Dodaj do ulubionych

wytrawne clafoutis

04.12.04, 12:23
może bym zrobiła jutro, w ramach ekseprymentu. Jakieś propozycje jakich
składników użyć?
Obserwuj wątek
    • jottka Re: wytrawne clafoutis 04.12.04, 12:29
      no na zdrowy rozum musi być coś, co jest dość twarde i do naleśników pasuje:)
      wychodzą mi grzyby z cebulą w pierwszym rzucie
      • Gość: paprotka Re: wytrawne clafoutis IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:53
        a może coś z warzyw ? np brokuł , dynia albo lekko obgotowana brukselka czy
        różyczki kalafiora , marchewka
        • jottka Re: wytrawne clafoutis 04.12.04, 12:55
          z marchwią to nuuuudne będzie:)
          • Gość: paprotka Re: wytrawne clafoutis IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 12:59
            też tak mi się wydaje , chyba żeby zrobić coś w rodzaju bukietu z jarzyn
            • jottka Re: wytrawne clafoutis 04.12.04, 13:08
              kiedyś robiłam wprawdzie nie klafućka, tylko tartę z marchewką i brązową
              soczewicą - jak sie na ostro przyprawi, to całkiem niezłe:)
              • emka_1 można 04.12.04, 13:14
                wszystko co sie wsadza w omleta chłopskiego
                • Gość: Cynamoon Re: można IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 13:38
                  Pough, a przypomnij jak sie robi klafuti, bo ja zawsze zapominam.
                  Akurat cukier mi sie skonczyl, wysjc z domu nie moge do ok 15-16 a cos bym
                  upiekla...
                  Mo0ze tez sie skusze na slone...
                  (mam cebule czerwona i biala, czosnek i zamrozony kalafior i brokul)
                  oraz atrape pomidora.
                  • poughkeepsie przepis dla Cynamoon 04.12.04, 14:07
                    to są przepisy na słodkie wersje, ale myslę odpowiednia modyfikacja ciasta da
                    spodziewany efekt.
                    Ja robiłam z tego przepisu wersję z gruszkami i wyszła
                    super:mojegotowanie.onet.pl/3157,przepis.html

I jeszcze wątek kuchniowy:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15935687&a=15935687
                    Własnie jestem w trakcie robienia Twoich rożków ziemniaczanych, także trzymaj
                    kciuki:D
                    • Gość: jswm Re: przepis dla Cynamoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:21
                      ja bym zrobiła z podsmażonymi pieczarkami, natką i kostkami ostrego żółtego sera
                      • Gość: Cynamoon Re: Dzieki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 14:34
                        (internet mi dzis chodzi jak krew z nosa, brrr... godzine sie strony otwieraja...)

Zastanawiam sie, co by bylo, gdyby dodac do srodka bialy ser pokrojony w kostke...
                        Hmmm... Moze zrobie, ale wieczorem jednak, to powiem jak wyjdzie.

A kciuki trzymam i zazdroszcze, bo ja siedze glodna i uziemiona przy pustej
                        lodowce przez jakas godzine jeszcze ;-)
    • poleczka2 Re: wytrawne clafoutis 04.12.04, 15:03
      Nie wiedziałam że można zrobić clafoutis nie na słodko, ja zazwyczaj robię z
      rabarbarem czy jeżynami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka