Dodaj do ulubionych

sos do pieczonej ryby

IP: *.geac.com.pl / 10.1.10.* 28.03.02, 11:44
Poszukuję przepisów na sosy do pieczonej ryby (zwykle piekę ją w piekarniku
używając funcji grill). Sama umiem zrobić tylko sos cytrynowy i majonezowy z
kaparami.
Obserwuj wątek
    • Gość: _jamka Re: sos do pieczonej ryby IP: *.avamex.krakow.pl 10.04.02, 15:17
      W skandynawii można kupić kostkę rybną Knorr taką samą jak rosołek z drobiu ,
      cz wołowiny. Radzę się zaopatrzyć w taki specjał przy okazji wizyty za granicą
      (widziałam też w Austrii) i robić na tej bazie przeróżne sosy ze świezymi
      ziołami albo z białym pieprzem.smacznego!
      • Gość: beata Re: sos do pieczonej ryby IP: *.acn.waw.pl 10.04.02, 20:17
        Jakiś czas temu kupiłam taką kostkę w Hicie. Nie bardzo wiem, jak ją
        wykorzystać. Czy rzeczywiście do ryby będzie pasował sos o smaku ryby?
    • Gość: ola Re: sos do pieczonej ryby IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 11:08
      a czy możesz podać jak robisz te 2 sosy??
      Ja czasem robię też zwykąły pomidorowy zabielony smietaną - trochę dziwna ale
      jadłam kiedyś i smakuje ciekawie zwłaszcza z łososiem
    • Gość: deda5 Re: sos do pieczonej ryby IP: *.lze.lodz.pl 11.04.02, 11:26
      prosty i szybki - wymieszać śmietanę z gęstym jogurtem, dodać starty chrzan i
      zioła wg. upodobań np. koperek, tymianek.
      • quba Re: sos do pieczonej ryby 12.04.02, 17:53
        pycha pycha niamu niamu
        • Gość: Nina Re: sos do pieczonej ryby IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 20:22
          2-3 zabki zmiazdzonego czosnku utrzyj z sola i pieprzem,dodaj kubek gestego
          jogurtu lub smietany,odstaw na kilka minut i gotowe.Pycha,pod warunkiem,ze
          lubisz czosnek.
          • Gość: Gosia Re: sos do pieczonej ryby IP: *.chello.pl 15.04.02, 12:45
            Znam przepis na pyszny sos do ryby pieczonej lub smażonej.Jest troszeczkę
            pracochłonny ale efekt.....
            Całą główkę czosnku obrać posiekać i zmiażdżyć.Namoczoną w mleku bułkę wycisnąć
            przełożyć najlepiej do glinianego garnuszka/będzie się lepiej ucierało/,dodać
            czosnek i zmielone orzechy włoskie.Ucierać wszystko powoli i
            metodycznie/katorżnicza robota/,dodając 2 żółtka i oliwę z oliwek/2 łyżki/.Na
            koniec przyprawić ten gładziutki sos sokiem cyyrynowym i artystycznie
            przyprawić tak,żeby język uciekał.Gorące kawałki ryby polewć tym sosem.
            • default Re: mnie już uciekł...od samego czytania... 15.04.02, 14:44
              • Gość: Gosia Re: mnie już uciekł...od samego czytania... IP: *.chello.pl 15.04.02, 14:53
                Bardzo się cieszę i życzę miłej zabawy w kuchni.Ciekawa jestem jak będzie
                smakował.
    • Gość: kluba1 Re: sos do pieczonej ryby IP: *.we.client2.attbi.com 17.04.02, 19:22
      Gość portalu: Domina napisał(a):

> Poszukuję przepisów na sosy do pieczonej ryby (zwykle piekę ją w piekarniku
      > używając funcji grill). Sama umiem zrobić tylko sos cytrynowy i majonezowy z
      > kaparami.

Sos z kaparami - pycha !! Jesli chodzi o sosy zimne, to : wymieszac keczap z
      chrzanem. Bardzo dobre do ryby na zimno lub na goraco " do maczania "Sos na
      goraco i ostro : posiekac pomidory bez skory, zielona ( zolta, czerwona,
      niebieska itd) papryke , cebulke ( najlepiej czerwona ) lodygi selera - wszystko
      w kostke, dodac troche pasty pomidowowej, "zaostrzyc" posiekana zielona ostra
      papryka wegierska ( do smaku). Polac rybe ( bez osci oczywiscie )sosem tuz przed
      podaniem. Ja lubie skladniki sosu niezupelnie rozgotowane, niezupelnie chrupiace -
      dostosowac wedlug gustu.
    • Gość: Vikcia Re: sos do pieczonej ryby IP: *.pl 06.05.02, 17:02
      Do łososia w ziołach z rusztu:
      -majonez wymieszać z ketchupem i odrobiną wody (coby za gęste nie było),
      dosypać mnóstwo pieprzu i mielonej ostrej papryki, szczyptę soli
      - ja zwyklę robię ten sos do sałaty, którą do tego łososia podaję, ale od kiedy
      odkryłam, że jest on świetny z rybą- po prostu robię więcej
    • Gość: Laura Re: sos do pieczonej ryby IP: *.chello.pl 06.05.02, 21:39
      Majonez ketchup, sól, pieprz, trochę czosnku ... i łyżeczke brendy. No po
      prostu mniam, mnima. Nadaje sie równiez do krewetek, krabów itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka