Gość: pszczola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 18:11 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: churros Re: MAM TRZY MELONY...CO Z NICH?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 18:24 Moze to cię zainspiruje kobieta.gazeta.pl/kuchnia/1,54042,845598.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: MAM TRZY MELONY...CO Z NICH?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 18:27 ja jem same, bo uwielbiam. Inni owijaja w szynke wloska i tez dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: MAM TRZY MELONY...CO Z NICH?????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.04, 21:20 risotto zupa krem z melona z kaparami i szczypiorkiem sałatki owocowe - np poąłczyć melona z truskawkami i zalać jakiś aromatycznym alkoholem ryż + melon + oliwki + mozzarella + oliwa + swieza mięta itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: MAM TRZY MELONY...CO Z NICH?????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 21:24 a ja to polecam: www.palcelizac.pl/?przepis=77 niezłe, na serio niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fellicitty Re: MAM TRZY MELONY...CO Z NICH?????? IP: *.chello.pl 03.07.04, 00:05 Ugotowane szparagi, szynka, jajka na twardo, melon, pokroic, posolic. Dodac oliwe z oliwek, wymieszac i... Pycha:)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morgiana Re: MAM TRZY MELONY...CO Z NICH?????? IP: *.cable.senselan.ch 03.07.04, 19:35 1. salatka z rucoli z czosnkiem, oliwa i melonem - rewelacja 2. melon z grila z curry i ostra papryka (ale nie moze za dlugo siedziec) 3. melon z wedzonym lososiem i serkiem philadelphia... zyc nie umierac :D pozdrawiam melonowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szimi Re: MAM TRZY MELONY...CO Z NICH?????? IP: *.icpnet.pl 03.07.04, 21:12 ja najbardziej lubie melona bez dodatkow obranego ze skóry i pokrojonego w kostke ale również przepyszna jest sałatka owocowa - melon kiwi pomarańcze truskawki grejpfruty pokrojone w cząstki zalane syropem cukrowym i z odrobiną alkoholu pyszność dla dzieci wersja bez alkoholowa równie smaczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Melony - Jakie? IP: *.proxy.aol.com 03.07.04, 22:17 Jest wiele gatunków. www.tkinet.com/solutions/agriculture/media/images/melons.jpg www.victoryseeds.com/bookstore/images/melons.jpg waynesword.palomar.edu/ecoph36.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minutka Re: Melony - Jakie? IP: *.vx.pl / *.vx.pl 10.07.04, 11:56 No właśnie, jakie? Które wybieracie, bo ostatnio w marketach jest kilka różnych odmian? rodzajów? Na co zwracacie uwagę kupując? Odpowiedz Link Zgłoś
szpulkaa Re: Melony - Jakie? 10.07.04, 14:51 uwielbiam okragle nieduze, jasnozielone z lekkimi paskami, zolte w srodku. wybieram te, ktore pachna najintensywniej. to taki slodki, odurzajacy zapach:-) zazwyczaj przekrajam je na pol lub 4 czesci, wybieram pestki. i tu roznie bywa: albo wlewam do srodka troche porto i tak zjadam, albo wkladam do srodka po plasterku szynki parmenskiej lub innej tego typu. ten ostatni wariant mozna zmodyfikowac, jesli jest sie bardzo glodnym i zjesc melona z kanapkami z bagietki z szynka parmenska:-) smacznego!:-) Odpowiedz Link Zgłoś