republican 12.12.04, 00:27 Jak najlepiej ugotowac te kasze na "miekko" z mlekiem. Powiedzmy na sniadanie. Diekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
republican Re: Kasza jaglana 13.12.04, 02:12 republican napisał: > Jak najlepiej ugotowac te kasze na "miekko" z mlekiem. > Powiedzmy na sniadanie. > Diekuje Rodacy pomozcie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Kasza jaglana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:27 Kasze jaglana przed ugotowaniem musisz sparzyc wrzatkiem, albo uprazyc w piekarniku. Potem wrzucasz ja do wrzatku 2:1 w stosunku do objetosci kaszy i czesto mieszajac gotujesz na malym ogniu do wchloniecia plynu. Nalezy tez dodac lyzeczke masla. I troche soli. Oczywiscie zamiast wody mozesz ugotowac ja na mleku. I poslodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Kasza jaglana 13.12.04, 15:24 Gość portalu: Cynamoon napisał(a): > Kasze jaglana przed ugotowaniem musisz sparzyc wrzatkiem, albo uprazyc w piekar > niku. > Potem wrzucasz ja do wrzatku 2:1 w stosunku do objetosci kaszy i czesto > mieszajac gotujesz na malym ogniu do wchloniecia plynu. Nalezy tez dodac > lyzeczke masla. Dzieki PS Jest metoda gotowania kaszy gryczanej gdzie sie prazy kasze na patelni z dodtkiem surowego jajka, a pozniej sie gotuje. Czy kasze jaglana mozna tak gotowac? > I troche soli. > > Oczywiscie zamiast wody mozesz ugotowac ja na mleku. I poslodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Kasza jaglana IP: *.it-net.pl 13.12.04, 15:31 Nie mam pojecia, czy jaglana tez mozna z jajkiem...Bardzo mozliwe, ze tak. Zawsze mozesz sprobowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: Kasza jaglana 13.12.04, 17:58 Kaszę jaglaną moczę kilka godzin (wtedy się krócej gotuje), wylewam wodę z moczenia i zalewam świeżą w ilości 2:1 wody do kaszy i gotuję powoli, wychodzi wtedy na sypko. Jeśli chcesz mieć coś w rodzaju zupki mlecznej to trzeba dać więcej mleka, np. 3:1, i tak będzie gęsta. Mleko najlepiej zmieszane z wodą. Jeśli to ma być zupa na śniadanie to można wieczorem zalać kaszę, a rano ugotować (można do tego dodać namoczone rodzynki) Odpowiedz Link Zgłoś