zia86 Drugi tydzień japoński 26.08.12, 15:57 No i mamy następny tydzień, jak na razie system się sprawdza, co prawda musieliśmy zainwestować w poprzednim tygodniu w egzotyczne składniki za to w tym praktycznie muszę dokupić tylko parę rzeczy :) A jeszcze obskoczyłam z tego co miałam w lodówce wczoraj jedzonko dla znajomych(była tarta z gruszkami i łososiem, polecam! babeczki czarny las, polecam bardzo!) i dzisiejszy obiad. ;) Moje menu na przyszły tydzień wygląda tak: Poniedziałek Ponieważ dalej nie mamy pudełeczka do bento to poniedziałek jest pod hasłem czyścimy lodówkę. :P Przekąska - Jaja faszerowane wędzonym łososiem i kawiorem wasabi z alg morskich Obiad - Curry z mango i kurczaka Wtorek Obiad - Kotlety wieprzowe tonkatsu Przekąska - Szpinak w dressingu sezamowym Środa Obiad - Zupa z łososia, Przekąska - Bhaji z korzenia lotosu Czwartek Obiad - Makaron soba w bulionie z kurczakiem, Przekąska - smażone tofu z daikonem Piątek Obiad - Tuńczyk z zupą kokosową Przekąska - rolki z warzywami Nie jest dokładnie po japońsku ale muszę coś zrobić ze składnikami, które mam w lodówce. ;) Mam do Was kilka pytań. :) Po pierwsze czy muszę coś robić z jajkami? Zostawiałam już jajka faszerowane na noc i nic się nie działo ale nie wiem może trzeba je jakoś osobno zapakować albo coś żeby nic im się nie stało w podróży? Po drugie jak lepiej przetransportować zupkę? Czy w małym pudełku zamykanym czy może w słoiku? Jeśli komuś coś wpadło w oko służę przepisami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 w termosie, 26.08.12, 16:12 zia86 napisała: > Po drugie jak lepiej przetransportować zupkę? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: w termosie, 26.08.12, 16:40 Całkiem dobry pomysł. :) Tyle, że nie mam termosu w domu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: w termosie, IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 17:14 Kup więc. Przecież to nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś