bobralus
09.05.15, 14:33
Nadszedł moment, w którym stwierdziłam, że bez miksera planetarnego się nie obędzie. Zaczęłam się gubić w ofercie oraz radach znajomych, więc będę wdzięczna, jeśli podzielicie się swoimi uwagami. Przede wszystkim zależy mi na dużej pojemności - zrobieniu ciasta drożdżowego nawet z 80-90dkg mąki. Nie zależy mi na funkcji malaksera, kielicha do koktaili, tarce, bo to mam w swoim aktualnym malakserze.
W zasadzie skłaniam się ku KA Classic w zestawie z drugą misą (tylko nie wiem, czy szklana, czy inox), ale internet krzyczy, że Kenwood tańszy, nie płaci się za design, jest więcej akcesoriów (akurat chyba tych, co nie są mi potrzebne, może oprócz mieszadła flex, które w KA trzeba dokupić) itd. Maszyny Kenwooda podobnej co KA klasy są w podobnej cenie - tak jak mówię, nie muszę mieć KA w kolorze, biały też mi się podoba. Z kolei Moje Wypieki wskazują na wyższość KA nad Kenwood (choć w porównaniu był dużo niższy model Kenwooda). Natomiast znajomi mówią, żeby brać MUM Boscha, bo jest korzystny cenowo itd - mialam kiedyś MUMA i był ok, ale znowu dochodzi całe pudło zdublowanych przystawek, plastikowa łamiąca się obręcz misy i stosunkowo mniejsza pojemność dzieży. No i tak...