Dodaj do ulubionych

Kaczka inaczej

20.09.04, 13:01
Dostałam całą kaczkę. Zazwyczaj piekłam ją nafaszerowana śliwakmi
kalifornijskimi, jabłkami.
Chciałoby się zjeść tym razem kaczora na inny sposób zrobionego. Może coś
wschodniego? A może jakieś nadzienie z kaszą?
Będę wdzieczna za wasze sprawdzone przepisy :)
Obserwuj wątek
    • 5krynia Re: Kaczka inaczej 20.09.04, 13:41

      KACZKA PO PEKIŃSKU

      PRZYGOTOWANIE: 1 godzina OCZEKIWANIE: 4 godziny PIECZENIE: 2 godziny PORCJA:
      590 kcal SKŁADNIKI NA 8 PORCJI kaczka 4 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego
      łyżeczka imbiru łyżeczka wodki Kaczkę sprawić. Skórę przy szyi związać
      sznurkiem. Kaczkę włożyć do miski, polewać wrzątkiem, aż skóra zrobi się
      napięta. Miód wymieszać z 8 łyżkami wrzątku, sosem sojowym, imbirem i wódką.
      Kaczkę powiesić w chłodnym miejscu na 4 godziny. Co pół godziny skórę smarować
      glazurą miodową. Kaczkę umieścić na grillu w piekarniku, piec 2 godziny w
      temperaturze 200°C. Dymkę i ogórek pokroić w krążki. Kaczkę pokroić w plastry.
      Placuszki ułożyć na talerzach, na nich plastry kaczki, a obok warzywa. W
      osobnych miseczkach podawać sosy.
      Przypadkiem trafiłam na ten przepis w "Naj",nie wypróbowany przeze mnie,ale
      może Ci sie przyda.

    • baky A może... 20.09.04, 13:43
      Był kiedyś wspominany kurczak pieczony, faszerowany kiszoną kapustą z
      podsmażonymi grzybami... Sprawdziłem - świetne! Więc może kakę tak potraktować?
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka