smolkowicz_a 11.08.04, 14:04 CZy wiecie gdzie można kupić szklanki z uchem w jakich podaje się gzrańca??? Bardzo mi na nich zależy! Z góry dziękuję za pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiwit74 Re: Gdzie można ...? 11.08.04, 15:19 smolkowicz_a napisała: > CZy wiecie gdzie można kupić szklanki z uchem w jakich podaje się gzrańca??? > Bardzo mi na nich zależy! Z góry dziękuję za pomoc!!! Nie wiem czy mozna nazwać to szklanką, ale takie naczynia do grzańca z uchem ,chyba z jakiejś ceramiki kupiłem na rynku na Krupówkach w Zakopanem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: Gdzie można ...? 13.08.04, 13:52 Niestety nie chodzi mi o kubki z ceramiki :-( W takich szklankach podaje się też Irish coffe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdi Re: Gdzie można ...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 15:49 Polecam szklanki z Krosna, do kupienia w sklepach firmowych Krośnieńskiej Huty Szkła, albo w K'Witku koło Krakowa, ale widziałam w paru zwykłych sklepach z zastawą. Jedna uwaga: dwie pękły, gdy wlałam grzańca b.b. gorącego, przy temp ok 60 stopni nic złego się nie dzieje. Są super, pojemność ok 350 ml, dno grube, ale reszta cieniutka. Do grzańca idealne, wygodne do trzymania za ucho. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: Gdzie można ...? 14.08.04, 17:47 Może ktoś jeszcze wie coś na ten temat??? W Krakowie w knajpach podają grzańca w takich szklankach. Please help me!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Gdzie można ...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 20:08 Niedawno kupowałam ale raczej garnuszki ze szkła hartowanego - były też filiżanki. Nie pamietam gdzie ale wiem jakie sklepy są w moim zasięgu- najprawdopodobniej był to Albert. Szukaj w supermarketach napewno są. Odpowiedz Link Zgłoś