Gość: Barbara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:19 Wlasnie zajadam sie smietankowymi... Smakuja niesamowicie! Pycha! Czy ktos z Was jadl te lody i mial podobnie nieziemskie doznania? Pozdrawiam,B Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:23 jeszcze nie, ale gdy "Zieloną Budkę" kupiła któraś z wielkich firm (Scholler? Algida? - nie pamiętam) i zrobiła z tamtych lodów swoje typowe, to Grycan zaczyna od podstaw - prawdziwe składniki, smaki, jak orzechy to włoskie, jak truskawki to prawdziwe, a nie "aromat identyczny z naturalnym, sztucznie barwione". Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:25 Tez zjadlam ze smakiem, chyba to najlepsze lody jakie teraz sa dostepne w naszym pieknym kraju, mniam mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:26 Wlasnie! Czytalam nie tak dawno artykul gdzies o wlascicielu i, jak nie jestem wielka wielbicielka slodyczy, tak tych bym chetnie sprobowala (chwilowo marzenie scietej glowy :-(). Podoba mi sie postawa bylego wlasciciela Zielonej Budki, taka slowfoodowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Lody Grycan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:35 Najzabawniejsze jest to, ze na temat lodow wypowiadaja sie same kobiety! Czyzby mezczyzni ich nie jedli???? Wymyslilam osotatnio nowa diete i lody sa jednym z jej skladnikow!Pychotka!Mam to szczescie, ze do dawnej "zielonej budki" (Pulawska) jest ode mnie niedaleko, jak do tej pory probowalam juz wiekszosci smakow, ale z przykroscia zauwazylam, ze male sklepiki zamawiaja tylko smietankowe i np. czekoladowe w opakowaniach 0,5kg. Ja uwielbiam wszelkie owocowe! Natomiast nie znosze czekoladowych,kawowych i tym podobnych... A jak wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Same kobiety?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:44 A to przepraszam bardzo... Oj, jak mi przykro, ze taki przytyk natury osobistej zrobilam! Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini w kwestii niekow\nwencjonalnych zastosowań... 17.11.04, 15:12 ja lodami leczę zapalenie gardła (miewam tylko i wyłącznie bakteryjne) Babcia by umarła z przerażenia, gdyby widziała... 16%VOL 22%VAT takie tam sobie forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: w kwestii niekow\nwencjonalnych zastosowań... 09.02.05, 15:06 very_martini napisała: > ja lodami leczę zapalenie gardła (miewam tylko i wyłącznie bakteryjne) to mi przypomina historyjke mojej koleżanki, która ilekroć w dzieciństwie chorowała na gardło, rodzina czuła sie w obowiązku (tata zwłaszcza..) prowadzać ją na horteksowski pucharek.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Lody Grycan! 09.02.05, 13:11 Gość portalu: Barbara napisał(a): >> Najzabawniejsze jest to, ze na temat lodow wypowiadaja sie same kobiety! Ha! Ja jestem zupełnie nietypową pod tym względem kobietą - NIE ZNOSZĘ lodów, wyjątkiem są sorbetowe, które bardzo rzadko, np. kiedy strasznie gorąco na dworzu sobie pocmoktam. Weszłam w ten wątek, bo często kupuję lody dla mojej Mamy - ona potrafi litrowe pudełko wrąbać na raz! A ja się często spotykam wręcz z niedowierzaniem - no jak można nie lubić lodów????? Odpowiedz Link Zgłoś
julsza Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:42 Ja tez o nim czytalam - pewnie ten sam artykul. A gdzie te lody mozna kupic? W calej POlsce, czy li i jedynie w stolicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:49 Na razie pewnie tylko w stolicy, bo on chce to robic na mala skale, a nie kombinat. Malo, a dobrze. JA CHCE SPROBOWAC! Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:56 ja spróbowałam w wersji mini - w lodziarni w Arkadii (są chyba dwie tam nawet). śliwkowe niezbyt smaczne i niespecjalnie śliwkowe, za to chałwowe cudowne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_1 do Egipcjanki :) 17.11.04, 14:00 I tak bym się chętnie z Tobą zamieniła. Gdy za oknem ponuro, zimno i wieje ja tam nie myślę o lodach :) Wręcz przeciwnie. Słucham muzyki z obecnie Twoich stron i marzę o lecie :D Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:50 ja pamietam, jak Grycan byl mala cukiernia kolo mojej babci:))) (wcale nie tak dawno temu) i zawsze wstepowalam tam na lody albo ciacho:) i o ile dobrze kojarze, to wlasnie Grycan przejal Zielona Budke... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:52 Odwrotnie: Grycanowi przejeli Zielona Budke ;-) To byly wlasciciel tej firmy, ktory sprzedal ja "molochowi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Lody Grycan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:53 Moim zdaniem w calej Polsce - nazwa to Lody Grycan, opakowania 0,5 i 1 litrowe. Rozne smaki. Szukajcie az znajdziecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: U mnie takich nie ma buuuuuuu nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:01 Tak mi przykro,to zjem dodatkowa porcje za twoje uwienczone sukcesem poszukiwania! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka71 Re: Lody Grycan! - polecam Conssonii z Kamyka 17.11.04, 13:59 są też naprawdę dobre.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: massom Re: Lody Grycan! - polecam Conssonii z Kamyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:55 nie dosc ze smaczne to marketingowo doskonale (zwroccie uwage na pudelko). Ja jadlem malage - genialne!!! I wreszcie lody smakuja jak powiny - gladkie, aksamitne, pelne smaku, a nie skrystalizowana woda o smaku czegos-tam-blizej- nieokreslonego... PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaryma Re: Lody Grycan! IP: 195.94.207.* 17.11.04, 15:00 czekoladowe Grycana - pycha, za to straciatella dla mnie za słodkie. Pyszne były piernikowe, ale to nie w sklepie tylko na Puławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
xkropka Re: Lody Grycan! 17.11.04, 15:06 Popieram - piernikowe jadłam w Arkadii. Za to różane, to nie do końca to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. są do "obejrzenia" gdzieś online ??? n/t IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:37 Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: Lody Grycan! 17.11.04, 15:45 jadlam pierwszy raz we wrzesniu, i od tamtej pory zawsze mam pudelko smietankowych w zamrazarce. Wklejam moj post napisany na innym forum: "otoz kupilam dzisiaj nowe lody Grycana. Chyba dobrze mu zrobilo rozejscie sie z Zielona Budka, bo lody sa przepyszne. Kupilam smietankowe i sa wlasnie takie jak powinny byc: smak wybitnie smietanowy, sa tluste i niewiarygodnie kremowe w konsystencji. Po prostu mrozona smietana. I wlasnie siedze i zajadam sie druga ogromna porcja. Zrobilam sobie do nich goracy sos z jagod amerykanskich i jezyn (oplaca sie mrozic owoce w lecie;-))) i czuje sie kulinarnie wniebowzieta:)) Moze ktos probowal pozostalych smakow i cos napisze na ten temat. A moze macie przepisy na sosy do lodow? (uwielbiam lody z goracymi sosami)." a tak poza tym, to polecam zrobienie goracego sosu. Ostatnio robilam malinowy, i jagodowy (ten akurat z podgrzanej konfitury) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Lody Grycan! IP: 213.199.253.* 17.11.04, 15:56 Takie same lody można dostać u teścia, a właściwie to u szwagra p. Grycana na ulicy Grochowskiej w pawilonach tuż przy Urzędzie Pośrednictwa Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Lody - jakie smaki lubicie najbardziej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 16:17 skoro watek lodowy, to powiadam, ze najbardziej lubie smietankowe, moje drugie ulubione (juz nie Grycan) to haagendazowe z pokruszonymi oriosami (ciasteczkami) pychotka! A jakie Wy lubicie najbardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwookash Jadłem wczoraj waniliowe IP: *.man.polbox.pl 09.02.05, 10:21 Naprawdę dobre, chyba bardzo tłuste i takie aksamitne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jadłem wczoraj waniliowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:29 proszę o wyjasnienie: teraz są lody z zielonej budki i lody grycan? czy to juz nie to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Jadłem wczoraj waniliowe IP: 193.41.113.* 09.02.05, 13:22 nie to juz zupelnie co innego! A lody Grycana sa faktycznie wysmienite! zawsze jak jestem w Arkadii to nie moge sie im oprzec... to juz chyba nalog - przepadam za sorbetami - pyszna jest czarna porzeczka, malina, truskawka. Z tradycyjnych bardzo mi zasmakowaly caffe latte i pinacolada mhm... chyba dzis po pracy nie wroce wprost do domu - mam to szczescie,ze pracuje przy Rondzie Babka! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: Lody Grycan! 09.02.05, 13:32 a ja wczoraj jadłam straciatellę ...i strasznie się rozczarowałam, za słodkie i czuć w nich było jakby mleko w proszku :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Lody Grycan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:38 Lody - rewelacja. Jeśli będziecie mieli okazję radzę spróbować też ciast w cukierniach Grycana. Ale chyba nie są sprzedawane w tych samych miejscach co lody. Ja osobiście znam ich nową cukiernię na Kajki w Aninie. Polecam też tort lodowy z owocami leśnymi (do kupienia w lodziarni na KOrkowej, może też w innych). Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Lody Grycan! 09.02.05, 13:44 Jezeli sa to lody ktore na "kulki" sa sprzedawane w Arkadii przy wejsciu od Saturna, to bardzo sie rozczarowalam. Okrpnie przeslodzona ta pistacja i czekoladowe tez. Jak dotad dogodzono mi jedynie w Kerfurze na Glebockiei kulkowymi czekoladowymi, bo jem zwykle tylko takie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodek Re: Lody Grycan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:53 Jadlem. Smietankowe i truskawkowe (moje ulubione). Dobre. Ale nie rewelacyjne. Nikt mi nie wmowi, ze w tych lodach nie ma lodowej chemii, tylko same naturalne skladniki. Prawde mowiac troche sie rozczarowalem. To sa najzwyklejsze lody na swiecie, sami zobaczycie jak sprobujecie, bo sprobowac trzeba. Za to cena jest moim zdaniem zbyt wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: Lody Grycan! IP: *.toya.net.pl 09.02.05, 15:37 jadłam. bakaliowe. w kubeczku 0.5 litra. w Łodzi. pyszne: kremowe, tłuściutkie, może faktycznie ciut za słodkie - ale tylko dzieki temu nie pozarłam całego kubka samodzielnie w 15 minut! no i bakalie: orzechy fistaszki, orzechy włoskie, rodzynki i figi ;) niebo w gebie :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś