giezik 17.02.05, 20:43 mysle, ze wszyscy skorzystają. Chodzi o takie, ktore sprowadzaja z malych masarni, robionych jak najbardziej naturalnie, bez szpikownaia wszystkim tym, co powoduje, ze smakuja tak samo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giezik Warszawa/saska kepa 17.02.05, 20:47 ul. miedzynarodowa. Mala budka na wysokosci marcpolu - po drugiej stronie ulicy (naprzeciw cheesecake shop) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Warszawa/saska kepa 17.02.05, 23:53 a jaką mają specjalność bo jutro jadę na kamionek to może tam pojadę i coś kupię, potrzebuję coś ekstra na 22.02 Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: Warszawa/saska kepa 21.02.05, 18:03 faktycznie kupiłem trochę na jutro , wędliny bardzo dobre a i ceny przystępne,pieczywo również. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: Warszawa/saska kepa 22.02.05, 16:52 Potwierdzam, na Międzynarodową warto się wybrać, byłam dziś, mam pyszną wędlinę i pieczywo Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Tarnów 17.02.05, 20:56 Urszulańska, mały sklep prawie naprzeciw kościoła, jak pisałam w innym wątku o wędlinach, mają świetne kiełbasy, pasztet pieczony, szynki, "konserwę", wędzone żeberka i parę innych niezłych wyrobów. Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Gdańsk - Przymorze 17.02.05, 21:01 ul.Jagiellońska , mały sklepik na rogu obok Royala właściciel ma paru dostawców w tym jednego , który wyrabia wędliny , wędzonki " starymi , sprawdzonymi metodami " ceny b.przystępne ok.20-parę zł ponadto własciciel wprowadza do sprzedaży pieczone karkówki , rolady z kaczki , pasztety i kotlety mielone drobiowe własnego wyrobu Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Gdańsk - Przymorze 18.02.05, 13:43 paprotka-gd napisała: > ul.Jagiellońska , mały sklepik na rogu obok Royala Paprotka to my bliskie sąsiadki! Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Gdańsk - Przymorze 19.02.05, 00:17 łłłłooooo matko ! Invicta to nawet bliższe sasiadki niż się spodziewałam a pisałam żebyś wpadła na podSUMowanie bo nie dość ,że blisko to jeszcze pierwsza rozszyfrowałas tego suma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.chello.pl 17.02.05, 21:24 warszawa - jestem fanką (bardzo wybredną) sklepików Specjał Wiejski. Mają certyfikaty, sprowadzają z maleńkich masarni, bez chemii poza solą peklującą. Na Wąwozowej (bazarek), na Polnej (też bazarek) i gdzieś na Tarchominie. Można zamawiać przez internet (!), i to naprawdę działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anamej Re: a na Śląsku jest jakis sklepik?? IP: 213.227.80.* 18.02.05, 13:40 U Paruzela są dobre wędliny, szczegolnie szynka chłopska, czy jakoś tak. Droga co prawda (trzydzieści parę złotych), ale pyszna, jak z domowej wędzarni.nie wiem czy paruzel ma sieć, ale jeden sklep jest na Korfantego (tak z boku trochę), za skrzyżowaniem z katowicką w stronę Siemianowic po lewej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola.mama.kuby Re: a na Śląsku jest jakis sklepik?? 01.03.05, 18:05 Jest Paruzel na Tysiącleciu! Ma bardzo dobre wędliny! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re:Specjał Wiejski - link 18.02.05, 14:16 www.specjalwiejski.pl/my.html Brzmi i wygląda bardzo smakowicie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re:Specjał Wiejski - link IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 19:37 Kupowalam wielokrotnie w Specjalie Wiejskim - ich jakos czesto nijak sie ma do ceny. A ceny sa szokujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: castorp Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.sbi.com 19.04.05, 12:46 Warszawa - sklep Organic Market w Wola Parku - pyszne wędliny i inne ekologiczne wyroby (sery kozie - mniam, mniam!); Na Hali Mirowskiej - pyszne wędliny z Koniny; Jedna z budek na bazarku Górczewska/Olbrachta - najlepsza biała kiełbasa w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
speni Kraków 17.02.05, 21:32 "Bacówka" na Woli Justowskiej, juz jakiś czas temu opisywałam i robiłam co poniektórym smaka, a teraz zrobię jeszcze raz a co www.bacowkatowary.pl/intro.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vetches Konstancin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:51 W Starej Papierni w Konstancinie - sklep Winniczek.Chleby, sery wedliny mniam www.winniczek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f tu kilka 18.02.05, 12:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15959356&a=16221856 Odpowiedz Link Zgłoś
joana800 Re: KRAKÓW-ul.Komandosów 1 28.02.05, 10:33 Kraków UL.Komandosów-Sklep Patronacki SZUBRYTA,smaczne wędlinki i świeże dobre mięso,cielęcina z dobrego źródła!!!naprawde polecam ten sklep i obsługę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Konstancin IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 19:34 Sklep Winniczek? Wiela halasu o nic. Byla tam wielokrtonie - nie warto przejechania kilkunastu km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Kraków-ul.Kosciuszki IP: *.blich.krakow.pl 25.02.05, 20:30 sklep SZUBRYT polecam z czystym sumieniem.jest jeszcze na dietla ale jakos wole ten na kosciuszki od jubilatu po lewej stronie.nie pamietam nr. Odpowiedz Link Zgłoś
joana800 Re: Kraków-ul.Kosciuszki 28.02.05, 10:34 Kraków os.PODWAWELSKIE UL.Komandosów 1-Sklep Patronacki SZUBRYTA,smaczne wędlinki i świeże dobre mięso,cielęcina z dobrego źródła!!!naprawde polecam ten sklep i obsługę! Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) 18.02.05, 14:29 Sklepik ze zdrową żywnością w Wola Parku - znajduje się na parterze, obok sklepu Bliklego, na przeciwko kas Auchana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaola Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.de.deuba.com 18.02.05, 15:03 w bialymstoku sklep (chyba nawet kilka) "u lecha" wedliny i wyroby garmazeryjne kiszka i babka ziemniaczana pyyycha u mnie w wawie takich nie znalazlam i sobie przywoze na szczescie mam tam rodzine wiec wychodzi jakby przy okazji ;-) i zawsze robie zapas ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.02.05, 16:13 wrocław z czystym sumieniem polecam firmą Bojakowscy ,maja super wyroby,takie prawdziwe... ostatnio tez Janex wprowadził szynkę i schab naturalnie wędzony. a parówki z Jarocina są pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
em_es jeszcze o sklepie w Tarnowie 18.02.05, 16:58 W sklepie, który wyżej polecałam właśnie nabyłam szynkę o nazwie "Bez konserwantów" - prawda, że wdzięczna nazwa? :) Kosztowała 23 pln/kg, więc nie dramatycznie drogo, a wygląda i pachnie tak jak marynowana i wędzona przez moją mamę. Tylko fakt, że dziś piątek powstrzymał mnie od degustacji, poczeka do śniadania, ale wygląda obiecująco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewma Kędzierzyn-Kozle -"CYBIS" mniam mniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GP Re: Gdańsk-śródmieście IP: *.crowley.pl 18.02.05, 17:27 Przy Podwalu Staromiejskim -(budki przeniesione z hali targowej) Mniej więcej na wysokości NFZ.Ostatni sklepik z mięsem i wędlinami.Bardzo dobra szynka i wędzony boczek.Podobno sporządzane tradycyjnym sposobem.Kiełbasy mi nie smakują. Mięso też tam kupuję.Świeża dostawa we wtorki i piątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nifedril Olsztyn IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.05, 23:59 A może znacie jakiś dobry sklep w Olsztynie? ja wędlin generalnie nie jadam, ale mąż bardzo lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek20 Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) 19.02.05, 12:18 Sieć sklepów mięsnych "Duda" (to nie reklama) Górny Śląsk, a może i gdzie indziej też jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: sklepy z dobrymi wedlinami Warszawa IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 19:07 Slyszalem ze w W-wie na Elektoralnej (obok hali Mirowskiej) i na Ursynowie na ul. Mielczarskiego mają ekologiczne wedliny. Znajomy kidys kupowal i chwalil sobie. Czy ktoś zna te sklepy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa z makiem Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.02.05, 20:00 krakow i okolice; wyszukuje tylko tam gdzie napisane lub polecone WYROBY Z LISZEK, jest ich troche po miescie ale nigdy sie nie zawiodlam, to jest cala natura i caly smak jak za dawnych czasow, hala targowa i bazar tomex miedzy innymi Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) 21.02.05, 18:32 Te wędliny z Liszek też gorąco polecam, są również w Almie, były supermarket Krakchemia. Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Re: sklepy z dobrymi wedlinami w Krakowie 22.02.05, 18:59 Potwierdzam wyroby z Liszek sa wysmienite na czele z kielbasa lisiecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mopek1 Re: Do speni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 18:08 a w którym konkretnie miejscu ta "bacówka" na woli justowskiej? w sieci nie ma informacji :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Do speni IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 21.02.05, 18:21 No wlasnie , zna ktos dokladny adres??? Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: Do speni 21.02.05, 18:31 Długą przerwe miałam, przepraszam ulica Królowej Jadwigi numer około 248 po lewej stronie zaraz za skrętem do zoo (jadąc od miasta w strone Chełmu), vis a vis piekarni w nowym (różowym) kompleksie mieszkaniowym. Sklep jest parterowy, widac z daleka, bo obłożony jest drewnianymi belami. Każdy powinien trafic. Polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mopek1 Re: Do speni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 18:38 dzięki! jutro jadę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gourmet48 Re: a tu znacie coś 21.02.05, 18:53 na Mokotowie w rejonie Domaniewskiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
eremka Re: a tu znacie coś 22.02.05, 14:02 yhm, Befsztyk na Pulawskiej, przed apteka, a za spozywczo-warzywno-chemicznym ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
speni Re: Do speni 22.02.05, 13:34 koniecznie napisz jakie wrażenia smakowe, bo estetyczne same sie chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
1945beta Re: Do speni 19.04.05, 08:25 Bacówka jest przy Parku Decjusza. Ja mimo wszystko jej nie polecam po tydzień po Świetach leżała nie sprzedana a wyschnięta szunka pieczona tylko po 41 zł/kg. Proszę popatrzeć na wysuszone wędliny, leżące kilka dni w ladzie chłodzniczej. Mieszkam koło Bacówki i niestety pierwszą radość po otwarciu sklepu przytłumiły widoki w ladzie chłodnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JP może nie tyle sklepy co PRODUCENCI.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:33 producent lokalny bywa sprzedawany tu i tam [w danym regionie] jego np szynka westwalska (surowa, wędzona, przyzwoicie ususzona i z przepisowym centymetrem tłuszczu) może być dostępna zarowno tu jak i tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila 90 Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.net.autocom.pl 22.02.05, 21:31 Kraków, na Miłkowskiego róg Kobierzyńskiej sklep z żywnością ekologiczną mają wędliny sprowadzane z masarni Rolmięs atestowane, bardzo dobre, polecam polędwicę i kabanosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavenda Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: 81.210.17.* 24.02.05, 15:19 A w Łodzi...?!? Znacie coś w Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunae0 nie polecam wędlin sieci "Duda" IP: *.crowley.pl 24.02.05, 17:32 nie polecam wędlin ze sklepów sieci "Duda" na Górnym Śląsku to nieporozumienie.We wszystkich sklepach śmierdzi chlorem a wędliny mają takie jak wszędzie to znaczy nijakie bez dobrych wrażeń smakowych Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Re: nie polecam wędlin sieci "Duda" 24.02.05, 17:40 Duda rowniez opanowal Krakow i cala Malopolske,jego wyroby to takie jak wiekszosc innych producentow jak Kania,czy Jandar jedne lepsze inne gorsze.Najgorsze w tym wszystkim jest to ze dzisiaj np kielbasa podwawelska ma smak taki a za kilka dni kupujesz probujesz i okazuje sie ze masz przed soba podwawelska ale w smaku jej nie przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: nie polecam wędlin sieci "Duda" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.05, 19:16 Wrocław to polecała chyba blondynka. Bo bez adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: nie polecam wędlin sieci "Duda" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:31 Omijam wyroby Dudy z daleka i dziwi mnie że ktoś poleca. Nie mam możliwości kupowania wedlin z Podlasia ale kupuję zupełnie smaczne wedliny z małych zakładów jakie oferują sklepy w mojej okolicy. Mam wspaniałe kaszanki,salcesony, boczek pieczony i niezrównaną krakowską suchą z Mathiasa. Sprzedają tylko w sieci swoich sklepów - okolice Lublina, podkarpackie i świętokrzyskie ostatnio. Bardzo sobie chwalę też niektóre wyroby z Kielc - sękacz, bax, kiełbasa swojska, boczek cygański, pieczona szynka. Ceny absolutnie normalne . - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sekal Re: nie polecam wędlin sieci "Duda" IP: *.ghnet.pl 28.02.05, 15:35 Duda ma świetne wędliny oraz najlepszą w Polsce metkę tatarską oraz pasztetową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasienka wroclaw -lesnica IP: *.h.pppool.de 24.02.05, 20:27 dobry sklep miesny jest na ul. Wolskiej. Wygalad sklepu jak za komuny, ( jak duzo sklepow na lesnicy), kolejka tez sie czasmi zdarza dosc dluga ale miesko pierwszorzedne maja! ale tylko do poludnia...bo potem juz wyprzedane! Goraco polecam! Hmm tylko dojechac tam!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojka Re: wroclaw -od Kojki :))) IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.02.05, 10:55 Wcale nei blondynka,przynajmniej jeśli chodzi o stan umysłu,kolor włosów tym bardziej :)) ja kupuje w Poniku,na ul Bałtyckiej. widziałam na ul.Jednosci narodowej (tutaj z Walichnowy) oraz na ul.kasprowicza,a właściwie juz na placu piłsudskiego. super kiełbasa wieprzowo-cielęca(18zł/kg) i szynka z lisciem. W poniku najtaniej i najwięcej(bo dodatkowo kiełbasa wiejska oraz lisiecka) np cena szynki tej samej w Galeri Dominikańskeij 46zł a w Poniku 24zł .Naprade to ta sama. W firmie Janex czy jakos tak tez jest naturalna szynka,sklep tej firmy jest na Kleczkowskiej (na przeciwko więxienia) oraz na Obornickiej -parzystej,na Polance.jeśli dalej pisze jak blondynka,to dawajcie pytania,odpowiem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-bieska Re: wroclaw -od Kojki :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:42 a w Krakowie to miło zjeść wędlinki z ulicy Krupniczej. Calkiem nowy sklep Natura się nazywa, albo jakoś tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola33 Kraków- wedlinki z kasinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:46 polecam - pyszne i tanie wedliny tradycyjne i "normalne" rewelacyjna poledwica lososiowa( pol surowa), kielbasa parmenska. PALCE LIZAC. jest kilka sklepow sieci - ja znam i polecam ten vis a vis jubilata na Alejach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela z Warszawy Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 01.03.05, 15:30 Polecam wędliny z Hali Człuchowskiej na Jelonkach. Ogromny wybór wszelkich smaków, a co najważniejsze, że spora część wędlin jest od producentów robiących je metodą tzw. "starej szkoły" takie wędliny robił dawno temu mój teść. Na liściach chrzanu i laurowych. A jaki zapach. Polecam szynkę tradycyjną na liściach laurowych, kiełbasę wiejską tradycyjną czy też wędliny z góralskiej beczki. Spróbujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) WARSZAWA bazar przy Szembeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:46 są dwa takie stoiska, nie pamiętam numerów (mogę sprawdzić jakby ktoś chciał), oba są na tej nowo dobudowanej hali, ale wędliny, zwłaszcza w jednym z nich, smakują jak robione przez moją babcię mmmm. i jeszcze przy metrze Kabaty widziałam ale nie próbowałam bo zbyt burżujskie ceny były. Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Bacowka w Krakowie 02.03.05, 19:00 serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33269,2527541.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo RNemo przeprasz blondynę..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 20:09 z Wrocławia. Nie ten rejon miasta, mieszkam po przeciwnej stronie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek A Szczecin? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.04.05, 09:07 Ja znam tylko jedno takie miejsce, jest budka na Manhattanie, w której facet sprzedaje fantastyczny pieczony schab i boczek, smakują jak z domowej wędzarni i nie są napompowane wodą jak inne "kupne" wędliny. Niestety, od paru tygodni (albo i miesięcy) budka jest zamknięta na głucho, przynajmniej w weekendy. Może ktoś jeszcze dorzuci jakies inne adresy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymonka Legnica IP: 195.116.95.* 19.04.05, 09:47 osiedle Piekary, ul. Pomorska - sklep Schabik Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Podkarpacie 19.04.05, 16:17 Kto ma okazję polecam krakowską suchą z Górna (30 zł), półsucha jest tez niezła (mniej sucha, bardziej tłusta, ale ma smak, ot przyzwoita kiełbasa-ok 20 zł). Świetna jest też kiełbasa markowska(wiejska z Markowej), ale zdarzają się podróby(pierwszy producent chyba nie zastrzegł sobie nazwy i inni przejęli ją robiąc gorsze rzeczy). Bardzo proszę o info jakich producentów wędlinę polecacie (takich, których produkty można kupić na Podkarpaciu) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1968 Re: Podkarpacie 19.04.05, 17:19 oczywiscie GÓRNO, nie tylko sucha ale i kabanosy, szynke rozmaryn i wiele wiele innych. Na święta kupilam malutką szyneczke w siatce tzw, gotowana i bylam zaskoczona świetna jakościa(zawsze jest dobra ale wiecie jak to bywa w innych firmach na świeta dużo i tanio a z jakoscia różnie). GÓRNO zawsze trzyma jakość, poza tym wędliny z Markowej(od tego jednego producenta) mozna dostać w DELICJACH min na początku Dąbrowskiego w rejonie kościoła garnizonowego. Poza kiełbasa mają swojski boczek, polędwicę wędzoną w sposób tradycyjny no i oczywiście szynkę! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Podkarpacie 19.04.05, 18:39 A gdzie te wyroby z Gorna mozna kupic???? Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Podkarpacie 19.04.05, 18:47 Górno jest koło Rzeszowa i w wielu sklepach mozna je kupić(ale nie w hipermarketach). W sieci Społem np. Mają też chyba w regionie sklepy firmowe. Krakowska sucha to rarytas. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Podkarpacie 19.04.05, 18:45 Ale fajnie, że ktoś z Rzeszowa. Ja na święta miałam wędliny z Błażowiaka. Owszem na początku to było tradycyjnie robione, ale teraz nie polecam. Czyli Górno górą, wypróbuję polecane przez Ciebie wędliny:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1968 Górno .... 19.04.05, 19:43 Najświeższe i najtańsze wyroby Górna mozna dostać na giełdzie hurtowej Agrohurt (dawne PTHW) na Lubelskiej w ostatnim pawilonie chyba nr3 (tam gdzie art. spożywcze), jest stoisko Górna znajdziecie bo zawsze stoi tam kolejka, jedyny minus to, że nie kroja tam na plasterki, ale to sie da przeboleć. Mają tam caly asortyment i ceny nizsze o kilka zł na kilogramie, panowie bardzo uprzejmi, doradzą sprzedają w detalu. teraz jest sezon grillowania to polecam białą kiełbasę(pyszna tez z piekarnika) i drugą wędzoną ale teraz nie pamiętam nazwy. Zapytajcie o kiełbasę na grilla a na pewno wam doradzą ceny obydwu kiełbasek w granicach 10 zł Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Górno .... 19.04.05, 20:40 marcelina1968 napisała: > Najświeższe i najtańsze wyroby Górna mozna dostać na giełdzie hurtowej Agrohurt > > (dawne PTHW) na Lubelskiej w ostatnim pawilonie chyba nr3 (tam gdzie art. > spożywcze), jest stoisko Górna znajdziecie bo zawsze stoi tam kolejka, jedyny > minus to, że nie kroja tam na plasterki, ale to sie da przeboleć. O, dzięki za info. Nawet stosunkowo blisko mam, a sucha to aż się prosi nie w plasterkach:) Przyznaję, że wyrobów z Górna innych oprócz suchej i półsuchej nie znam . Czas spróbować. Naprawdę miło pogadać z krajanką na ogólnym forum kuchnia:) Pozdrawiam cieplutko:) Odpowiedz Link Zgłoś
aagain Re: Wrocław 24.07.05, 14:28 Polecam wędliny- bez konserwantów i wypełniaczy - firmy Galicja w sklepie na ul. Sienkiewicza naprzeciw Ogrodu B. Odpowiedz Link Zgłoś