Gość: evi IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.10.04, 17:38 jesli znacie jakis przepis na dip napiszci go i najlepiej dodajcie od czego pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nobullshit Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 01.10.04, 18:23 Na początek masz link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=16297232&v=2&s=0 Dlaczego pytania o przepisy chodzą parami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7777777s Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 18:45 świetny jest dip z surową marchewką pokrojoną w słupki. Jadłam u znajomych i podane to było tak: Miska z dipem, obok malutkie miseczki dla każdego. Nabierało się do miseczki a zmiseczki ten dip nabierało sie za pomocą tych słupków z marchewki, dlatego muszą być dosyć chude(zeby proporcje dip-marchewka były odpowiednie) Ten był akurat czosnkowy, coś fantastycznego. W domu też robiłam ale nie mam takich maleńkich miseczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlotte Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY IP: 213.241.37.* 01.10.04, 19:29 Zrobiłam ostatnio na przyjęcie dwa: dip a la tzatzyki - twarożek + jogurt + starty, posolony i odcedzony ogórek świeży + czosnek + cebulka, szczypiorek + bazylia, sól, pieprz, oraz drugi: majonez z jogurtem + do smaku: trochę ketchupu, musztardy, ziół i przypraw (słodka papryka). Do tego podałam marchewkę w słupkach, kolorowe papryki pocięte w paseczki, rzodkiewkę, seler naciowy, chipsy, nachos, grube paluszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY IP: *.proxy.aol.com 01.10.04, 23:14 Wystarczy?... Ale Eng. www.recipesource.com/munchies/dips-spreads/indexall.html Odpowiedz Link Zgłoś
pati102 Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY 02.10.04, 15:54 ja robie tak: opakowanie toscy, opakowanie (duze) jogurtu naturalnego, pol pojemnika smietany, lyzeczka musztardy francuskiej, lyzka majonezu, duuuza cebula baaaardzo drobno posiekana i 6 jeszcze drobniej posiekanych zabkow czosnku, sol i pieprz. pasuje do surowych warzyw (marchewki, kalafiora, selera naciowego, pieczarek), do chipsow. zawsze robie do na imprezy i wszyscy sa zadowoleni:) i... nie musza obawiac sie wampirow. Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY 02.10.04, 16:41 Ugotowana, odcedzona i zmiksowana włoszczyzna. Można dodac trochę jakiejsik cieczy dla konsystencji lepszej, no i ofkors przyprawy. Pyszne do krakersow, szczególnie cebulowych...mmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY 02.10.04, 21:33 najprostszy dip do krewetek i lososia: majonez+balsamico. dip czosnkowy: 3 zabki czosnku, 1/4 roztartej fety z mlekowity (ta prawdziwa jest za twarda), majonez+jogurt(pol kubka w proporcji zaleznej od upodoban), vegeta(!) i bialy pieprz. najlepiej polac nim pomidory! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 03.10.04, 00:02 Moje wczorajsze odkrycie - improwizacja tez do krewetek majonez 2lyzki, smietana 2 lyzki (nie za kwasna), chilli pol lyzeczki (ze sloiczka,) cukier pol lyzeczki, cytryna (sok z polowki), swieza kolendra lyzka posiekanej swietnie sie komponowal Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY 23.10.04, 20:50 dip smietanowy smietana szczypiork posiekany starte na tarce rzodkieweki sol, pieprz, odrobina cukru, ostra papryka Dip ogórkowy ogórek starty na tarce jablko równiez gsta smietana posiekany koperek troszk kminku sol, pieprz Dip pikantny jogurt lyzka majonezu posiekana cebulka konserwowy ogórek starty na tarce zabek czosnku 1 lyzeczka pieprzu sol 2 lyzki utartego zoltego sera Dip pomaranczowo-majonezowy majonez jogurt sok z pomaranczy lyzka lagodnej musztardy sol, pieprz, szczypta cukru Dip jablkowy 1.2 kg jablek 2 lyzki masla nieco cukru sporo majeranku troche smazonej skorki pomaranczowej wszystko dusimy w rozndelku na gladka mase warzywka do dipow ktore lubie :-) marchewki pokrojone w paluszki ogorki podbnie rozyczki kalafiora i brokula czastki pomidorow platki cykorii liscie kapusty czerwonej pokrojone w paski rzodkiewki papryka pokrojona w paski cukinia podobnie jablka sliwki gruszki ... lubie tez do dipow ciateczka robie takie ciasteczka 1 10dag masla 3/4 szkl maki 10 dag utartego zoltego sera szczypta papryki lub galki muszkatolowej szczypta soli ciasto zagniesc, wlozyc do lodowki na godzine. potem rozwalkowac cienko i wykrawac paski. Mozna posmarowac jajkiem Ciastka 2 1 szkl maki 15dag sera bialego 15 dag masla 1 zoltko zagniesc ciasto, na pol godz do lodowki. rozwalkowac, wykrawac paseczki Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY 23.10.04, 21:54 www.planetaislam.com/kobiety/przepisy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: JAKIE DIPY-PRZEPISY IP: *.proxy.aol.com 24.10.04, 01:09 Może coś takiego?... southernfood.about.com/library/recipes/blpage1b.htm Odpowiedz Link Zgłoś