kicior99 20.10.04, 12:09 co to jest (wyjasnienia na opakowaniu mi nic nie mowia) i jak go spozytkowac, bo tani? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
i.nes Re: custard 20.10.04, 12:14 To rodzaj budyniu. Do deserów i ciast jak znalazł. Ale można jeść samodzielnie na ciepło i zimno. www.freerecipe.org/Dessert/Puddings/Custards/ southernfood.about.com/cs/puddingrecipes/a/bl30102w.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: custard 20.10.04, 12:15 na przekladaniec z cholernie suchego biszkoptowego ciasta (kupnego oczywiscie, made in EEC) sie nada? Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: custard 20.10.04, 12:19 Hm, nie próbowałam. Z tego co wiem, nadaje się do wylania na kruchy spód. Ale wiesz, wszystko kwestia konsystencji. Jeśli wychodzi sztywne, to w sumie, czemu nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: custard 20.10.04, 12:35 Kiciorze, jesli kupisz puszke koktailu owocowego o dowolnym skladzie, wylozysz na miske po odlaniu zalewy i polejesz custardem, moze byc calkiem dobre. Custard to raczej sos waniliowy niz budyn, jesli byles w Skandynawii i sledziles kulinaria, to taki vaniljesaus wlasnie. Biszkoptu nie przekladaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: custard 20.10.04, 14:10 trzeba bylo tak od razu =) Juz jestem w domu, w SF mieszkalem rok i tam to sprzedawali. A biszkobt chyba zjem jako magdalenke (moczona w herbacie) Odpowiedz Link Zgłoś
hela1 Re: custard 20.10.04, 15:10 Tak mnie cos tknelo ze zlapiesz watek. Czy Ty nie jestes przypadkiem wegierskojezyczny (ugrofinskosc sie klania), bo tesknimy tu na forum za kims, kto nam przetlumaczy przepisy z wegierskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: custard 20.10.04, 17:44 dla mnie najlepsza jest wersja: jakaś szarlotka zalana ('zalana':) a nie 'polana') custardem. Mniam...mniam... Odpowiedz Link Zgłoś