pietnacha40 16.11.12, 19:25 jak je już odcedzę ,to w czyms obtoczyc ? Na góre ,czy pomiędzy warstwy ( brownie i sernik ) je dać ? Nie chcę mieć zakalca . Może lepiej zrezygnować z wisni ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: mrozone wiśnie do sernika 16.11.12, 19:29 w serniko-brownie raczej b. ciezko o zakalec :) ja pieklam z mrozonymi malinami i nic sie nie stalo. nic nie cudowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: mrozone wiśnie do sernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 19:29 Nie wiem czy za bardzo nie puszcza soku, ja mrozonych wisni uzywam jedynie do galaretek i jest to ostatnia, wierzchnia warstwa oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natka Re: mrozone wiśnie do sernika IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 19:44 Żeby nie puściły za bardzo soku i nie zrobił się zakalec trzeba wiśnie obtoczyć (delikatnie) w bułce tartej. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: mrozone wiśnie do sernika 16.11.12, 19:45 ja nic z nimi nie robiłam - nie wiem czy przypadkiem takich mrożonych nie wrzucałam(?) - miejsca nie pamiętam, ale robiłam dokładnie tak jak w przepisie na sernikobrownies z malinami tylko maliny zastąpiłam wiśniami. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: mrozone wiśnie do sernika 16.11.12, 20:01 no własnie o ten sernik z malinami mi chodzi :D tylko malin brak . Dzięki , zrobię jak z malinami . Co do ciasta , w którym trudno o zakalec - mnie zakalec nawet w lanych kluskach się udaje jak malowany :D Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: mrozone wiśnie do sernika 16.11.12, 20:10 to ciasto sernikowe to okropne mazidlo a brownie to jeden wielki zakalec, wiec nic sie nie boj :) pieczesz pewnie z przepisu nigelli w galerii? Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: mrozone wiśnie do sernika 16.11.12, 20:25 nie , z bloga kasiaaa24 . Ale poproszę link do Twojego , bo jeszcze nie zaczęłam i moze mi bardziej podejdzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: mrozone wiśnie do sernika IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.12, 07:04 Pochwal się, jak wyszedł, też się do niego przymierzam. Mam maliny i wiśnie zamrożone. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: mrozone wiśnie do sernika 17.11.12, 09:35 pietnacha40 napisała: > nie , z bloga kasiaaa24 . Ale poproszę link do Twojego , bo jeszcze nie zaczęła > m i moze mi bardziej podejdzie . sorry, wychodzilam wczoraj wieczorem. przepis znajdziesz samodzielnie w galerii potraw. szukaj pod "sernikobrownies". Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: mrozone wiśnie do sernika 18.11.12, 11:33 ciasto bardzo dobre . Wiśnie mogą być , pasują idealnie . Trochę je obsypałam mąką ziemniaczaną , bo gdzieś mi tam dzwoniło , że sok + mąka + temp. , to dobre połączenie . Ale naprawdę symbolicznie . I te wiśnie tylko na górę ciasta dałam. Co do przepisu , to wyszukiwarka GP wyrzuciła mi sernik lis_ki i to był ten sam przepis , co z tego bloga kasiaaa24 . Nie wiem , czy ten sam , co Nigeli . Ale polecam . Szybki i prosty . Odpowiedz Link Zgłoś