houdiridi 03.03.14, 10:50 w lidlu jest włoski tydzień i mam zamiar kupić sery są one hermetycznie zamknięte.Jak albo w czym je przechowywać po otwarciu żeby sie nie zepsuły moge zamrozic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x a jak długo chcesz je przechowywać w stanie IP: *.unitymediagroup.de 03.03.14, 11:36 przydatności do bieżącej konsumpcji? Możesz zamrozić, ale po rozmrożeniu też nie możesz ich jeść przez miesiąc. Jeżeli lubisz włoskie sery, to lidl nie jest jedynym miejscem, gdzie je kupisz. Na bieżąco są wszędzie. Ile tego się je? Zaoszczędzisz na 1 kg (!) parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 male pojemniki sa 04.03.14, 16:30 houdiridi napisała: > Jak albo w czym je przechowywać po otwarciu żeby sie nie zepsuły moge zamro > zic? wiec spozyjesz od razu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Jak przechować ser? IP: 93.154.163.* 04.03.14, 21:50 Wiekszosc serow po zamrozeniu zmienia konsystencje, a czesc takze smak. Lepiej kup tyle ile zjesz na biezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: można mrozić, ale po co? 05.03.14, 18:05 Mrozic po to, aby nie wyrzucic, ale wykorzystac w innym terminie, to jedno. Kupowac na zapas i mrozic, to co innego. Konsystencja i smak zmieniaja sie, wiec oszczedzamy, ale i rezultat rozny od oryginalu. Kupic i jesc / zwracajac uwage na terminy przydatnosci, wielkosc opakowan i zuzycie w rodzinie /. A rok niedawno sie zaczal i wloskie tygodnie beda jeszcze nie raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x to włoskie sery można kupić tylko IP: *.unitymediagroup.de 05.03.14, 18:51 podczas włoskiego tygodnia w lidlu? Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 00:50 No a gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 07:31 nie sadze zeby asortyment w Polsce znacznie sie roznil od zachodniego w takich sieciach jak Interspar, Billa itd, itp ...a tych sklepach mozesz zawsze kupic sery rozne poza tym w Polsce jest chyba tez Aldi a ten sklep ma artykuly "regionalne" , inyczej mowiac Lidl podebral pomysl Aldiemu Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 08:42 W moim mieście Aldi dopiero się otworzył, półki świecą pustkami, nawet warzywa mają byle jakie. Natomiast Lidl, z braku laku, robi za delikatesy. Zdaje się, że jednak Twoje wyobrażenia znacznie odbiegają od realiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x przepraszam, nie pomyślałem do końca, IP: *.unitymediagroup.de 06.03.14, 15:05 zwracam honor, przepraszam raz jeszcze i życzę lepszego zaopatrzenia. Często zapominamy o bliźnich "na pustyni handlowej". :( Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 10:16 tralalumpek napisała: > nie sadze zeby asortyment w Polsce znacznie sie roznil od zachodniego w takich > sieciach jak Interspar, Billa itd, jak widze ogladasz "swieze gotowanie":) Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 08:31 burina napisała: > No a gdzie indziej? Wymieniać wszystkie sieci, które sprzedają sery? Poza tym post startowy powstał tylko w celu zareklamowania promocji w Lidlu, a Wy dajecie się wciągnać... Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 08:39 Nie musisz wymieniać, wystarczy tylko ruszyć głową, żeby wydumać iż w Polsce jest wiele miast i miasteczek, w których Lidl jest jedynym źródłem jako takiego asortymentu. Serio, w moim mieście w Polsce C, Lidl to jedyny sklep oferujący takie delikatesy jak parmezan, miękkie sery francuskie, przyzwoite wino. I to w rozsądnych cenach a na dodatek z w miarę naturalnymi składami. W przepolskiej sieci Polo Market prawdziwych serów (bez tłuszczów roślinnych i tony sztuczności) ze świecą szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 09:04 Wyglada na to, ze niektorzy tak kupuja. Nie byloby tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
houdiridi Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 10:27 mieszkam w dzirze zabitej dechami jedyny supermarket to carrefour który jest dość drogi wg innych marketów do innych mam dosyć daleko więc z tańszych pozostaje lidl. chodziło mi oto że ser jest pakowany w jeden kawałek hermetycznie zamknięty i niewiem jaki bym miała apetyt nie zjem naraz tyle sera kiełbase jak kupuje to przepakowuje ją do woreczków śniadaniowych żeby sie nie zrobiła śliska ale z serem niewiem co zrobić po otwarciu żeby sie szybko nie zesechł Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: to włoskie sery można kupić tylko 06.03.14, 12:36 Po prostu to, gdzie kupujemy, zalezy glownie od dostepnosci sklepow. Niektorym pewnie trudno to zrozumiec. Ja w Lidlu nie kupuje, gdyz u mnie go nie ma. A jakie to sery? Jesli np. parmiggiano reggiano, to po otwarciu trzeba go przede wszystkim troche osuszyc. Ja przechowuje go w specjalnym papierze do serow, a ostatnio nawet w woreczku do warzyw / perforowanym /. Dlugo nie przechowuje: dlatego bardzo duzych kawalkow nie kupuje / max 500 g /. Odpowiedz Link Zgłoś