Gość: Karola IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.12.04, 17:24 podpowiedzcie jak zrobić jakąś dobrą masę do biszkopta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmaagg Re: masy do biszkoptów 21.12.04, 15:36 Podpisuję się pod prośbą Karoli. Chciałabym przełożyć biszkopta białą masą z kolorowymi kawałkami galaretki w środku - tylko jak zrobić dobrą masę? Podpowiedzcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mch Re: masy do biszkoptów IP: *.238.68.113.adsl.inetia.pl 21.12.04, 16:10 ja kupuję krem do tortów Dr.Oetkera,waniliowy .I to jest bardzo dobra biała masa do przełożenia. Z tym że nie dodaje masła jak jest w przepisie. Można też ubić śmietanę 30%, dodać rozpuszczoną żelatynę, również jakiś aromat, albo wiórki kokosowe. Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: masy do biszkoptów 21.12.04, 20:49 a ja robie taka mase: z 1 puszki ananasa odlewam zalewe, dopelniam woda do odjetosci 1 szklanki, na tym kompocie z dodatkiem cukru gotuje 1 budyn waniliowy. Ucieram kostke masla, do tego dodaje po lyzce budyn a na koncu posiekany na drobne kawalki ananas z puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: masy do biszkoptów IP: *.238.112.101.adsl.inetia.pl 22.12.04, 09:28 a ja : kremówa ubita z usztywniaczem ( bez cukru) !!!!! gorzka czekolada z Lidla - 70 % boska - roztopiona z odrobina masełka i gdy jest w miare przestudzona - delikatnie mieszam smietanę z czekoladą - smak wytrawny i booooooosko czekoladowy - Odpowiedz Link Zgłoś