę wątrobę mi chodzi i tak się zastanawiam co lepsze dla tej wątroby krokiety czy może paszteciki drożdżowe?
        • Gość: en Re: paszteciki drożdżowe IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 23:32
          Chyba paszteciki zdrowsze. I bardziej eleganckie, mozna zrobic male i zgrabne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka