Gość: beti IP: 81.210.16.* 14.10.04, 21:35 Smażę teraz mięso, i nie wiem, jak zrobić prawdziwe meksykańskie burrito, czy kto dodawał do niego przyprawę meksykańską "Casa Fiesta" Burrito Seasonning Mix - kupowaną w Auchan? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taka_tam Re: burrito - pilnie!!!!!!! 14.10.04, 22:11 burritos robi się na bazie wołowiny, drobiu lub z samymi warzywami. główne składniki, oprócz ewentualnego mięsa, to: czerwona fasola, pomidory z puszki, cebula, kilka ząbków czosnku, ser żółty, papryczka chili oraz szczypior, pieprz, sól, bazylia, oregano (najlepiej świeże), cynamon, oliwa. ja nie dodaję innych przypraw, ale jeśli masz jakąś specjalną do burritos, to dlaczego nie spróbować jej dodać? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: burrito - pilnie!!!!!!! IP: 64.213.237.* 14.10.04, 23:54 Ja do paskow wolowiny lub kurczaka dodaje paseczki papryki czerwonej i zielonej, cebule tak poktojona, aby byly paseczki. Jezeli masz specjalna przyprawe do burritos-dodaj, (moi lubia tez troche sosu sojowego).Jezeli nie przypraw papryka, pieprzem . Na burrito kladziemy ten mieszanke, troche gastej smietany, utartego ostrego sera, pokrojone pomidomidory. Zawijamy i palaszujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
majka303 tak, tak... 15.10.04, 09:17 koniecznie ! nie zapomnij o gęstej śmietanie , pomidorkach surowych i drobniutko pokrojonej cebuli-na koniec ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: burrito - pilnie!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 15.10.04, 03:35 Burrito może mieć różne formy: www.amrice.com/res/recImg/Brown%20Rice%20and%20Black%20Bean%20Burrito.gif www.wnduextra.com/news_images/998083925-burrito.JPG www.adriandenning.co.uk/pictures/burrito.jpg ruslug.rutgers.edu/~mcgrof/PICS/00-Food/1-burrito-1.jpg www2.s-kanava.net/ruokamaailma/r1001/kuvat1001/burritot.jpg www.spong.org/~pechluck/Food/BlindFaith/burrito.jpg www.eugenesaturdaymarket.org/artisanpages/ritta/burrito.jpg... Odpowiedz Link Zgłoś