Gość: rozana IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.12, 17:25 ... z ciasta francuskiego mi potrzebny. Nieśmiertelna parówka owinięta żółtym serem jest dobra, ale trochę nudna. Proszę pięknie o inspiracje. Ciasto francuskie z gotowca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: Farsz do pasztecików 08.12.12, 17:39 Ja robiłam z podsmażonych na oliwie pokrojonych w paseczki bakłażanów, cukinii, papryki, czosnku i kiełbasy bez skórki. Można też dodać suszone pomidory, odrobinę kukurydzy. Myślę że dobry byłby też farsz z pieczarek usmażonych na maśle z cebulką i wymieszanych z ugotowaną filiżanką kaszy gryczanej, robiłam takie paszteciki kruche były pyszne. Albo z cebuli pokrojonej w piórka, podsmażonej na maśle z łyżeczką oliwy, doprawionej solą i pieprzem i zalanej trzema łyżkami śmietanki, lub mleka skondensowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Farsz do pasztecików 08.12.12, 18:26 taki sam jak do pierogów z mięsem, na przykład.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Farsz do pasztecików IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 22:17 Mój ulubiony-odparowany szpinak z fetą i czosnkiem. Odpowiedz Link Zgłoś