tamiza.1 16.10.14, 20:15 Czy znacie jakieś fajne przepisy na mięso do kanapek własnego wyrobu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sandriks Re: Gotowane mięsa do kanapek 17.10.14, 13:59 ja mięcho np. schabik nadziewam czosnkiem, obtaczam w przyprawach i piekę w rękawie- mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
badencja Re: Gotowane mięsa do kanapek 21.10.14, 22:02 sandriks napisała: > ja mięcho np. schabik nadziewam czosnkiem, obtaczam w przyprawach i piekę w ręk > awie- mniam :) a jakich przypraw używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
sandriks Re: Gotowane mięsa do kanapek 22.10.14, 20:45 wedle smaku ;) osobiście bardzo lubię majeranek, więc dużo majeranku daje plus oregano, tymianek, czasem dla odmiany troche papryki słodkiej Odpowiedz Link Zgłoś
tamiza.1 Re: Gotowane mięsa do kanapek 23.10.14, 16:18 ok, dzięki! a na jakiej temperaturze najlepiej piec? Odpowiedz Link Zgłoś
pyk-nik Re: Gotowane mięsa do kanapek 27.10.14, 20:02 Do zimnej wody wrzucamy 2kg szynki, sypiemy szklankę soli (tak jest w przepisie, dla mnie za słona i daję ciut powyżej pół szklanki), dokładamy ok. 5 łyżek majonezu, sypiemy kilka łyżek papryki w proszku, ja sypię i ostrą i słodką, po ok. 2-3 łyżki każdej, kilka łyżek majeranku, łyżkę pieprzu, wkładamy kilka kulek ziela angielskiego i listków laurowych, ja sypię też czosnek w proszku, ze 2-3 łyżki. Zagotowujemy całość, gotuje się 5 minut, wyłączamy, ma wystygnąć do zimnego. Wkładamy całą obraną cebulę, kilka ząbków czosnku, znowu gotujemy ok. 3 minut, studzimy. Ostatni raz podgrzewamy bez dokładania już czegokolwiek, 3 minuty, studzimy. Odpowiedz Link Zgłoś