Dodaj do ulubionych

mielone z kapustą i quinoa

04.02.12, 18:00
zmielona karkówka, surowe cebula i czosnek posiekane, posiekana kapusta włoska, ugotowana quinoa
i jakoś mnie zatrzymało w tym fantazjowaniu i czeka wyrobiona masa

nie chciałabym zabić zapachu komosy ale jakoś nie wiem co z tym dalej po uformowaniu kotletów?
wstępnie obsmażę i uduszę
do dyspozycji mam wodę, rosół, piwo i przecier pomidorowy - bardzo dobry ale słodkawy i kompletnie nie umiem się zdecydować co zrobić
pierwszy raz w ogóle robię kotlety z kapustą i komosą, kto ma pomysł jak to zamknąć?

Ze 2 godzinki mam do namysłu, niech się przegryza póki co. Będę wdzięczna za sugestie.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: mielone z kapustą i quinoa 04.02.12, 18:25
      Ja bym dodała jeszcze jajko, żeby związać mięso i obotczyła w zmielonych ziarnach quinoa, obsmażyła delikatnie, na oleju arachidowym i udusiła w pomidorach.
      • vandikia Re: mielone z kapustą i quinoa 04.02.12, 18:42
        Przepraszam za nieścisłość, zmielona karkówka jest już wyrobiona z jajkiem, solą, pieprzem, majerankiem i koperkiem :) nie mam oleju arachidowego, a komosę już sypnęłam do reszty swoją drogą, niezły pomysł na obtoczenie! komosa tak fajnie strzela w zębach, kurczę żałuję że wszystko zmieszałam i dopiero zaczęłam pytać
        • vandikia Re: mielone z kapustą i quinoa 04.02.12, 19:50
          cóż, za dużo kapusty dałam, część kotletów niby ok ale część się rozwaliła po smażeniu
          więc włożyłam wszystko do gara, porozwalałam, zalałam pomidorami i dusi mi się taka paciaja
          nie wiem z czym to podam, bo jest i mięso i warzywa i kasza.. teoretycznie komplet ale wygląda to niezbyt apetycznie, chyba że potraktuję jako gęstą zupę.. sama nie wiem
          pokusiłabym się jeszcze o zapieczenie tego z makaronem jutro ale sama nie wiem, wszystkie wartości zniszczę w końcu
          • felinecaline Re: mielone z kapustą i quinoa 04.02.12, 20:23
            Jakos tak zabawnie i przekornie bywa, ze najsmaczniejsze sa dania o najmniej atrakcyjnym wygladzie.
            Ja bym to zapiekla, moze z dodatkiem tartego sera i podala, jakby z zalozenia tak mialo byc.
            • vandikia Re: mielone z kapustą i quinoa 04.02.12, 20:29
              pewnie jutro się pokuszę :)
              póki co zjedliśmy jak pastę, posmarowałam tym chleb
              niezłe, niezłe, nawet bardzo dobre.. chociaż trochę mi szkoda pół dnia zabawy i jeść tak ot.. ale może tak się powinno :)
              • beata_ Re: mielone z kapustą i quinoa 04.02.12, 22:04
                Może w naleśniki zapakuj i dopiero zapiecz? Albo gołąbki z tego zrób?
                W obu wypadkach zyska na "wyględności", a smaku stracić nie powinno :-)
                Wersja naleśnikowa nie zabierze chyba też wartości...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka