Gość: emma IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 20:20 albo sparzyć zanim zrobię z nich sałatkę?? a może znacie jakiś ciekawy pomysł na prostą sałatkę z nimi? bo ja to tylko wiem, ze należy polać majonezem..... dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emma Re: A co jest napisane na opakowaniu?n/t IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 21:25 niestety tylko skład zalewy, producent, termin przydatności... gdyby było napisane jak je przyrządzić, nie zawracałabym głowy ludziom na forum;)) ale niestety jednak muszę... Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Acha - w zalewie 13.01.05, 21:35 To znaczy,że wstępnej obróbce cieplnej zostały już poddane. Do sałatki możesz użyć tak jak są...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Acha - w zalewie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 22:04 dzięki:) tak się cały czas zastanawiam, co by dodać do tej sałatki...??? Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: Acha - w zalewie 13.01.05, 22:44 kapusta pekińska lub sałata, oliwki, kapary, rzodkiewki, marynowane cebulki, papryka, sos vinegrette, pomidorek (nawet te teraźniejsze) ogóreczek marynowany - to tak na gorąco mi do głowy przyszło...))) Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: czy PALUSZKI KRABOWE trzeba gotować? 13.01.05, 23:04 Paluszki krabowe w sezamie (4 porcje) Składniki paluszki krabie, 12 sztuk jajko, 1 sztuka sezam, 5 dkg Fix do potraw chińskich, 1 opakowanie mleko, 100 ml mąka, 100 gramów olej, 100 ml Przygotować ciasto z mleka, mąki i jajka. Obtoczyć paluszki krabowe najpierw w cieście a następnie w sezamie. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przygotować fix wg przepisu dodając o 50% więcej wody. Podawać usmażone paluszki polane sosem jako przystawkę lub jeden ze składników obiadu. sałatka z krabów z makaronem ryżowym makaron ryżowy paluszki krabowe ogórek świeży majonez koperek i pietruszka sól sok z cytryny paluszki krabowe i ogórek pokroić w bardzo drobną kostkę, makaron ryżowy zalać wrzątkiem, kiedy będzie miękki odcedzić i przelać zimną wodą. Makaron wymieszać z krabami i ogórkiem, dodać sok z cytryny, kilka szczypt soli, dwie łyżki majonezu i koperek z piertuszką. Wymieszać. Bardzo ładnie wyglada i świetnie smakuje Zamiast majonezu można użyć dobrego, gęstego jogurtu...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: czy PALUSZKI KRABOWE trzeba gotować? IP: *.access.telenet.be 13.01.05, 23:17 czosnek, majonez , koperek, jajko , cayenne nie gotowac . wystarczy tylko pokroic , mozna je tez zamrozic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: czy PALUSZKI KRABOWE trzeba gotować? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.05, 00:30 Dziękuję Wam wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f PALUSZKI KRABOWE wczoraj 14.01.05, 11:43 Właśnie były grane... Paluszki odsączyłem i pokroiłem na kawałki. Skropilem cytryna. Awokado srednie na podobne kawalki, wylozelem na paluszki i skropilem cytryna. Pół ananasa małego na kawałki (ludzie - teraz w Eklerku sa ananasy świeze po 2,50 zł sztuka !!!) i na to wszystko i skropilem cytryna. Popieprzyłem, posoliłem i sypnąłem łyżeczke cukru. Na wierzch dwie łyżki majonezu (tak, tak majonezu :-0). Wymieszałem i do lodowki na 30 minut. Do takich pucharkow do lodow na spod nadziabalem salaty lodowej w kawaleczkach warstwe. I na to wylozylem paluszki. Wchłoniete z grzankami zostało do ostatka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: PALUSZKI KRABOWE wczoraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:47 Te ananasy z Eklerka, jak u nich z dojrzałością? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: PALUSZKI KRABOWE wczoraj 14.01.05, 11:49 3 na 5 ok prawie od razu. Te 2 pozostale to musza postac na parapecie w kuchni chwile. Ale milo mnie zadziwiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: PALUSZKI KRABOWE wczoraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:54 Dzięki:)Ubieram się i lecę kupować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: PALUSZKI KRABOWE wczoraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:53 Paluszki, avokado, czosnek marynowany. sos:majonez,łyżeczka koncentratu pomidorowego,troszke brandy(ja daję dużo:P) Odpowiedz Link Zgłoś