Gość: GMK IP: *.centertel.pl 27.02.13, 08:15 W TVN Style Gordon Ramsey przygotowuje pudding ryżowy. Niestety nie podaje dokładnych proporcji mleka,mleka kokosowego i śmietanki Szukałam w necie i nie znalazłam. Czy ktoś zna ten przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola.iza1 Re: Pudding ryżowy 27.02.13, 08:58 Ten ? maggiegotuje.blogspot.com/2011/12/na-deser-pudding-ryzowy-z-kokosem-i.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMK Re: Pudding ryżowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 12:09 Nie, ten przepis też znalazłam. Tam kokosowe było tylko mleczko, nie było mango ale Ramsey do zapiekania dodał żółtka ubite z serkiem mascarpone. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Pudding ryżowy 27.02.13, 12:24 www.channel4.com/programmes/gordon-ramsays-ultimate-cookery-course/episode-guide/series-1/episode-4 Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Pudding ryżowy 27.02.13, 12:29 glasscraft napisała: > www.channel4.com/programmes/gordon-ramsays-ultimate-cookery-course/episode-guide/series-1/episode-4 za granica nie dziala Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Pudding ryżowy 27.02.13, 12:30 Komentarze do programu sie tez nie pokazuja? Bo w drugim od gory jest podany przepis: W300lou on 18 September 2012 at 16:19 RICE PUDDING I wrote it down as he made it! Hope I didn't miss anything out! Vanilla pod, 3 cloves, 2 cardamons, cinnamon stick toast in pan/hob for 1 min. Add can coconut milk, 2 tbsp sugar, 1pt milk, 2tbsp cream-bring to a slow boil. Stir in 1lime zest. Add 200g pudding rice-turn heat down & simmer 5mins. Whisk 2 egg yolks with 2tbsp mascaparone, whisk til smooth & add to pan, thicken the sauce-Stirring, When pudding starts to open, grate more lime zest then bake in the oven for 20mins 200deg. Just made it & if it's not wright, it will deffinately do until I get it! Gorgegous :) I topped each serving with a dollop of cream Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Pudding ryżowy 27.02.13, 12:42 na komentarze nie zwracalam uwagi, program chcialam obejrzec :) ryzu na slodko nie cierpie z calego serca, ale odcnek jak sie domyslam jest nie tylko o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabbi Re: Pudding ryżowy IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 17:32 ja też nigdy nie przepadałam jak mama mi podawała, a teraz zaczęłam sama robić swoim dzieciom i dodaje syrop malinowy, czasami zjadam więcej niż one:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMK Re: Pudding ryżowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.13, 12:48 Dzięki bardzo, to jest ten przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita_łasuch Re: Pudding ryżowy IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 23:02 Nie robiłam nigdy poddingu w ten sposób. Do tej pory ryż raczej kojarzył mi się z daniami obiadowymi a nie deserami. Ale faktycznie nawet wersja z owocami czy syropem może być smaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
42andzia Re: Pudding ryżowy 09.03.13, 15:35 Ja nie znam ale świetny wychodzi z mleka i ryżu. Gotujesz mleko a potem dodajesz ryż i ci się robi pudding ryżowy. Z sokeim malinowym pycha Odpowiedz Link Zgłoś