Gość: Asia IP: *.upc-g.chello.nl 31.08.04, 16:28 Kiedys dostalam paczke makarony, dosc grube spirale i ma cytrynowy aromat. Moze jje sie taki makaron z czyms specjalnym? Macie jakies pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: Cytrynowy makaron IP: *.acn.waw.pl 31.08.04, 17:16 moze z sosem cytrynowo smietanowym? Albo z cytrusowym albo z tunczykowo cytrynowbym Którys Cie interesuje? m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Cytrynowy makaron IP: *.upc-g.chello.nl 01.09.04, 08:13 Ogolnie nie jestem bardzo cytrynowa dziewczyna. Wymyslilam jeszcze cos bardziej pospolitego, zupe owocowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Cytrynowy makaron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:18 jesli on ma juz cytrynowy posmak (nie wyłącznie aromat), to chyba warto z jakims sosem smietanowym i powiedzmy natką pietruszki (taki sos alfredo), albo jeszcze lpeiej z natką kolendry. Zaryzykowal bym rowniez z kaparami moze rowniez w jakis sposób z łososiem Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Cytrynowy makaron 01.09.04, 11:47 Moge sie mylic, ale te wszystkie dziwne makarony produkowane sa raczej dla turystow zagranicznych / dostepne glownie w Autogrillach, w miejscowosciach turystycznych. itp /. Dziwny ksztalt, dodatek aromatu i cena duzo wyzsza. W dodatku nie wiadomo co z tym zrobic. Ja polecam kupowanie dobrych makaronow i robienie dobrych / co nie znaczy typu "1001 skladnikow" / sosow. To, co najwazniejsze to prawidlowy sposob przyrzadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Cytrynowy makaron 01.09.04, 13:32 A ja bym taki makaron przygotował najprościej - z najlepszą oliwą, bazylią (może świeżą melisą) i pieprzem. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś