Dodaj do ulubionych

Dispell.. mam pytanie

09.02.05, 23:07
Zerknełam sobie do Twojej ksiazki.. i mam pytanie.
Dlaczego w wiekszosci Twoich przepisów (a dokładniej w zupach) pojawia sie
bulion z kostki ? i to konktetnej firmy...
Obserwuj wątek
    • dispell Re: Dispell.. mam pytanie 09.02.05, 23:12
      To było na konkurs kulinarny knorrowski razem z onetem robili jakiś czas temu,
      a że się rozrosła ta książka trochę to nie mam kiedy zmienić za bardzo. Ich
      wyszukiwarka dużo gorsza od gazetowej i trochę trzeba kopać, żeby dotrzeć do
      przepisu i móc go skorygować. Jeśli na przykład robię korektę gdzieś w środku i
      zamykam - wywala mnie na sam początek - szkoda czasu.
      • marghe_72 Re: Dispell.. mam pytanie 09.02.05, 23:14
        mówisz?
        Ja bym jednak podopisywała (tam gdzie to mozliwe) ze domowy rosól jednak ciut
        lepszy
        • dispell Re: Dispell.. mam pytanie 09.02.05, 23:20
          W tej chwili mam opublikowanych w tej książce 345 przepisów - nie podejmuję się
          takiej korekty. Część nawet pewnie bym zwyczajnie wywalił choćby dlatego, że
          było coś przygotowane raz i się nie przyjęło - ale tego też mi się nie chce -
          są przyjemniejsze zajęcia. Zmiany są wprowadzane przy okazji fotek i raczej na
          takim trybie poprzestanę. Niech mi okrasa pierogów lekką będzie. ;-)
          • marghe_72 Re: Dispell.. mam pytanie 09.02.05, 23:24
            Dispell.. nie chce Ci sie poprawic, nie chce Ci sie eliminowac..
            No nie wiem.. ja bym nie potrafiła podac linka do swojego przepisu,który uwazam
            za nieudany / niedorobiony / pomylony/ niekompletny / ..... itp
            • dispell Re: Dispell.. mam pytanie 09.02.05, 23:30
              Do takich przepisów nie podaję linków - chyba, że nie zauważę nieścisłości,
              zresztą przepisy nawet sprawdzone po kilkakroć zawsze podlegają
              przekonstruowaniu, ja tak na przykład mam i co wtedy? Za każdym razem
              wprowadzać zmiany? Toż to tylko baza, a reszta to inwencja własna. Co zreszta
              mi się w kuchni właśnie podoba i robię to nieźle. Ale - to tylko moja kuchenna
              filozofia - ktoś może mieć całkiem inne zdanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka