Gość: m IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 28.01.05, 11:54 Usiluje sie do tego zabrac, ale nie mam pomyslu. Mam suszone grzyby, pieczarki, cebule... Jak to zrobic, zeby nie zepsuc? i zeby bylo jak najsmaczneijsze ;) Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: Farsz grzybowy 28.01.05, 12:12 Namocz grzyby - zalej wrzątkiem, ale tylko żeby przykryło. Podsmaż, a raczej podduś cebule pokrojona na patelni na oliwie, lub maśle, dodaj pieczarki i dopraw jak chcesz teraz. Miękkie grzyby prawdziwe odcedz, ale zachowaj troche wody z moczenia do podlania, poszatkuj i dodaj na patelnie, niech sie dusi wszystko zgrabnie. Potem dodajesz bulke tarta (i/lub inne rzeczy jak jajko czy co...) - juz zalezy do czego ten farsz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Farsz grzybowy IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 28.01.05, 12:34 Dodam tylko, że IMHO najlepiej będzie pomoczyć te suszone przez całą noc. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: Farsz grzybowy 28.01.05, 12:37 Albo jak nie masz czasu na noc :-)), to po namoczeniu podgotuj je w tej wodzie troche - 20-30 minut. Tylko potem szkoda tego plymu... wiec musiz cos pokombinowac z zupa jakas na takim smaku. "Dobrze mówię, Prosze Pani? " :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Farsz grzybowy IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 28.01.05, 12:41 Dobrze mówisz. :) Napisałam o tym, bo mam problem co Wigilia (u mnie zupa grzybowa). Zapominam france namoczyć poprzedniego dnia i potem stoję nad garnkiem klnąc, żeby szybciej miękły, a one twarde i twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re:a pieczarki 28.01.05, 12:46 Tyz prowda. Jak starczy Ci suszonych, to odstaw pieczarki na bok. Ale jak malo treści, to trudno...co robic. Odpowiedz Link Zgłoś