msf13 07.01.05, 08:37 a jeżeli tak, to jaką? chodzi mi o moc i inne parametry, firmę, czy lepiej samą czy jako część większego zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mwookash w tym tygodniu był o tym wątek, poszukaj IP: *.man.polbox.pl 07.01.05, 08:38 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: w tym tygodniu był o tym wątek, poszukaj IP: *.chello.pl 07.01.05, 09:36 może być sama, najwyżej sobie później cos dokupisz ja nie wyobrażam sobie bez niej gotowania nie kupuj zelmerów, bo co prawda śliczne ale mi trzy razy wymieniali na nową zaraz po zakupie bo silnik się palił. Po trzeciej podziekowałam za zelmera i kupiłam ohydnego i nieporęcznego moulinexa, który działa super Odpowiedz Link Zgłoś
ks40 Re: w tym tygodniu był o tym wątek, poszukaj 07.01.05, 10:04 Gość portalu: dalloway napisał(a): > może być sama, najwyżej sobie później cos dokupisz > ja nie wyobrażam sobie bez niej gotowania > nie kupuj zelmerów, bo co prawda śliczne ale mi trzy razy wymieniali na nową > zaraz po zakupie bo silnik się palił. Po trzeciej podziekowałam za zelmera i > kupiłam ohydnego i nieporęcznego moulinexa, który działa super Muszę zaprotestować! Trafił Ci sie najwyraźniej trefny egzemplarz Zelmera. Ja mam swój od ok. 10 lat i działa super. Dokupiłam sobie dostawkę z zestawem tarek i teraz nie straszna mi ryba po grecku czy placki ziemniaczane! Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: w tym tygodniu był o tym wątek, poszukaj 07.01.05, 10:08 Też mam Zelmera,chyba juz 10 lat minęło od zakupu.Działa bez zarzutu i tylko noże i sitka trzeba było ostrzyć od czasu do czasu. Zresztą to samo piszą w tym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=18956999&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Ostrzyć sitka? 07.01.05, 15:35 Gość portalu: mwookash napisał(a): > Jak? trzeba zaniesc do punktu ostrzacego noze i inne rzeczy, np sitka do maszynek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Ostrzyć sitka? 07.01.05, 22:55 Może nieprecyzyjnie to ujęłam :)Do ostrzenia należy zanosić nóż koniecznie razem z sitkiem które jest szlifowane i tym samym dopasowywane do noża.Inaczej maszynka nie będzie dobrze mieliła(mełła?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: Zelmer IP: *.anon-online.org 08.01.05, 18:03 tak samo mam od lat Zelmera z przystawkami i jestem bardzo z niego zadowolona. Miesa zmielonego nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: CZY WARTO kupić elektryczną maszynkę do mięsa IP: *.proxy.aol.com 07.01.05, 15:26 Aco to takiego? Robi mięso, piecze mięso, przetwarza mięso, trawi mięso?... Może miele mięso, ale nie jestem pewny. Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: a moim zdaniem... 07.01.05, 15:33 Sens takiego zakupu zależy od ilości gąb (gęb??) do wykarmienia...Wyjmować to, składać, czyścić, myć dla ilości do 4 to makabra...)))A użyć dwa trzy razy w roku bo święta czy inna uroczystość to się po prostu nie opłaca...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: a moim zdaniem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:58 Mam malaxer. Maszynkę do mielenia mięsa też mam i to chyba zelmerowską ale od lat nie używam bo już zapomniałam którą stroną zakłada się nożyk. Malakser jest uniwersalny, tylko marzy mi się kiełbasa / jelita już mam/ i chyba wtedy sięgnę po maszynkę, a jak nie to będzie palcówka. Chwilowo mam dość kuchni, podawania , zmywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annes27 Re: a moim zdaniem... IP: *.aster.pl 07.01.05, 22:35 To przy użyciu malaksera można zmielić mięso?? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia malakser 07.01.05, 22:57 Można mięso w malakserze raczej posiekać niż zmielić ale efekt w sumie podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq ostrzyć sitka? 09.01.05, 10:14 Łukasz, to proste - kładziesz sitko na dość dużej PŁASKIEJ powierzni kamienia szlifierskiego i polewając od czasu do czasu wodą i lekko przyciskając je do kamienia trzesz nim po powierzchni ściernej kamienia; pewnie że najlepiej mieć nawet maleńką płytę żeliwną do docierania i dotrzec te parę mikronów na jakąś pastę szlifierską ale jak sie nie ma co się lubi to się samemu wszystko ostrzy w domu: noże nożyczki noże do maszynki i sitka! To śmieszne w czasie wojny i po wojnie ludzie na wsi ostrzyli żyletki na słoikach - zgadnij jak? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś