Gość: Nobullshit Re: dieta kapuściana -kto zna przepis na zupe IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 19.09.04, 23:05 1 puszka pomidorów bez skórki 1 zielona papryka, 1 czerwona 3 cebule 1 główka kapusty 1 seler naciowy 1 por sól, pieprz, sproszkowana papryka, bazylia, Gotować 10 minut na ostrym gazie, potem pyrkolić do miękkości kapusty Przepis mam na zasadzie "jedna pani drugiej pani" - i mogą istnieć inne wersje - ale się sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
ksenia13 Re: dieta kapuściana -kto zna przepis na zupe 20.09.04, 08:20 Cała dieta wyglada tak: Moja znajoma ja stosowala. Schudla 5,5 kg. ZUPA: 3 cebule 3-4 pomidory 1/2 kapusty 1 papryka 1 seler 1 bulion (warzywny bez mięsa) do zimnej wody wrzucasz wszystko i jak się dobrze zagotuje dodajesz dopiero cebulę zmniejszasz ogień i na wolnym ogniu gotujesz 10-15 mni. Możesz dodać przyprawy jakie chcesz oprócz soli. DZIEŃ 1 Zupa + owoce (bez bananów, winogron) + woda DZIEŃ 2 zupa + warzywa (bez marchwi, kartofli i sałaty) jak będziesz bardzo głodna to zjedz zupę, ale jeżeli dalej będzie cię "ssać" to możesz w piekarniku upiec sobie ziemniaki z pomidorami ) + woda DZIEŃ 3 Zupa + owoce + warzywa + woda DZIEŃ 4 zupa + owoce + warzywa + 3 banany (średnie) i trochę mleka (do 1% tłuszczu) DZIEŃ 5 zupa + mięso (chude wołowe, drób lub ozór - gotowane bez soli) pomidory + woda DZIEŃ 6 zupa +mięso (j.w)+ warzywa + sałata DZIEŃ 7 zupa + ryż (najlepiej ciemny) + warzywa + 1 szkl soku świeżego z grapefruit`a zasady takie jak wspominałam wsześniej -żadnej soli, cukru, chleba - -możesz pić wodę herbatę i kawę (jak musisz) ale bez cukru. Owoce wszystkie oprócz bananów, winogron (chyba,że w danym dniu można), warzyw oprócz ziemniaków, sałaty i marchwi (chyba, że w danym dniu można). Ponadto mozna pic herbatę zieloną - gasi pragnienie, oczyszcza z toksyn i łagodzi łaknienie. Wg informacji mozna schudnąć od 2-6 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: dieta kapuściana -kto zna przepis na zupe IP: *.gizycko.mm.pl 20.09.04, 09:53 Tutaj masz linka do przepisu i bardzo zajmującej dyskusji na ten temat,poczytaj bo warto: f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=3601 Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: dieta kapuściana -kto zna przepis na zupe 20.09.04, 10:10 Przepraszam, ze sie wtrace, ale stosowalam te diete - schudlam ok 4 kg (pewnie wody mi po prostu ubylo) a potem bardzo szybko i pieknie sie tyje ze 2 razy tyle. po tygodniu jestes tak wyglodzona, ze zjadasz wszystko w wiekszych losciach niz przed dietą. generalnie do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjeh Re: dieta kapuściana -kto zna przepis na zupe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 10:30 potwierdzam - efekt jo-jo gwarantowany... poza tym juz po w dniach nienawidzisz kapusty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: dieta kapuściana -kto zna przepis na zupe 20.09.04, 11:14 To parwda - do dzis skrzetnie odwijam golabki wyrzucajac ze wstretem kapuste... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: nie traccie czasu na bzdury 20.09.04, 10:34 Jesli ktos schudl, to z uwagi na skonsumowane kalorie. Jesli sie tylko odwodnil, kg wracaja i to z %. Dieta ta jest znana we Wloszech jako "dieta del minestrone". Powstala w konkretnym celu: stosowana jest w szpitalach w przypadku osob otylych, przed operacja. Kazdy spadek wagi ulatwia jej przeprowadzenie i stad opracowano cos takiego / jesli sie nie myle, podobne pochodzenie ma dieta kopenhaska /. Oczywiscie takie cuda-niewida szybciutko zostaja rozpowszechnione i zamiast przynosic korzysci, przynosza szkody / moze byc stosowana tylko przez kilka dni i to pod kontrola lekarzy /. Dajcie sobie sposob. NAWET gdyby byla skuteczna, po jej zakonczeniu wraca sie do poprzedniego stylu zycia / odzywianie, ruch itd. / i do poprzednich bledow, ktorych skutkiem byly kg ekstra. Jo-jo gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upsi Re: dieta kapuściana -kto zna przepis na zupe IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.04, 11:16 Na poczatku lipca odzywialam sie caly tydzien, mniej wiecej wg. tego, co napisala Ksenia. Ile schudlam nie wiem, bo nie mialam wagi, ale ok 5 kg. O odwodnieniu nie bylo mowy, bo duzo i chetnie pilam: herbata ziolowa, zielona, niegazowana woda, duzo owocow. Jezdzilam na rowerze ok. 10 km lub spacery. Schudniecie nie bo moim najwazniejszym celem, raczej sprawy zdrowotne - wiele sie jednak nie zmienilo. O jojo nie ma u mnie mowy, jakkolwiek troche przytylam. Glodna nie bylam, bo zupy mozna jesc ile sie chce, smakuje dobrze, gorzej pachnie (po kilku dniach zapach kapusty jest niezbyt przyjemny). Ugotowalam zupe i zamrozilam porcje dzienne. Po tygodniu nie rzucilam sie na jedzenie, wrecz przeciwnie, zmniejszylam ilosc pieczywa, w ogole weglowodanow. W najblizszym czasie robie poprawke :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zahra NIE RÓB TEGO!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 07:16 Otrzegam przed ową dietą. Ja jadłam zupkę kapuścianą przez jakieś 1,5 tyg, schudłam bardzo szybko - to fakt, ale jak dieta sie zakonczyła wróciłam do poprzedniej wagi + 2 dodatkowe kilogramy. Po zastosowaniu tej diety jestes osłabiona, brak podstawowych składników powoduje zmęczenie, znużenie, szarą cerę. Rzucasz sie po diecie na normalne jedzenie, co powoduje efekt jo-jo. Ja od roku nie mogę nawet patrzec na biała kapuste, nie wspominając już o samym jej zapachu, który powoduje u mnie odruch wymiotny. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: NIE RÓB TEGO!! 22.09.04, 09:20 Probowalam 2 razy z dwoma roznymi przepisami na zupe kapusciana. Za kazdym razem ten sam efekt: totalny bunt zoladka. Teraz przetestowalam diete South Beach i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie wazylam sie, ale po spodniach stwierdzilam spadek wagi juz po 2 dniach. Pozatym je sie duzo pysznych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upsi Re: dieta kapuściana -kto zna przepis na zupe IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 09:54 Zaczne od tego, ze nie jestem fanatyczka diet - nie mam tez takiego (palacego) powodu mieszczac sie w ubrania 38-40. Z moich informacji, jest to dieta stosowana przed operacjami, w celu szybkiego zrzucenia nadmiernych kilogramow. W letnim numerze Newsweek Polska byl artykul o dietach, a takze zestawienie tzw najmniej szkodliwych diet: m.in. Atkins,Montignak, Diamnod no i ta kapusciana. Niestety, zostawilam go w Polsce i nie moge teraz sprawdzic. Diete skonczylam po tygodniu, jakkolwiek "mozna" bylo dwa, poniewaz bardzo schudlam na twarzy i ogladanie siebie w lustrze bylo stresujace. Uwazam ze jojo czesciej wystepuje w dietach, gdzie chodzi sie glodnym i caly dzien nasze mysli kraza wokol jedzenia. Nawet najwspanialsze potrawy gotowane i spozywane w tym czasie przez innych, nie sprawialy mi najmniejszego problemu, a wrecz przeciwnie. Obecnie duzo przebywam w domu ( jednostajnosc, brak "prawdziwych" zadan,brak przyjaciol pod reka) i z nudow jem za duzo!!! Zeby to wlasnie przerwac, robie diete, jak tylko zbiore skladniki, gotuje kociolek:-) zupy. Dodam, ze nie bylam oslabiona, zmeczona itp. a tydzien to nie wiecznosc! Lepiej cos robic niz czekac i narzekac lub byc z siebie niezadowolonym, sfrustrowanym a wrecz nieszczesliwym! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dieta skuteczna 22.09.04, 10:08 Jedyna dieta, ktora moze byc zdrowa i skuteczna, to trwajaca cale zycie. Oczywiscie po dojsciu do prawidlowej wagi mozna jesc troche wiecej, ale nalezy stale kontrolowac wage. Proste, ale wlasnie rzeczy prostsze sa najtrudnijesze. Odpowiedz Link Zgłoś