abere8 14.09.04, 11:09 Z czystej ciekawosci tak pytam: dlaczego smietana kremowka (36-40%) jest rzadsza od normalnej? Na moja logike wydawaloby sie, ze jak cos ma wiecej tluszczu, to powinno byc gestsze, nie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bynight_one Re: Konsystencja smietany 14.09.04, 11:14 Bo ta "normalna" jest juz kwasna i jest gestsza. Tam mi sie wydaje. Swoja droga w Niemczech pod pojeciem smietana kryje sie smietana rzadka czyli ta ok 30% w gore. A jak chcesz mniej procentowa smietane, to kupujesz smietane kwasna, jeszcze nie spotakalam sie tutaj z mniej procentowa "nie kwasna" smietana. Odpowiedz Link Zgłoś
abere8 Re: Konsystencja smietany 14.09.04, 11:19 Tutaj normalna smietana - sour cream - ma 22% i prawie sie da ja kroic nozem, a taka rzadsza to heavy cream albo whipping cream i ma 40% tluszczu, normalnie mozna ja wylac z buteleczki. A tak zbaczajac z tematu, usmialam sie dzis z Twojej sygnaturki, bynight_one i wyslalam ja mezowi, niech sie cieszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś