Dodaj do ulubionych

Lody Grycan!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:19
Wlasnie zajadam sie smietankowymi... Smakuja niesamowicie! Pycha! Czy ktos z
Was jadl te lody i mial podobnie nieziemskie doznania? Pozdrawiam,B
Obserwuj wątek
    • brunosch Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:23
      jeszcze nie, ale gdy "Zieloną Budkę" kupiła któraś z wielkich firm (Scholler?
      Algida? - nie pamiętam) i zrobiła z tamtych lodów swoje typowe, to Grycan
      zaczyna od podstaw - prawdziwe składniki, smaki, jak orzechy to włoskie, jak
      truskawki to prawdziwe, a nie "aromat identyczny z naturalnym, sztucznie
      barwione".
    • mantha Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:25
      Tez zjadlam ze smakiem, chyba to najlepsze lody jakie teraz sa dostepne w
      naszym pieknym kraju, mniam mniam.
    • egipcjanka15 Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:26
      Wlasnie! Czytalam nie tak dawno artykul gdzies o wlascicielu i, jak nie jestem
      wielka wielbicielka slodyczy, tak tych bym chetnie sprobowala (chwilowo
      marzenie scietej glowy :-(). Podoba mi sie postawa bylego wlasciciela Zielonej
      Budki, taka slowfoodowa ;-)
      • Gość: Barbara Re: Lody Grycan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:35
        Najzabawniejsze jest to, ze na temat lodow wypowiadaja sie same kobiety! Czyzby
        mezczyzni ich nie jedli???? Wymyslilam osotatnio nowa diete i lody sa jednym z
        jej skladnikow!Pychotka!Mam to szczescie, ze do dawnej "zielonej budki"
        (Pulawska) jest ode mnie niedaleko, jak do tej pory probowalam juz wiekszosci
        smakow, ale z przykroscia zauwazylam, ze male sklepiki zamawiaja tylko
        smietankowe i np. czekoladowe w opakowaniach 0,5kg. Ja uwielbiam wszelkie
        owocowe! Natomiast nie znosze czekoladowych,kawowych i tym podobnych... A jak
        wy?
        • egipcjanka15 Same kobiety?????????? 17.11.04, 13:37
          A Brunosch?!?!?
          • Gość: Barbara Re: Same kobiety?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:44
            A to przepraszam bardzo... Oj, jak mi przykro, ze taki przytyk natury osobistej
            zrobilam!
        • very_martini w kwestii niekow\nwencjonalnych zastosowań... 17.11.04, 15:12
          ja lodami leczę zapalenie gardła (miewam tylko i wyłącznie bakteryjne)
          Babcia by umarła z przerażenia, gdyby widziała...

16%VOL
          22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
          • e_katt Re: w kwestii niekow\nwencjonalnych zastosowań... 09.02.05, 15:06
            very_martini napisała:

> ja lodami leczę zapalenie gardła (miewam tylko i wyłącznie bakteryjne)

to mi przypomina historyjke mojej koleżanki, która ilekroć w dzieciństwie
            chorowała na gardło, rodzina czuła sie w obowiązku (tata zwłaszcza..) prowadzać
            ją na horteksowski pucharek.. :))

• default Re: Lody Grycan! 09.02.05, 13:11
          Gość portalu: Barbara napisał(a):
          >> Najzabawniejsze jest to, ze na temat lodow wypowiadaja sie same kobiety!

Ha! Ja jestem zupełnie nietypową pod tym względem kobietą - NIE ZNOSZĘ lodów,
          wyjątkiem są sorbetowe, które bardzo rzadko, np. kiedy strasznie gorąco na
          dworzu sobie pocmoktam. Weszłam w ten wątek, bo często kupuję lody dla mojej
          Mamy - ona potrafi litrowe pudełko wrąbać na raz!
          A ja się często spotykam wręcz z niedowierzaniem - no jak można nie lubić
          lodów?????
      • julsza Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:42
        Ja tez o nim czytalam - pewnie ten sam artykul.
        A gdzie te lody mozna kupic? W calej POlsce, czy li i jedynie w stolicy???
        • egipcjanka15 Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:49
          Na razie pewnie tylko w stolicy, bo on chce to robic na mala skale, a nie
          kombinat. Malo, a dobrze. JA CHCE SPROBOWAC!
          • kragmel Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:56
            ja spróbowałam w wersji mini - w lodziarni w Arkadii (są chyba dwie tam nawet).
            śliwkowe niezbyt smaczne i niespecjalnie śliwkowe, za to chałwowe cudowne :)
          • kasiek_1 do Egipcjanki :) 17.11.04, 14:00
            I tak bym się chętnie z Tobą zamieniła. Gdy za oknem ponuro, zimno i wieje ja
            tam nie myślę o lodach :) Wręcz przeciwnie. Słucham muzyki z obecnie Twoich
            stron i marzę o lecie :D

Pozdrawiam

Kasia
        • pauli7 Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:50
          ja pamietam, jak Grycan byl mala cukiernia kolo mojej babci:))) (wcale nie tak
          dawno temu) i zawsze wstepowalam tam na lody albo ciacho:)
          i o ile dobrze kojarze, to wlasnie Grycan przejal Zielona Budke...

Pauli
          • egipcjanka15 Re: Lody Grycan! 17.11.04, 13:52
            Odwrotnie: Grycanowi przejeli Zielona Budke ;-)
            To byly wlasciciel tej firmy, ktory sprzedal ja "molochowi"
        • Gość: Barbara Re: Lody Grycan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:53
          Moim zdaniem w calej Polsce - nazwa to Lody Grycan, opakowania 0,5 i 1 litrowe.
          Rozne smaki. Szukajcie az znajdziecie!
          • lomas U mnie takich nie ma buuuuuuu nt. 17.11.04, 13:59
            • Gość: Barbara Re: U mnie takich nie ma buuuuuuu nt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:01
              Tak mi przykro,to zjem dodatkowa porcje za twoje uwienczone sukcesem
              poszukiwania!
    • agnieszka71 Re: Lody Grycan! - polecam Conssonii z Kamyka 17.11.04, 13:59
      są też naprawdę dobre.:))
      • Gość: massom Re: Lody Grycan! - polecam Conssonii z Kamyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:55
        nie dosc ze smaczne to marketingowo doskonale (zwroccie uwage na pudelko). Ja
        jadlem malage - genialne!!! I wreszcie lody smakuja jak powiny - gladkie,
        aksamitne, pelne smaku, a nie skrystalizowana woda o smaku czegos-tam-blizej-
        nieokreslonego...

PZDR
        • Gość: klaryma Re: Lody Grycan! IP: 195.94.207.* 17.11.04, 15:00
          czekoladowe Grycana - pycha, za to straciatella dla mnie za słodkie. Pyszne
          były piernikowe, ale to nie w sklepie tylko na Puławskiej.
          • xkropka Re: Lody Grycan! 17.11.04, 15:06
            Popieram - piernikowe jadłam w Arkadii. Za to różane, to nie do końca to...
    • Gość: b. są do "obejrzenia" gdzieś online ??? n/t IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:37
    • damona Re: Lody Grycan! 17.11.04, 15:45
      jadlam pierwszy raz we wrzesniu, i od tamtej pory zawsze mam pudelko
      smietankowych w zamrazarce. Wklejam moj post napisany na innym forum:

"otoz kupilam dzisiaj nowe lody Grycana.
      Chyba dobrze mu zrobilo rozejscie sie z Zielona Budka, bo lody sa przepyszne.
      Kupilam smietankowe i sa wlasnie takie jak powinny byc:
      smak wybitnie smietanowy, sa tluste i niewiarygodnie kremowe w konsystencji.
      Po prostu mrozona smietana.
      I wlasnie siedze i zajadam sie druga ogromna porcja. Zrobilam sobie do nich
      goracy sos z jagod amerykanskich i jezyn (oplaca sie mrozic owoce w lecie;-)))
      i czuje sie kulinarnie wniebowzieta:))

Moze ktos probowal pozostalych smakow i cos napisze na ten temat.
      A moze macie przepisy na sosy do lodow? (uwielbiam lody z goracymi sosami)."

a tak poza tym, to polecam zrobienie goracego sosu. Ostatnio robilam malinowy,
      i jagodowy (ten akurat z podgrzanej konfitury)
      • Gość: Maria Re: Lody Grycan! IP: 213.199.253.* 17.11.04, 15:56
        Takie same lody można dostać u teścia, a właściwie to u szwagra p. Grycana na
        ulicy Grochowskiej w pawilonach tuż przy Urzędzie Pośrednictwa Pracy.
        • Gość: Barbara Lody - jakie smaki lubicie najbardziej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 16:17
          skoro watek lodowy, to powiadam, ze najbardziej lubie smietankowe, moje drugie
          ulubione (juz nie Grycan) to haagendazowe z pokruszonymi oriosami
          (ciasteczkami) pychotka! A jakie Wy lubicie najbardziej?
    • Gość: mwookash Jadłem wczoraj waniliowe IP: *.man.polbox.pl 09.02.05, 10:21
      Naprawdę dobre, chyba bardzo tłuste i takie aksamitne...
      • Gość: aga Re: Jadłem wczoraj waniliowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:29
        proszę o wyjasnienie: teraz są lody z zielonej budki i lody grycan? czy to juz
        nie to samo?
        • Gość: Karla Re: Jadłem wczoraj waniliowe IP: 193.41.113.* 09.02.05, 13:22
          nie to juz zupelnie co innego!

A lody Grycana sa faktycznie wysmienite! zawsze jak jestem w Arkadii to nie
          moge sie im oprzec... to juz chyba nalog - przepadam za sorbetami - pyszna jest
          czarna porzeczka, malina, truskawka. Z tradycyjnych bardzo mi zasmakowaly caffe
          latte i pinacolada mhm... chyba dzis po pracy nie wroce wprost do domu - mam to
          szczescie,ze pracuje przy Rondzie Babka!
    • e_r_i_n Re: Lody Grycan! 09.02.05, 12:58
      Jadłam ich lody makowe. REWELACJA!
    • ruda_80 Re: Lody Grycan! 09.02.05, 13:32
      a ja wczoraj jadłam straciatellę ...i strasznie się rozczarowałam, za słodkie i
      czuć w nich było jakby mleko w proszku :-(((
    • Gość: m. Re: Lody Grycan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:38
      Lody - rewelacja. Jeśli będziecie mieli okazję radzę spróbować też ciast w
      cukierniach Grycana. Ale chyba nie są sprzedawane w tych samych miejscach co
      lody. Ja osobiście znam ich nową cukiernię na Kajki w Aninie. Polecam też tort
      lodowy z owocami leśnymi (do kupienia w lodziarni na KOrkowej, może też w
      innych).
      • monia_77 Re: Lody Grycan! 09.02.05, 13:44
        Jezeli sa to lody ktore na "kulki" sa sprzedawane w Arkadii przy wejsciu od
        Saturna, to bardzo sie rozczarowalam. Okrpnie przeslodzona ta pistacja i
        czekoladowe tez. Jak dotad dogodzono mi jedynie w Kerfurze na Glebockiei
        kulkowymi czekoladowymi, bo jem zwykle tylko takie.
    • Gość: lodek Re: Lody Grycan! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 13:53
      Jadlem. Smietankowe i truskawkowe (moje ulubione). Dobre. Ale nie rewelacyjne.
      Nikt mi nie wmowi, ze w tych lodach nie ma lodowej chemii, tylko same naturalne
      skladniki. Prawde mowiac troche sie rozczarowalem. To sa najzwyklejsze lody na
      swiecie, sami zobaczycie jak sprobujecie, bo sprobowac trzeba. Za to cena jest
      moim zdaniem zbyt wysoka.
    • Gość: king Re: Lody Grycan! IP: *.toya.net.pl 09.02.05, 15:37
      jadłam. bakaliowe. w kubeczku 0.5 litra. w Łodzi. pyszne: kremowe, tłuściutkie,
      może faktycznie ciut za słodkie - ale tylko dzieki temu nie pozarłam całego
      kubka samodzielnie w 15 minut! no i bakalie: orzechy fistaszki, orzechy
      włoskie, rodzynki i figi ;) niebo w gebie :)))))))
      • Gość: qp Re: Lody Grycan! IP: 217.8.162.* 09.02.05, 15:50
        www.grycan.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka