Dodaj do ulubionych

cukinia przepisy

29.09.13, 23:37
Hej Moja dziewczyna kupiła sporo cukini w promocji.Zrobiła już leczo.Jutro moja kolej gotowania obiadu:)Macie może jakieś smaczne przepisy na cukinię ?
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: cukinia przepisy 29.09.13, 23:51
      forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&query=cukinia&forumId=777&queryMode=SIMPLEALL&sortMode=SCORE&pageNumber=1&navforum=Galeria+potraw
    • budzik11 Re: cukinia przepisy 30.09.13, 12:05
      Cukinia faszerowana - cukinię trzeba obrać, wydrążyć łyżką (usunąć nasiona), napełnić farszem z mięsa mielonego, podsmażonej cebuli i pieczarek, jajka, ulubionych przypraw; piec do miękkości cukinii. Można polać jakimś sosem (ja robię jogurtowo-ziołowy), ale niekoniecznie.
      Albo placki z cukinii: cukinie obrać, wydrążyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić, odstawić, żeby puściła sok. Odcisnąć bardzo dokładnie, dodać jajko, trochę mąki, pieprzu, soli, smażyć na małym ogniu do zrumienienia. W wersji de lux (;-)) można dodać trochę startego sera. Ja podaję z wędzonym łososiem, śmietaną i koperkiem.
      A może czekoladowe ciasto z cukinii n a deser? Jest naprawdę pyszne, mocno czekoladowe, wilgotne, jak brownie (przepis na Moje Wypieki).
      • Gość: z Re: cukinia przepisy IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 30.09.13, 12:40
        A gdzie ta promocja? :)
    • bene_gesserit "Brytwanę wysmarować olejem" 08.08.14, 09:23
      Zanim zaspamujesz całe forum pycha przepisami z tej strony, łaskawie zadbaj o polszczyznę, dzięki z góry.
      • fotowinsko Re: "Brytwanę wysmarować olejem" 08.08.14, 11:28
        Plus za uwagę dot. pisowni - jestem fotografem, nie kucharzem i nie zauważyłem błędu, co oczywiście mnie nie tłumaczy. Minus za złośliwą formę.
        • Gość: klik A co ma piernik do wiatraka? IP: *.gdynia.mm.pl 08.08.14, 11:57
          Bądź sobie nawet cieciem.
        • tralalumpek Re: "Brytwanę wysmarować olejem" 08.08.14, 12:33
          fotowinsko napisał:

> Plus za uwagę dot. pisowni - jestem fotografem, nie kucharzem i nie zauważyłem
          > błędu, co oczywiście mnie nie tłumaczy. Minus za złośliwą formę.

FOTOGRAFEM????? na bazie tego jednego zdjecia moge powiedziec ze nie jestes fotografem, jestes najwyzej Kims kto zrobil takie sobie zdjecie ...
        • bene_gesserit Re: "Brytwanę wysmarować olejem" 08.08.14, 12:54
          Minus zarobiłeś ty. Na forum się nie spamuje swoją twórczością, obojętnie jakiej jakości. Wszystkie sposoby lansu swoich blogusiów inne od linka do bloga w sygnaturce odnoszą wręcz przeciwny skutek. Zazwyczaj są okrutnie wyszydzane - ciesz się, że ty akurat lekko dostałeś po nosku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka