lunatica 12.02.05, 23:09 do czego? do czego ocet winny na czerwonym winie? a do czego czosnkowo-ziołowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_padre Re: ocet winny 13.02.05, 00:02 Ja używam do peklowania jagnięciny. Jako jeden ze składników. Czasem też do innego mięsa. Albo do sałatki greckiej. Ale powoli schodzi. Nie przepadam za smakiem octu. Dlatego, generalnie, balsamico. Jest łagodniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: ocet winny 13.02.05, 00:09 jest zazwyczaj podany jako skladnik sosu vinegret......ale ja tez zredukowalam ostatnio kolekcje octow tylko do balsamicznego i ryzowego/sushi/. Bo staram sie zuzywac jak najwiecej cytryn....zdrowsze niz kazdy ocet! Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: ocet winny 13.02.05, 02:48 Do ryzu sushi obowiazuje mirim, rodzaj wina, a nie octu. Czy ten ocet ryzowy dodajesz do ryb? Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: ocet winny 13.02.05, 04:35 "seasoned rice vinegar" jest specjalnym octem ktory sie dodaje do ryzu uzywanego pozniej do sushi Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: ocet winny 13.02.05, 07:20 do sosów, do marynat, do winegretu. Biały (z jabłek) + oliwa z oliwek wysmienity po prostu do sałaty Z czerwonego wina, do podlania drobiu w trakcie smażenia balsamiczny takoż. ryżowy z dodatkiem miodu i sosu sojowego (+ zioła) do marynowania piersi z kurczaka Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: ocet winny 13.02.05, 13:08 Ja wczoraj tym z czerwonego wina zakwasalam barszcz z braku porzadnego zakwasu. Ale to raczej niestandardowe rozwiaznie ;-) Poza tym: do salat preferuje balsamico, choc czasem bialego uzywam. Odrobine balsamico dodaje tez przed zapiekaniem do zupy cebulowej. Ryzowy do smazonego ryzu (najszesciej u mnie goszczaca chinska potrawa) i innej chinszczyzny. Bialym badz jablkowym podlewam czasem rozne warzywno-rybne kombinacje (zwlaszcza tym pierwszym) Odpowiedz Link Zgłoś