Gość: klik Spytaj jakiegoś szamana albo wiedźmy. IP: *.gdynia.mm.pl 19.12.14, 16:02 Ewentualnie księdza ale on bez pozwolenia Stolicy Apostolskiej nic nie powie. //rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Spytaj jakiegoś szamana albo wiedźmy. 19.12.14, 16:18 mialam na mysli osoby ktore jego uwielbiaja;) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Bez jaj 19.12.14, 16:31 swift-tailor napisała: > Przecież można robić majonez bez jaj. odpowiedz bez wiedzy?, masz przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: Bez jaj 19.12.14, 16:40 Biała zasmażka na oleju czy maśle zmiksowana z dodatkiem musztardy, ot i jest majonez:) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 beszamel 19.12.14, 16:52 irsila napisała: > Biała zasmażka na oleju czy maśle zmiksowana z dodatkiem musztardy, > ot i jest majonez:) aby Twój majonez! Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: beszamel 19.12.14, 16:58 Beszamelu się nie miksuje a majonez z zasmażki tak, Można dodać chrzanu i nawet żółtko ugotowane. Jak chcesz bez jaj to tak najprościej. Możesz robić inne, wygooglaj sobie, a nim soja, orzechy i inne... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 juz bym inaczej pisala 19.12.14, 17:04 irsila napisała: > a majonez z zasmażki tak, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Bez jaj IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.14, 11:54 no nie wiem co napisać, ale chyba nigdy nie przyszłoby mi do głowy nazwać coś co jest z zasmażki majonezem, tworzysz nową kuchnię, ok, ale nie nazywaj tego majonezem Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Bez jaj 19.12.14, 17:33 mhr2 napisała: > > Przecież można robić majonez bez jaj. > > odpowiedz bez wiedzy?, masz przepis? Nie warto, jest obrzydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Majonez wcale nie jest przeklęty. 19.12.14, 18:55 Kto nie lubi, albo nie może go jeść może zrobić sobie albo kupić inny sos do sałatki czy wędliny. Ja lubię pindżur, adżykę, ajwar. A zwykłą sałatkę jarzynową polewam sosem winegret, najlepiej na bazie oleju ze słoiczka suszonych pomidorów, jest pyszna w takiej wersji. Majonez można też rozrabiać pół na pół z kwaśną gęstą śmietaną, jest wtedy mniej "majonezowy" i lżejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Majonez wcale nie jest przeklęty. 20.12.14, 14:06 aqua48 napisała: > A zwykłą sałatkę jarzynową > polewam sosem winegret, najlepiej na bazie oleju ze słoiczka suszonych pomidoró > w, jest pyszna w takiej wersji. olej dobry, jajko z olejem niedobre? Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus majonez wegański 20.12.14, 15:56 ma nieco mniej kalorii, a smakuje tak samo. Znajomi próbowali zaskoczeni u mnie. Majonez można też rozmieszać z jogurtem, przyprawić musztardą, o ile ma za mało smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: majonez wegański 20.12.14, 16:10 znana.jako.ggigus napisała: > ma nieco mniej kalorii, a smakuje tak samo. kalorii bez problemu, smak ważne, czytam i tam tyle dodatki? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: majonez wegański 22.12.14, 15:27 znana.jako.ggigus napisała: > Majonez można też rozmieszać z jogurtem, przyprawić musztardą, o ile ma za mało > smaku. jak w normalnym dla smaku, ocet (cytryna) rozcieńcza! Odpowiedz Link Zgłoś