Dodaj do ulubionych

Reklamy kulinarne

IP: *.acn.waw.pl 02.11.04, 14:38
Moze sobie pogawędzimy o reklamach?
Tych wyjątkowo durnych i tych , ktore coś tam w sobie mają?

No cóz.. u mnie prym (czarna lista) wiedzie Vegeta, sypana wszedzie gdzie
tylko sie da.. i sok Hortex, ten z faunem, który teoretycznie ma byc Duszkiem
Obserwuj wątek
    • giezik Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 14:40
      "czekodupce wycisk dasz, czekolade pyszną masz"
      • Gość: bazylka Re: Reklamy kulinarne IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 02.11.04, 14:41
        i wita-minka
        nie mogę tego słuchać
        • giezik Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 14:42
          o ta, szczyt poetyki
        • Gość: marghe_72 Re: Reklamy kulinarne IP: *.acn.waw.pl 02.11.04, 14:42
          własnie.. koszmarna witaminka

"czy jestem jeszcze dzis blondynka" brrrrrrrrrrrr
          • Gość: bazylka z tych fajniejszych IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 02.11.04, 14:46
            fajne były kiedyś reklamy chyba sosów dolmio z takimi animowanymi ludkami
            czy coś pokręciłam?
            a jeszcze kojarzy mi się chyba seria (konkretnie ze dwie) każda z parą młodych
            ludzi - jedni to byli włosi, drudzy jakaś skandynawia - pokazywały stereotypowe
            młode małżeństwo z danego kręgu kulturowego. musiały dotyczyć czegoś
            kulinarnego, bo scenki rozgrywały się w kuchni. tylk co oni reklamowali?
            a może znowu coś przekręciłam?
            • omarta Re: z tych fajniejszych 02.11.04, 15:22
              wg mnie reklamowali Toyotę
      • lomas A już myślałam że tylko ja tam dupkę słyszę 02.11.04, 20:21
        wszyscy się ze mnie śmieją a ja tam dokładnie czekodupkę słyszę i nic na to nie poradzę ale dobrze że nie tylko ja :)
    • jacek1f Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 14:43
      Ja to mam niemiłe skojarzenia, jak słyszę, że "pieczemy z sercem"...
      • marghe_72 Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 14:51
        lubie reklamę herbaty..
        Anto' fa freddo
        Anto' fa caldo
        :))
    • Gość: alienor Re: Reklamy kulinarne IP: *.crowley.pl 02.11.04, 15:32
      Dobija mnie reklama czekolady Wedla, w ktorej niby kreca reklame, a wniej model
      ma zrobic rozanielona mine i mu nie wychodzi, dopiero, jak mu piekna paniena
      wraza do pyska kawalek Wedla. Facet robi wtedy wreszcie mine, ktora wreszcie
      satysfakcjonuje rezysera, wedlug mnie jednak wyjatkowo kretynska.
    • e_katt biedronka 02.11.04, 15:51
      no cóż, nie najfortunniejsza jest nowa reklama Biedronki:

- Skąd jest ta szynka?
      - Z Biedronki..
      - .. mhmm, duża musiała być, ta.. biedronka!!

ta, no to się pośmialiśmy..
    • jesienny_pan kinder niespodzianka da, wspaniałe momenty... 02.11.04, 17:11
      na melodię oldskulowego przeboju z San Remo

szczytem pomieszania pojęć /choroby?/ u ludzi z agencji rekl.
      i szefa marketingu jest wspomnienie chleba wiejskiego u babci z ... margaryną

• Gość: Hela Re: kinder niespodzianka da, wspaniałe momenty... IP: *.bb.online.no 02.11.04, 17:32
        Jajko z niespodzianka przyprawia mnie o dreszcze od czasow zapoznania sie z
        reklama!
      • e_katt Re: kinder niespodzianka da, wspaniałe momenty... 02.11.04, 21:10
        jesienny_pan napisał:

> szczytem pomieszania pojęć /choroby?/ u ludzi z agencji rekl.
        > i szefa marketingu jest wspomnienie chleba wiejskiego u babci z ... margaryną

hehe
        a piękna pani zaciąga się tą margaryną,
        jakby dopiero co wyciągnęła ją z maselnicy

naprawdę debilne!! bez dwóch zdań
        • jesienny_pan Re: kinder niespodzianka da, wspaniałe momenty... 02.11.04, 22:49

> naprawdę debilne!! bez dwóch zdań

myślę, że stoi za tym nawet nie tyle agencja co jakiś eXtra wykształcony boss-
          marketingowiec, co nie kuma czaczy (wszak niektórzy nawet szajs sprzedać
          potrafią)
      • drzazga1 Re: kinder niespodzianka da, wspaniałe momenty... 02.11.04, 21:17
        Hehe, chodzi o tę co poniżej u mnie w sygnaturce siedzi?

Z reklamami jestem nie na czasie, bo ogólnie bojkotuję TV.

Nie umiem znieść spokojnie wychwalania niepowtarzalnego i subtelnego smaku
        chińskich zupek, fuj, powinny istnieć jakieś granice wciskamia kitu.
    • biljana Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 17:25
      mnie denerwowala reklama ze sloganem ktory konczyl sie jakos w ten
      desen: ....smakuje ZAWSZE i KAZDEMU. az zapomnialam jakiego to wspanialego
      produktu byla pochwala;) odrzucalo mnie to zawsze i kazdemu...:)
    • ka2 Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 18:56
      najbardziej podobały mi się zawsze reklamy frugo, chociaż sam sok słodki zbytnio
      no i reklama mc donaldsa, gdzie dzieco bujało się na leżaczku przy oknie
      wydając z siebie na przemian odgłosy zadowolenia i zawodu, bo raz było widać
      maszt mc a raz nie
      za to piany dostaję przy reklamach danona i tych witaminek co się pańcia po
      nich pomarańczowa robi
      • ka2 Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 19:01
        przypomniało mi się, świetna reklama firmy mastercoock, o kuchni w której
        wszystko gra
        • Gość: ula Re: Reklamy kulinarne IP: *.chello.pl 02.11.04, 19:06
          "a łyżka mówi - niemożliwe!"
          co to było? coś jogurtowego?
          • marzena75 Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 14:38
            RAMA
            którą można smarować nożem bo nie spada z niego
    • Gość: goska Re: Reklamy kulinarne IP: *.gizycko.mm.pl 02.11.04, 19:12
      Ja jestem chora idostaję wysypki jak widzę i słyszę reklamę serka Val...Bleu
      (nie zróciłam uwagi jak się toto pisze),gdy panienka każe swemu lubemu słuchać
      i zgadywać co je.
      • Gość: mirabelka Re: Reklamy kulinarne IP: *.238.98.117.adsl.inetia.pl 02.11.04, 19:52
        - nie cierpialam kiedys reklamy czekolady terravita - jak ten gosc (Japa?)
        tanczyl z krowa ubrana w seksowny fartuszek - jakos mi to zoofilia
        zajezdzalo...bleee
        - ohydna reklama hortexu z niby-duszkiem co ma postac satyra z kopytami - ktory
        ma przeciez negatywne zanczenie w mitologii (choc w mitologii to byl staruch z
        kopytami) - po prostu boje sie tej reklamy

- fajan byla reklama lodow magnum - zachod slonca, parka sie obsciskuje -
        trzeba sie zabezpieczyc - koles biegnie do automatu z prezerwatywami i w
        ostatnim momencie - jedyna monete wrzuca do automatu z lodami - magnum ;))
        - McDonaldsa nie lubie ale dobra mieli reklame - korek uliczny - maly urwis w
        tylnej szybie pokazuje miny do kierowcy w nastepnym samochodzie - kierowca w
        odwecie wyciaga frytki i je na oczach malego - pograzajac malego w rozpaczy
        zazdrosci ;))
        • Gość: p102 Re: Reklamy kulinarne IP: *.net-serwis.pl 03.11.04, 10:03
          staruchem z kopytami byl Pan:) i jakos sie tego negatywnego znaczenia nie moge
          dopatrzyc (badz co badz wiara w Pana przetrwala chyba dluzej niz w reszte
          bostw)
          • Gość: mirabelka Re: Reklamy kulinarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.04, 11:05
            Gość portalu: p102 napisał(a):

> staruchem z kopytami byl Pan:) i jakos sie tego negatywnego znaczenia nie
            moge
            > dopatrzyc (badz co badz wiara w Pana przetrwala chyba dluzej niz w reszte
            > bostw)

Nie masz do konca racji (satyr to to samo co pan), oto linki:
            portalwiedzy.onet.pl/84300,haslo.html
            bestiariusz.webpark.pl/s12.html
            z drugiej strony ja sie troche pomylilam, ze utozsamialam satyrow li tylko ze
            staruchami ;)
            • Gość: p102 Re: Reklamy kulinarne IP: *.net-serwis.pl 03.11.04, 11:09
              nie twierdze, ze Pan nie byl satyrem tylko, ze to on byl stary:) olimpiada
              mitologiczna w lo II miejsce:p
    • hania55 Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 21:42
      Od dłuższego czasu mam niewielką styczność z reklamami, bo nie oglądam TV. Ale
      chodzę do kina, a tam reklamy żywności pojawiają się, a jakże.
      Najkoszmarniejsza to reklama gorącego kubka Knorra, pomidorowej z grzankami...
      A jeszcze koszmarniejsza była reklama gorącego kubka, której akcja toczyła się
      w biurze, na tzw. open space. I nagle wszyscy audytorzy (tak wyglądali) zrywali
      się i dawali sobie 5 minut nieskrępowanego luzu na zaparzenie i wypicie
      gorących kubków. Wow i och i niech żyje corporate culture.
      • matemi Re: Reklamy kulinarne 02.11.04, 21:51
        • thiessa Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 00:22
          A ja dostaje wysypki na reklame Marsjanek. Piekna parka dzieci, oczywiscie
          chlopczyk i dziewczynka, chlopczyk koniecznie starszy, pretensjonalne! I
          jeszcze na koncu to "z immunoaktivem", ze niby z czyms niesamowitym, bo tak
          powaznie brzmi.
          Zreszta moze dlatego mnie tak drazni, bo nie popieram faszerowania sie
          sztucznymi witaminami. Przy prawidlowym odzywianiu zadne sztuczne witaminy nie
          sa potrzebne.
    • emka_1 Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 02:01
      z polskich reklam ładne były stare knorry - czapki z moją ukochaną zbitka 'i
      nasz gulasz" i kucharz i kuchcik (ona chyba nie była emitowana w tv, albo bardzo
      krótko, tam też tekst był zabawny, no i pierwsza cadbury.
      piękna była równie stara jak czapki angielska reklama knorra, gdzie francuski
      kucharz wygłaszał pean na temat francuskiej kuchni, opowiadał na zbliżeniu, co
      jakiś czas podnosił półmisek z potrawą na wysokość twarzy i z debilnym uśmiechem
      prezentował swój wytwór, a na koniec następował rozjazd kamery i na stole były
      same knorry, czyli w sumie prekursor pascala to był.

mistrzostwo świata ma niemiecka reklama myjek viledy. młoda pani domu ciagnie
      takiego niedogolonego adonisa z kanapy ze słowami 'a teraz zobaczymy, jaki
      pożytek jest z mężczyzny w kuchni' i jego niedogoloną twarzą usiłuje wyczyścić
      zabrudzona płytę ceramiczną. brud słabo schodzi w porównaniu z myjką viledy. no
      więc stwierdza - no tak, tu sie hans nie sprawdza, po czym z uśmiechem wlecze go
      w głąb mieszkania - a teraz sprawdzimy czy hans jest przydatny w łazience:)

to jest zemsta feministek, ale słodka

najbardziej kretyńską trudno wybrać, bo większość jest zwyczajnie żenująca.
      • Gość: siostraheli Re: Reklamy kulinarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 07:04
        Zgadzam sie, ze najlepsze byly reklamy knorra, ta cala seria z Grabarczykiem w
        roli glownej. To byla jego najlepsza rola filmowa, lepsza niz Francik Buła.
        Natomista reklamy Biedronki to koszmar jakowys, jak sama Biedronka.
    • brunosch Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 09:50
      Dlaczego w reklamach wykorzystuje się dzieci? I czy to nie powinno być karalne,
      jeśli robi się z nich idiotę?

Reklama margaryny nr 1. : Na oko 2,5 - 3 letnia dziewczynka czyta o drzewach
      oliwnych, że żyją setki lat i dlatego margaryna z oliwą to rarytas, co babci
      przedłuży egzystencję
      nr 2. Przy stole niezliczona (po próbie doliczenia się do 7 zaczynam się mylić)
      ilość dzieci wsuwa chleb z margaryną, bo ona tworzy rodzinny nastrój. Matka tej
      gromady ma z 23 lata i figurę modelki, że o plastikowym uśmiechu nie wspomnę.
      reklama vegety: recepta na udane przyjęcie - łyżka v. do zupy, łyżka v. do
      sosu, łyżka v. do mięsa, łyżka v. do sałatki. Aż się prosi "łyżka v. do lodów".
      Konsekwentnie ma być...
      Reklamy piwa - żałość. Poza Żubrem i melodią z Prawa i Pięści reszta to
      bełkot.
      • Gość: bazylka Re: Reklamy kulinarne IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 03.11.04, 12:10
        żubr :-) moja ulubiona
    • prncesa Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 10:47
      A co powiecie na: "miałam ci ja łolej, lecz go zmarnowałam..." Koszmar
      • Gość: Fiolla Re: Reklamy kulinarne IP: 212.161.95.* 03.11.04, 11:05
        Moja ulubiona, ukochana reklama to obecnie reklama Kinder Bueno - dla mnie to
        poezja. Moze sie nie znam i jestem kiczowata ale podoba mie sie zarówno
        piosenka jak i prezentowane w niej obrazki - super!!!
        A najgorsza?
        Obrzydzenia dostaje na widok reklamy soków Caprio (wszyscy siedzą prz stole i
        równiutko popijają soczek) - dla mnie jest paskudna i zrobil ja ktos bez
        wyobrazni.

• wojtusia Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 12:30
      Zdecydowanie na nie -
      Serek valbon, porównywany do pierwszego razu
      Lody magnum, doskonały przykład na to, że reklamy w większości robią geje. Jaki
      normalny facet od seksu z ładną dziewczyną woli lizać loda ( jakkolwiek to
      brzmi )
      Kinder bueno, dziewczyna wygląda jakby się za przeproszeniem " czekodupką "
      wysmarowała. Nieodmiennie odruch wymiotny
    • egipcjanka15 Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 13:07
      Wielu nie pamietam, a od jakiegos czasu nie mam mozliwosci ogladania polskich
      reklam, ale wstrzasajace wrazenie zdobila na mnie reklama serka do smarowania
      na chleb Ramy. Ta pani w nizszym srednim wieku (wyjatkowo nie wybrali
      nieletniej nimfy blond) co sobie cala kanapke na raz do japy pakuje. No
      obrzydliwstwo krancowe i odruch wymiotny gwarantowany. Patrzec na to nie
      moglam. Czy ta okropnosc jeszcze jest nadawana?
      A ogolnie w reklamach zywnosci razi mnie sposob konsumpcji. Jak je dziecko, to
      obowiazkowo musi byc produktem po pachy usmarowane, inaczej znaczy, ze nie
      smakuje, czy co? I wszelkie batoniki, nie moga zostac po prostu ugryzione,
      tylko odkaszono-odlamane z takim zamaszystym ruchem reki od lokcia i ramienia.
      Fuj
    • Gość: bazylka śledzie IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 03.11.04, 13:15
      a pamiętacie taką reklamę: dwóch chudych, smutnych facetów o pociągłych
      twarzach w roboczych kombinezonach
      - ja pracuję w firmie lisner
      - i ja pracuję w firmie lisner

nie wiem, czy mi się ta reklama podobała, czy nie, to nieważne, ale utkwiła mi
      gdzieś głęboko i po latach ciągle słyszę tych facetów za każdym razem jak
      kupuję sledzie. no i oni byli tacy fantastycznie sledziowaci. czyli w sumie pod
      względem estetycznym reklama jaka była, taka była (sledzi chyba nie pokazywali,
      o ile pamiętam), ale skuteczności nie mozna jej odmówić
    • Gość: marghe_72 Re: Reklamy kulinarne IP: *.acn.waw.pl 03.11.04, 13:16
      home.concepts.nl/~avroomen/enigma.htm
      mniam :)
      • Gość: Fiolla Re: Reklamy kulinarne do marghe IP: 212.161.95.* 03.11.04, 14:14
        Dzieki Marghe :))
        ta piosenka mnie urzekla :))
        i kinder bueno coraz czesciej jem :))
        czyli na mnie ta reklama zadzialala
        Zreszta nie tylko na mnie bo moj syn tez patrzy jak zahipnotyzowany gdy ona
        jest emitowana w tv :))
        • Gość: marghe_72 Re: Reklamy kulinarne do marghe IP: *.acn.waw.pl 03.11.04, 14:16
          kinder bueno to ja jadałam na dłuuugo przed pojawiweniem sie reklamy.. jajka z
          niespodzianką tez.. mimo reklamy :))
          m.
    • Gość: p102 Re: Reklamy kulinarne IP: *.net-serwis.pl 03.11.04, 14:25
      totalny koszmar- saga. jak widze tego grubasa o okraglych oczkach, twarz nie
      skalana chocby jedna mysla i dziadzio z alzheimerem, szczezacy sie nad
      pochleptywana ze szklanki (juz samo to mnie odrzuca)herbatka. nawet dzieci w
      tej reklamie sa przerazajace. i nowosc- sok 7 niebo. prosze niech ktos poczuje,
      ze jego uczucia religijne zostaly obrazone i na to konto niech ja zdejma bo
      jest bezdennie glupia. do tego oczywiscie czekodupka i witaminka bleee
    • cisiek Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 16:31
      Kinder bueno, jak dorosła osoba może jeść w tak obrzydliwy sposób, bleeee
      • Gość: mirabelka Re: Reklamy kulinarne IP: *.238.101.151.adsl.inetia.pl 03.11.04, 16:39
        szynka z biedronki juz byla...
        a wczoraj widzialam...
        dzem z biedronki ;))))...a dziadek dalby glowe ze z truskawek ;)))
    • saiss Re: Reklamy kulinarne 03.11.04, 16:45
      Ostatnia reklama Kinder Czegośtam pt. Filip, mama Filipa, Itepe. Dla mnie boska
      i Filip jest pierwszym w historii nieplastikowym i sympatycznym dzieckiem.
      Urocza jest też reklama Milki m-joy. Zakochałam się w krecie, mowiącym jeszcze,
      jeszcze iiii...już. Sama puenta może nieszczegolna, ale krecik kochany.

Kit: jogurty Onken ( pomarancze, swieze mleko, marcepan. on zna ich smak - czy
      cos w tym stylu). Kicz. Satyr w roli duszka debilny. WOgole większość reklam-
      margaryny, serki, przyprawy są kiepskie.

Pozdrawiam!
    • pini1 Re: Reklamy kulinarne 04.11.04, 19:00
      Reklama płatków dr Oetker Vitalis, czy jakoś tak!
      Nie mogę zdzierżyć, jak ta kobita pada na twarz ze sto dwadzieścia razy dziennie.
      • siostraheli Re: Reklamy kulinarne 04.11.04, 20:18
        W ogole jak taki oblesny Napiorkowski moze reklamowac przyprawy kamis? Reklamy
        Hochland za to calkiem mile, i dzieci fajne. moze sobie jeszce dorobie, jak
        dluzej na takie popatrze!
        • marghe_72 Re: Reklamy kulinarne 04.11.04, 21:42
          jak dobrze poszukac mozna znaleźc coś smiesznego np Racchette
          www.italianpasta.net/pasta/tipi.htm
        • marghe_72 Re: Reklamy kulinarne 04.11.04, 21:43
          aaaaaaaaa! Pomyłka. NIe tu ten post mial sie pojawić
          m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka