Dodaj do ulubionych

znalezione w sieci (pizza vs pizza hut)

24.09.04, 08:54
Jakos mi sie nie chce tłumaczyc. Moe ktos przysłuży sie innym ?

Do you know why in Italy we have MCDonald's but we don't have Pizza Hut?

I travelled all around the world and in every country I've seen Pizza Hut but I preferred to eat the exotic meals, but a day in New York my curiosity said me "Eat in that place..."

I chosed the menu most simple Pizza, chips and Coke, but I was so disappointed...

It's not PIZZA, it's GUM with something above...

Pizza is art in Italy: Water, Flour, salt and yeast ....only these ingredients!!!

Cooked in a oven and eaten...

No frozen, no preserved...

And we have several kind of pizza but not DIAVOLA with pepperoni.

I think that PIZZA HUT uses these ingredients to cover the taste of his distusting CHEWING GUM....

the most popular and simple Pizza in Italy is PIZZA MARGHERITA (tomato and cheese)
but you can choose PIZZA al PROSCIUTTO (with HAM) or 4 FORMAGGI (no tomato and 4 different cheeses ) or 4 Stagioni (4 seasons divided: ham, egg, cheese and artichoke) and several others kinds but all with FRESH ingredients.

And more if you eat on PIZZA HUT you eat chips.... when we eat PIZZA we eat BEFORE other kinds of meals: Suppli' (with rice), Crocchette (with potatoes but cooked on the oven) Mozzarelline fritte (cheese fried)...

Another taste, another quality ...another food....food not plastic...

I understand: fast food, yes....not fast plastic...

So if you eat at Pizza Hut when you go there please ask yourself: "WHY IN ITALY, THERE IN NO PIZZA HUT?".....

CIAO FROM ITALY
Obserwuj wątek
    • Gość: p102 Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) IP: *.net-serwis.pl 24.09.04, 10:54
      moj przyjaciel pracuje w hucie (jak to nazywam) pytam go "z czego to robicie?
      to sama chemia chyba jest?" a on na to "no co ty, nie chemia- sa takie 2.
      torebki..."(a na torebkach korowody E_ _ _) facet uwaza, ze jak miendli sie
      recznie to "sama natura" jest i nie widzi roznicy miedzy amerykanskim glunem a
      pizza
    • dziuunia Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) 24.09.04, 11:11
      Jeszcze jakieś 3-4 lata temu chodziliśmy z mężem tam na pizzę,pieczywo
      czosnkowe no i 'obłędny'(wtedy;))bar sałatkowy.Ale z czasem pizza zaczęła
      drożeć,przyszło w końcu oprzytomnienie przy barze sałatkowym po tym jak inny
      konsument zaczął grzebać swoimi paluchami w sosie bo mu coś wpadło,jakieś
      dziecko kichnęło na to wszystko.Pizzę zamawiałam zawsze albo pepperoni albo
      hawajską i nawet mi smakowała,straszne były te wszystkie wersje 'śmieciowe'z
      wołowiną,wieprzowiną,kukurydzą,kiełbasą,serem takim i owakim,papryką itd.itp.
      Dzisiaj sytuacja wygląda tak,że pizzę robię przeważnie w domu,najchętniej
      margaritę,ewentualnie dodaję jakąś wędlinę,oliwki i pomidory suszone i nic
      więcej!Żadnych śmieci,pizza musi być prosta,na cienkim cieście,no i z
      mozzarellą z zalewy,a nie z polską tzw.mozzarellą,którą się na tarce da
      zetrzeć.I jak się ciasto przygotuje wcześniej to można tę pizzę nazwać fast
      foodem,bo robi się błyskawicznie.Ale jest to zdrowy i smaczny fast food.
    • Gość: marghe_72 Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 11:22
      a ja wróciłam z ojczyzny pizzy i jestem chora :)
      Chora, bo aż tyyyyle kilometrów mnie od prawdziwej pizzy dzieli.

Opisze Wam najśłynniejszą pizzerie w Neapolu. Istnieje bodajze od 1870 roku.
      NAzywa sie da Michele.. Kolejki ustawiają sie codziennie około godziny 20, bo
      lokal ma max 10 stolików. Tłum sie wręcz kłebi..
      Wystrój.. hmmm.. powiedziałabym szaletowy (białe kafelki, rozklekotane stoły
      itp). Jednorazowe kubeczki, wyszczerbione niedopasowane sztućce (ale kroją jak
      nalezy)
      Menu (przyklejone na ścianie :)):
      Pizza Margherita:
      Normale/normal 3.50 Euro
      Media / medium 4,00
      Doppia Mozzarella / Double Mozzarella 4,50

Ingredienti : pomodoro , mozzarella , basilico
      Ingridients : Tomato, Mozzarella cheese, basil

Pizza MArinara:
      Normale 3,50
      Media 4,00
      Maxi 4.50

Ingredienti:pomodoro, aglio, origano
      Ingridients: tomato, garlic, origano

Bibite
      Coca Cola 1,20
      Fanta 1,20
      Birra Nastro Azzurro 1,20
      Acqua 1 l 1,20

KONIEC :)))))))

A dłuuugo będe wspominać!
      m.

• dziuunia da Michele 24.09.04, 11:23
        Widziałam ją,widziałam niestety w tv.Na Discovery bodajże,i teraz już nie śpię
        spokojnie,oj nie;)))
        • Gość: marghe_72 Re: da Michele IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 11:26
          Obok jest jeszcze Trianon.. też pyszna..
          Wystóej podobny :)
          Ceny również.
          Tylko miejsca ciut wiecej
          m.
          • linn_linn Re: da Michele 24.09.04, 11:41
            Via Martucci? Napoli, Chiaia? Tak dla informacji.
          • monia_77 Re: da Michele 24.09.04, 11:55
            No i jak to jest ze zwykly placek plaski tylko z pomidorami i mozarella i
            bazylia, a tyle pysznosci.

Tez widzialam na Discovery, jak te pizze wylewaly sie z talerzy i wszyscy
            szamali je w namaszczeniu;-)
            • Gość: marghe_72 Re: da Michele IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 11:59
              via Coletta róg via Sersale .. niedaleko od Piazza Garobaldi (Dworzec)
              m.
    • Gość: marghe_72 Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 12:02
      CoLLetta nie Coletta..
      • linn_linn Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) 24.09.04, 12:07
        Tak myslalam, ze moze byc kilka.
        • Gość: marghe_72 Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 12:09
          Linn, pamietasz na znajomym Ci forum wkeliłam list Neapolitanczyka z krwi i
          kosci:) to On nam poleciła własnie tę knajpkę.
          Kłebiacy sie przed nim tłum o czms swiadczy
          Zreszztą inny neapolitanczyk na pytanie gdzie daja najlepsza pizze wskazał
          własnie TO da Michele
          m,
          • linn_linn Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) 24.09.04, 12:23
            Zanotowalam wszystko w notatkach nepolitanskich. W sumie mam niedaleko i
            planuje wybrac sie "na zakupy".
            • Gość: marghe_72 Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 12:24
              Trianon jest na via Colletta.. a vis a vis miesci sie całkiem smaczna
              lodziarnia :)
              m.
              • linn_linn Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) 24.09.04, 13:29
                ... a jeszcze niedaleko na pewno "sfogliatelle" itp. Chyba jednak poczekam, az
                wyniki diety mi sie utrwala.
                • Gość: marghe_72 Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) IP: *.acn.waw.pl 24.09.04, 13:32
                  sfogliatelle polecane przez rzeczonego Neapolitanczyka sa ciut dalej :)
                  ale przyznam ze nie jadłam..
                  m.
    • Gość: skołowana Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) IP: 213.17.230.* 24.09.04, 15:03
      Na jednym wątku wcinają golonkę. Na drugim wątku wcinają pizzę. Oszaleć można...
      • marghe_72 Re: znalezione w sieci (pizza vs pizza hut) 24.09.04, 15:10
        ????
        • Gość: giezik :))))) (no txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 15:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka