Gość: shah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 22:55 co można zrobić z puszką ( kilo) masy kokosowej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: masa kokosowa 07.10.04, 09:06 czekać na olśnienie. Ja czekam od roku. Idę sprawdzić datę waznosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: masa kokosowa IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 07.10.04, 09:38 niegdy nie uzywalam masy kokosowej, ale przyszlo mi do glowy, ze moze byc to jakas skondensowana "smierana" kokosowa (coconut cream, albo milk) Jesli jest to cos w rodzaju gestej bialej pasty, to pewnie tak. Dodawaj do tajskiego/hinduskiego/malajskiego i w ogole poludniowo azjatyckiego gotowania. Curry i zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: masa kokosowa 07.10.04, 09:47 to jest z cukrem. A na puszcze stoi napisane MUS KOKOSOWY :) m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: masa kokosowa IP: *.dami.pl 07.10.04, 09:52 to może do jakiegoś ciasta by się to nadało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shah Re: masa kokosowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:57 Miałam nadzieję, że podrzucicie mi jakis przepis na kokosanki albo krem do ciasta, mogłabym oczywiście otworzyć puszkę i wylizywać po trochę, bo uwielbiam wszystko co kokosowe, ale boję się, ze nie dam rady tak zjeść kilograma, to jest "masa", nie mus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola Re: masa kokosowa IP: *.de.deuba.com 07.10.04, 12:31 czesc zawsze mozesz tym poprzekladac wafle tak jak masa kajmakowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shah Re: masa kokosowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 09:56 dzieki olaola, mam nadzieje, że w weekend coś sie jeszcze komuś przypomni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: masa kokosowa IP: *.dami.pl 08.10.04, 11:53 Są przepisy na ciasta z masą kokosową tyle że wszędzie robi się ją samemu ale myśle że chyba można i dać gotową.Może coś wybierzesz: www.kuchnia.e-tools.pl/przepisy_tresc.php?dane1=27&hehe=Ciasta www.kulinaria.pl/potrawy.asp? id=138kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1093 www.szc.pl/Rozne/Inne/kokosowe.htm www.kwartet.pl/oferta_miesiaca.htmhttp://www.winiary.pl/przepis.aspx?id=6&pid=5493 tyle że wszędzie robi się ją samemu ale myśle że chyba można i dać gotową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: masa kokosowa IP: *.dami.pl 08.10.04, 11:57 ups , przepraszam cos nie wyszło :) www.kuchnia.e-tools.pl/przepisy_tresc.php?dane1=27&hehe=Ciasta www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=138 kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1093 www.szc.pl/Rozne/Inne/kokosowe.htm www.kwartet.pl/oferta_miesiaca.htm www.winiary.pl/przepis.aspx?id=6&pid=5493 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shah Re: masa kokosowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:08 dzieki Gosia. Właśnie ja otworzyłam i jestem rozczarowana. wiórki w cholernie słodkim syropie. Chcialam tym przełożyć wafle, nie sklejalo się, więc ukręciłam maslo i dodałam i kurczę zdaje sie że siejakby zwarzyło, eeeeeeee..... Zostalo mi 3/4 puszki wiec poszperam w przepisach, (zagryzając przeslodzonymi waflami) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: masa kokosowa 08.10.04, 14:17 słodycz można zabić dodając gorzkie ciemne kakao (sporo). masło z syropem kokosowym i kakao ugnieść (można dodać jeszcze trochę kawy rozpuszczalnej) ulepić kulki (można do środka wcisnąć np. wiśnię ze spirytusu), obtoczyć w suchym kokosie wymieszanym z kakao i do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karibik Re: masa kokosowa IP: *.proxy.aol.com 08.10.04, 19:22 Jezeli w slodkim syropie to - jako dodatek do koktaili alkoholowych Odpowiedz Link Zgłoś