Gość: triss IP: 62.111.174.* 06.11.04, 16:45 Właśnie, co gotowego, dostepnego dla wszystkich smiertelników i kuchennych laiów ;) możecie polecić? Mam na myśli jakieś świąteczne, zimowe herbatki, ciastka, czekolady... moze jeszcze coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malamysz Re: ___Zimowe smakołyki ze sklepów ? IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 16:47 Zimowy jogurt jogobelli z pieczonym jablkiem i cynamonem -hmmm pycha! czekolada wedla tez zimowa - z jablkiem i cynamonem :))))) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss Re: ___Zimowe smakołyki ze sklepów ? IP: 62.111.174.* 06.11.04, 16:59 oj ja "sirota" , miałam napisać o jogurtach zimowych Onkena - bardzo lubie orzech włoski [ale nie wiem czy to znowu taki zimowy...?], ten z makiem oraz z pomarancza i marcepanem tez jest dobry :) chociaz... zastanawiam sie, czy nie było kiedys takiego piernikowego? hmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonowamay Re: LINDT!!! 06.11.04, 17:19 Świąteczne pyszności od LINDTA, na które czekam cały rok, zwłaszcza na praliny Fioretto i cukierki Lindor ze świątecznej tej serii. Ale też na czekoladę cynamonową z kolendrą i z migdałami, prażone orzechy i migdały w mlecznej, orzechowej czekoladzie z nutką cynamonu, otoczone w drobnym cukrze - moje pychotki:) Poza tym (jak wyżej) plecam zimowe jogurty Onkena (marcepan z pomarańczą mój ulubiony) i Jogobellę z pieczonym jabłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulek Re: ___Zimowe smakołyki ze sklepów ? IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 06.11.04, 17:23 te jogurty Onkena to mają tylko zmieniane etykiety, zależnie od pory roku. Ten orzechowy był już wiosennym i letnim, zimowym..... Jesiennych chyba nie ma. Ale ogólnie są pyszne! Odpowiedz Link Zgłoś
g.b.d Re: ___Zimowe smakołyki ze sklepów ? 06.11.04, 17:36 Za okoloswiateczny przysmak uwazam cukierki Dominosteine, kiedys przywozone z Niemiec, a teraz podobno dostepne takze w Polsce, prawdopodobnie w sklepach Lidl. To takie male szesciany, skladajace sie z trzech warstw: piernikowego ciasta, galaretki, tudziez marmolady i marcepanu, oblane w czekoladzie mlecznej albo gorzkiej, do wyboru. Tu, u nas(w Holandii) widzialam w sklepie Milki: waniliowo-migdalowa, speculatius i enigmatycznie brzmiaca winter star. Ostrze sobie na nie zeby, ale z drugiej strony przed zakupem powstrzymuje mnie wiecznie trwajaca dieta;-) Ale musze przyznac, ze jestem ogromnym fanem wszelkich limitowanych i okazyjnych edycji. Wydaje mi sie, ze pod tym wzgledem to chyba Niemcy sa rajem, poki co, musze zadowolic sie okrojona i powsciagliwa Holandia. Jedyne, czego oni tu maja ogromny wybor, to lukrecja, ale tego to akurat nie jestem fanem:-) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonowamay Re: ___Zimowe smakołyki ze sklepów ? 06.11.04, 19:09 g.b.d napisała: Tu, u nas(w Holandii) widzialam w sklepie Milki: > waniliowo-migdalowa, speculatius i enigmatycznie brzmiaca winter star. Ostrze > sobie na nie zeby, ale z drugiej strony przed zakupem powstrzymuje mnie wieczni > e > trwajaca dieta;-) O właśnie, zapomniałam o Milce. W zeszłym roku kupowałam ich świąteczne czekolady w Niemczech, ta "zagadkowa" Winter Star, była tam sprzedawana chyba pod nazwą Zimtsterne i była mleczna z kremem i kawałkami cynamonowych gwiazdek. Smaczna była też Milka Roasted Almond z cynamonem. Przypomniała mi się jeszcze Goplana Zimowa z rodzynkami i herbatnikami o smaku cynamonowym. Ale musze przyznac, ze jestem ogromnym fanem wszelkich > limitowanych i okazyjnych edycji. Wydaje mi sie, ze pod tym wzgledem to chyba > Niemcy sa rajem, poki co, musze zadowolic sie okrojona i powsciagliwa Holandia. O tak, Niemcy lubują się w limitowanych seriach. I ja je lubię, ale co tu zrobić, kiedy ja przez okrąglutki rok ma ogromny smaczek na cynamonowe pyszności ze świątecznej kolekcji LINDTA?:) Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonowamay Re: ___Zimowe smakołyki ze sklepów ? 06.11.04, 19:23 g.b.d napisała: Tu, u nas(w Holandii) widzialam w sklepie Milki: > waniliowo-migdalowa, speculatius i enigmatycznie brzmiaca winter star. Ostrze > sobie na nie zeby, ale z drugiej strony przed zakupem powstrzymuje mnie wieczni > e > trwajaca dieta;-) O właśnie, zapomniałąm o Milce. W zeszłym roku kupowałam ich świąteczne czekolady w Niemczech, ta Winter star była tam chyba sprzedawana jako Zimtsterne i była mleczna z kremem i kawałkami cynamonowych gwiazdek. Smaczna była też Milka Roasted Almond z cynamonem. A i przypomniała mi się jeszcze Goplany czekolada zimmowa z rodzynkami i herbatnikami cynamonowymi. Ale musze przyznac, ze jestem ogromnym fanem wszelkich > limitowanych i okazyjnych edycji. Wydaje mi sie, ze pod tym wzgledem to chyba > Niemcy sa rajem, O tak, w Niemczech lubują się w seriach "nur fur kurze zeit":), i ja je nawet lubię, ale co tu zrobić, kiedy ja przez okrągły rok mam smaczka na cynamonowe pyszności ze świątecznej serii LINDTA? :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: dropy 07.11.04, 09:55 Dropow nie lubisz? Rodzina mojego malzonka przywozi co roku 1 kg-owa paczke i co roku tlumaczy nam,ze to... bardzo zdrowe. Trudno o wiekszy koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss a herbaty? n/t IP: *.markom.krakow.pl / *.crowley.pl 14.11.04, 10:13 Odpowiedz Link Zgłoś
latiffa Re: a herbaty? n/t 15.11.04, 23:01 Dzisiaj w Inter Marche kupiłam paczkę herbat Liptona pt Winter collection. paczka zawiera 30 herbatek: po 5 w 6 smakach - normalna czarna herbata, forest fruits tea, aple cinnamon- właśnie ją popijam -mocno cynamonowa - green tchae, orange jaipur, indian spice. a tej czekolady cynamonowej nigdzie nie widziałam a ślinka mi na nią leci odkąd przeczytałam o niej na forum Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: ___Zimowe smakołyki ze sklepów ? 15.11.04, 23:08 Herbaty Teekane: Winter time -korzenna i Magic moments -owocowa z cynamonem i rumem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss śnieg pada! :) podciągam n/t IP: *.markom.krakow.pl / *.crowley.pl 19.11.04, 17:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triss reaktywacja i o pierniczkach :) IP: 62.111.174.* 07.12.04, 21:39 calkiem smakowite pierniczki w czekoladzie Bahlsen - nowosc[?] w takiej jakby polewie/marmoladzie? marcepanowej pod czekolada i z kawalkami skorki pomaranczowej. mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś