yfcia 11.02.05, 10:58 jakiś przepis na sałatkę ze śledziem, ale bez cebuli(bądź szczypiorku lub pora). Odpadają również dodatki owocowe(np. ananas, ale również rodzynki i orzechy). Nie mogę nic znaleźć :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RED Re: czy znacie.... IP: 193.0.117.* 11.02.05, 11:00 ugotowane ziemniaki w gruba kostke ugotowany burak w gruba kostke jablko osemki w cienkie plasterki przyprawy sos z majonezu z jogurtem Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: czy znacie.... 11.02.05, 11:00 gdzieś tu Dispell dawał fajny na sledzia imbirowo-bazyliowego Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: czy znacie.... 11.02.05, 11:01 Śledź, ziemniaki, ogórek kiszony i majonez... śledź, ziemniaki, majonez, wyciśnięty czosnek śledż, ziemniaki, majonez ;o) czosnek i ogórek świeży (bez pestek) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: czy znacie.... 11.02.05, 11:05 Na szpatułki do szaszłyków nadziewamy: plaster śledzia, plaster pomidora, kawałek ogórka kiszonego i tak na zmianę, "szaszłyki" układamy na talerzu/półmisku i całość polewamy sosem śmietanowo/jogurtowo-majonezowym. Można posypac natka pietruszki Odpowiedz Link Zgłoś
yfcia Re: czy znacie.... 11.02.05, 13:57 Dzięki wszystkim - szczególnie atrakcyjny jest ten przepis na szaszłyczki:) Sama też się dokopałam do przepisu na śledzia w sosie koperkowym : śledzie solone (25 dag) zalać marynatą z pół szklanki wody i pół szklanki soku cytrynowego, po dwóch godzinach osączyć. Pęczek kopereku posiekać i wymieszać ze 100g majonezu i 100 g jogurtu naturalnego. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z pokrojonym śledziem. Odstawić do lodówki na dobę. Poza tym tu znalazłam milion przepisów na różne ryby: kuchnia.gery.pl/cms/?id=24 Odpowiedz Link Zgłoś