Gość: Ania IP: 212.244.54.* 28.10.04, 15:30 mam w domu wiaderko kiszonej kapustki, i nie wiem jak ją zagospodarować. mam dosc bigousów i kapusniaków. jakies pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egipcjanka15 Re: kapusta kiszona 28.10.04, 15:38 Szczesciara. Podeslij mnie troche, obiecuje zagospodarowac ;-) Mozesz zrobic farsz do pierogow, albo do krokietow. Ja bardzo lubie kapuche "na jarzyne", mozna uszlachetnic drobniutko posiekana cebula i oliwa/olejem. Fajny w smaku jest dyniowy, ale zmienia kolor na srednio apetyczny. Ja lubie tez z lnianym, choc to amatorski kawalek, albo z sezamowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: kapusta kiszona 28.10.04, 15:40 A ja bym zjadła na żywca! Uwielbiam dobrą kiszoną kapustę. W dowolnej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekf Re: kapusta kiszona IP: 81.210.22.* 28.10.04, 16:25 Nie jest to sposob na cale wiaderko, ale czesc sie zagospodaruje najprostszym sposobem. Pokroj kapuste bardzo drobno i wymieszaj z cukrem... tylko z cukrem. Pierwszy raz widzialem to na jakijs wsi u znajomych - super smak. Oczywiscie to tylko jako slatka-dodatek, ale u mnie potrafia zjesc sobie takie cos jako przekaske do niczego konkretnego. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: kapusta kiszona 28.10.04, 16:33 Jak masz wiaderko to mozesz poszalec. Podduszona kapusta swietnia smakuje polaczona z miesnym farszem do pierogow. Mozesz tez zrobic jakas zupe np. kwasnice. Ja uwielbiam pierogi z kapusta i grzybami, no i tez mieszanka kapusty i miesa tez jest swietna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: kapusta kiszona IP: *.stat.gov.pl 28.10.04, 16:37 No nie przesadzaj-wiaderko to jest nic-pierogi, zasmażana, łazanki, surówki (z papryką i cebulką+olej polecam), kapuśniak klasyczny, kapusniak z pomidorkami, krokiety! W 2 tygodnie się uporasz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: kapusta kiszona 28.10.04, 16:40 Kulebiak z farszem z pieczarek i kiszonej kapusty, albo jakies drozdzowe buleczki z takim nadzieniem, albo z ciasta francuskiego rozki z takim farszem i barszczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: kapusta kiszona 28.10.04, 20:58 Zależy , czy wiaderko duże , czy małe ? Jeśli duże , to proponuję przełożyć kapustę do słoi i zagotować . Odpowiedz Link Zgłoś