02.07.14, 15:22
mam wspaniały wywar wołowy, nareszcie dostalam botwinke i chce ja zrobic na nim, szukam tego prostego przepisu, czy mam poczekac do jutra i zrobic na wywarze drobiowym?
Obserwuj wątek
    • mmagi Re: botwinka 02.07.14, 16:36
      na wołowym wolała bym pomidorowa:)
      • mhr2 Re: botwinka 02.07.14, 17:03
        ona u mnie bez wywaru!
    • squirk Re: botwinka 02.07.14, 18:03
      mhr2 napisała:

> mam wspaniały wywar wołowy, nareszcie dostalam botwinke i chce ja zrobic na nim
      > , szukam tego prostego przepisu, czy mam poczekac do jutra i zrobic na wywarze
      > drobiowym?

Zrobiłabym na drobiowym, smak warzyw jest w nim wyraźniejszy niż w intensywniejszym od niego wołowym, sprawdziłam.
      :-)
    • Gość: Endy Re: botwinka IP: *.gdynia.mm.pl 02.07.14, 23:35
      robie na drobiowym lub zeberku/kostce schabowej...wołowy chyba zbyt intensywny moze byc...
    • quba Re: botwinka 03.07.14, 00:19
      No pewnie, ze mozesz zrobić na wywarze wolowym.
      Normalnie robisz jak zawsze. Kiedy botwinka jest już miękka, wlewasz wywar, albo botwinkę do wywaru. Proste, prawda? Tylko pozostaje doprawić, co tam uważasz, żeby miało dobry smak.
      Tyle.
      Ja botwinke robie na wywarze z warzyw.
      Pozdrawiam.
    • mhr2 Re: botwinka 03.07.14, 09:44
      rano kupilam drob, ugotowalam, zrobilam tez wywar warzywny, musze powiedziec ze wszystkie wersje smaczne, ale jak sie kilka godzin przegryzie bedzie jeszcze smaczniejsza(upal wiec rano ugotowalam), dobrze ze sie was zapytalam, zostalaby napewno jedna wersja, teraz mam 3, dziekuje;)
    • st.grzegorz Re: botwinka 08.07.14, 12:51
      Najprostszy sposób na botwinkę, jeśli mamy już wywar, to po prostu ugotować w nim pokrojone buraczki i na sam koniec dodać pokrojone liście - i lekki barszczyk jest gotowy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka