Dodaj do ulubionych

Z czym podać ossobuco

IP: *.oxylion.net.pl 28.05.18, 19:03
Z czym można podać ossobuco, aby uzyskać pełne danie obiadowe.
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Z czym podać ossobuco 28.05.18, 19:11
      spotkalam sie z dodatkami jak : gotowane lub pieczone ziemniaki
      kopytka
      ryz
      chleb

nic, jesli sos byl w wersji wielowarzywnej i bardziej przypominal ratatulle niz plyn
    • buka007 Re: Z czym podać ossobuco 28.05.18, 21:30
      risotto
    • Gość: x w PRL ossobuco nazywało się IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 28.05.18, 22:02
      gicz cielęca i jadałem to z ziemniakami z wody plus jakaś surówka, najbardziej smakowała mi surówka z marchwi i chrzanu.
    • ania_m66 Re: Z czym podać ossobuco 28.05.18, 23:44
      nie wiem z jakiego przepisu chcesz zrobic. jesli po mediolansku tak jak ja cale wieki temu pokazalam w galerii, to z gremolata i z risotto z szafranem.
      jesli masz spore porcje miesa i sosu, to i dobry bialy chleb zamiast risotta jest calkiem ok.
      najlepiej jakis w rodzaju pane di altamura, ciabatty, czy chocby pain paysan. ale w sumie kazda biala bukla/chleb dobrej jakosci sie sprawdzi :)
      gremolate b. polecam, bo ta jej swiezosc idealnie pasuje do duszonego miesa z zawiesistym sosem.
      • Gość: lonka Re: Z czym podać ossobuco IP: *.oxylion.net.pl 29.05.18, 23:09
        Dzięki za sugestie. A Ani za link, gdzie jest właściwie wszystko. Chyba skopiuję całe danie. Gicz będę robiła podobnie. Lubimy z ziemniakami, ale będę miała gości, którzy nie jedzą ziemniaków.
    • positronium Re: Z czym podać ossobuco 29.05.18, 23:43
      Może polenta? Bo będzie sos, to polenta w sam raz się nada do zgarnięcia nadmiaru. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka