legwan8 29.09.13, 23:37 Hej Moja dziewczyna kupiła sporo cukini w promocji.Zrobiła już leczo.Jutro moja kolej gotowania obiadu:)Macie może jakieś smaczne przepisy na cukinię ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: cukinia przepisy 29.09.13, 23:51 forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=cukinia&forumId=777&queryMode=SIMPLEALL&sortMode=SCORE&pageNumber=1&navforum=Galeria+potraw Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: cukinia przepisy 30.09.13, 12:05 Cukinia faszerowana - cukinię trzeba obrać, wydrążyć łyżką (usunąć nasiona), napełnić farszem z mięsa mielonego, podsmażonej cebuli i pieczarek, jajka, ulubionych przypraw; piec do miękkości cukinii. Można polać jakimś sosem (ja robię jogurtowo-ziołowy), ale niekoniecznie. Albo placki z cukinii: cukinie obrać, wydrążyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić, odstawić, żeby puściła sok. Odcisnąć bardzo dokładnie, dodać jajko, trochę mąki, pieprzu, soli, smażyć na małym ogniu do zrumienienia. W wersji de lux (;-)) można dodać trochę startego sera. Ja podaję z wędzonym łososiem, śmietaną i koperkiem. A może czekoladowe ciasto z cukinii n a deser? Jest naprawdę pyszne, mocno czekoladowe, wilgotne, jak brownie (przepis na Moje Wypieki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: cukinia przepisy IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 30.09.13, 12:40 A gdzie ta promocja? :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit "Brytwanę wysmarować olejem" 08.08.14, 09:23 Zanim zaspamujesz całe forum pycha przepisami z tej strony, łaskawie zadbaj o polszczyznę, dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
fotowinsko Re: "Brytwanę wysmarować olejem" 08.08.14, 11:28 Plus za uwagę dot. pisowni - jestem fotografem, nie kucharzem i nie zauważyłem błędu, co oczywiście mnie nie tłumaczy. Minus za złośliwą formę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik A co ma piernik do wiatraka? IP: *.gdynia.mm.pl 08.08.14, 11:57 Bądź sobie nawet cieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: "Brytwanę wysmarować olejem" 08.08.14, 12:33 fotowinsko napisał: > Plus za uwagę dot. pisowni - jestem fotografem, nie kucharzem i nie zauważyłem > błędu, co oczywiście mnie nie tłumaczy. Minus za złośliwą formę. FOTOGRAFEM????? na bazie tego jednego zdjecia moge powiedziec ze nie jestes fotografem, jestes najwyzej Kims kto zrobil takie sobie zdjecie ... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: "Brytwanę wysmarować olejem" 08.08.14, 12:54 Minus zarobiłeś ty. Na forum się nie spamuje swoją twórczością, obojętnie jakiej jakości. Wszystkie sposoby lansu swoich blogusiów inne od linka do bloga w sygnaturce odnoszą wręcz przeciwny skutek. Zazwyczaj są okrutnie wyszydzane - ciesz się, że ty akurat lekko dostałeś po nosku. Odpowiedz Link Zgłoś