Dodaj do ulubionych

masa kokosowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 22:55
co można zrobić z puszką ( kilo) masy kokosowej?
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: masa kokosowa 07.10.04, 09:06
      czekać na olśnienie.
      Ja czekam od roku.
      Idę sprawdzić datę waznosci...
    • Gość: senin Re: masa kokosowa IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 07.10.04, 09:38
      niegdy nie uzywalam masy kokosowej, ale przyszlo mi do glowy, ze moze byc to
      jakas skondensowana "smierana" kokosowa (coconut cream, albo milk) Jesli jest
      to cos w rodzaju gestej bialej pasty, to pewnie tak.

Dodawaj do tajskiego/hinduskiego/malajskiego i w ogole poludniowo azjatyckiego
      gotowania. Curry i zupy.
      • marghe_72 Re: masa kokosowa 07.10.04, 09:47
        to jest z cukrem.
        A na puszcze stoi napisane MUS KOKOSOWY :)
        m.
        • Gość: Gośka Re: masa kokosowa IP: *.dami.pl 07.10.04, 09:52
          to może do jakiegoś ciasta by się to nadało.
          • Gość: shah Re: masa kokosowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 11:57
            Miałam nadzieję, że podrzucicie mi jakis przepis na kokosanki albo krem do
            ciasta, mogłabym oczywiście otworzyć puszkę i wylizywać po trochę, bo uwielbiam
            wszystko co kokosowe, ale boję się, ze nie dam rady tak zjeść kilograma, to
            jest "masa", nie mus
            • Gość: olaola Re: masa kokosowa IP: *.de.deuba.com 07.10.04, 12:31
              czesc
              zawsze mozesz tym poprzekladac wafle tak jak masa kajmakowa ;-)
              • Gość: shah Re: masa kokosowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 09:56
                dzieki olaola, mam nadzieje, że w weekend coś sie jeszcze komuś przypomni...
                • Gość: Gośka Re: masa kokosowa IP: *.dami.pl 08.10.04, 11:53
                  Są przepisy na ciasta z masą kokosową tyle że wszędzie robi się ją samemu ale
                  myśle że chyba można i dać gotową.Może coś wybierzesz:
                  www.kuchnia.e-tools.pl/przepisy_tresc.php?dane1=27&hehe=Ciasta
                  www.kulinaria.pl/potrawy.asp?
                  id=138kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1093
                  www.szc.pl/Rozne/Inne/kokosowe.htm
                  www.kwartet.pl/oferta_miesiaca.htmhttp://www.winiary.pl/przepis.aspx?id=6&pid=5493

tyle że wszędzie robi się ją samemu ale myśle że chyba można i dać gotową
                  • Gość: Gośka Re: masa kokosowa IP: *.dami.pl 08.10.04, 11:57
                    ups , przepraszam cos nie wyszło :)

www.kuchnia.e-tools.pl/przepisy_tresc.php?dane1=27&hehe=Ciasta
                    www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=138
                    kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1093
                    www.szc.pl/Rozne/Inne/kokosowe.htm
                    www.kwartet.pl/oferta_miesiaca.htm
                    www.winiary.pl/przepis.aspx?id=6&pid=5493
                    • Gość: shah Re: masa kokosowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:08
                      dzieki Gosia. Właśnie ja otworzyłam i jestem rozczarowana. wiórki w cholernie
                      słodkim syropie. Chcialam tym przełożyć wafle, nie sklejalo się, więc ukręciłam
                      maslo i dodałam i kurczę zdaje sie że siejakby zwarzyło, eeeeeeee.....
                      Zostalo mi 3/4 puszki wiec poszperam w przepisach, (zagryzając przeslodzonymi
                      waflami)
                      • emka_1 Re: masa kokosowa 08.10.04, 14:17
                        słodycz można zabić dodając gorzkie ciemne kakao (sporo). masło z syropem
                        kokosowym i kakao ugnieść (można dodać jeszcze trochę kawy rozpuszczalnej)
                        ulepić kulki (można do środka wcisnąć np. wiśnię ze spirytusu), obtoczyć w
                        suchym kokosie wymieszanym z kakao i do lodówki.
                        • Gość: karibik Re: masa kokosowa IP: *.proxy.aol.com 08.10.04, 19:22
                          Jezeli w slodkim syropie to - jako dodatek do koktaili alkoholowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka