Dodaj do ulubionych

sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce)

17.02.05, 20:43
mysle, ze wszyscy skorzystają.
Chodzi o takie, ktore sprowadzaja z malych masarni, robionych jak najbardziej naturalnie, bez szpikownaia wszystkim tym, co powoduje, ze smakuja tak samo
Obserwuj wątek
    • giezik Warszawa/saska kepa 17.02.05, 20:47
      ul. miedzynarodowa. Mala budka na wysokosci marcpolu - po drugiej stronie ulicy (naprzeciw cheesecake shop)
      • jarek_zielona_pietruszka Re: Warszawa/saska kepa 17.02.05, 23:53
        a jaką mają specjalność bo jutro jadę na kamionek to może tam pojadę i coś
        kupię, potrzebuję coś ekstra na 22.02
      • jarek_zielona_pietruszka Re: Warszawa/saska kepa 21.02.05, 18:03
        faktycznie kupiłem trochę na jutro , wędliny bardzo dobre a i ceny
        przystępne,pieczywo również. pozdrawiam
        • jswm Re: Warszawa/saska kepa 22.02.05, 16:52
          Potwierdzam, na Międzynarodową warto się wybrać, byłam dziś, mam pyszną wędlinę
          i pieczywo
    • em_es Tarnów 17.02.05, 20:56
      Urszulańska, mały sklep prawie naprzeciw kościoła, jak pisałam w innym wątku o
      wędlinach, mają świetne kiełbasy, pasztet pieczony, szynki, "konserwę", wędzone
      żeberka i parę innych niezłych wyrobów.
    • paprotka-gd Re: Gdańsk - Przymorze 17.02.05, 21:01
      ul.Jagiellońska , mały sklepik na rogu obok Royala
      właściciel ma paru dostawców w tym jednego , który wyrabia wędliny ,
      wędzonki " starymi , sprawdzonymi metodami " ceny b.przystępne ok.20-parę zł
      ponadto własciciel wprowadza do sprzedaży pieczone karkówki , rolady z
      kaczki , pasztety i kotlety mielone drobiowe własnego wyrobu
      • invicta1 Re: Gdańsk - Przymorze 18.02.05, 13:43
        paprotka-gd napisała:

> ul.Jagiellońska , mały sklepik na rogu obok Royala

Paprotka to my bliskie sąsiadki!
        • paprotka-gd Re: Gdańsk - Przymorze 19.02.05, 00:17
          łłłłooooo matko ! Invicta to nawet bliższe sasiadki niż się spodziewałam
          a pisałam żebyś wpadła na podSUMowanie bo nie dość ,że blisko to jeszcze
          pierwsza rozszyfrowałas tego suma
    • Gość: kiwi Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.chello.pl 17.02.05, 21:24
      warszawa - jestem fanką (bardzo wybredną) sklepików Specjał Wiejski. Mają
      certyfikaty, sprowadzają z maleńkich masarni, bez chemii poza solą peklującą.
      Na Wąwozowej (bazarek), na Polnej (też bazarek) i gdzieś na Tarchominie. Można
      zamawiać przez internet (!), i to naprawdę działa!
      • solbi a na Śląsku jest jakis sklepik?? 18.02.05, 11:34
        • Gość: anamej Re: a na Śląsku jest jakis sklepik?? IP: 213.227.80.* 18.02.05, 13:40
          U Paruzela są dobre wędliny, szczegolnie szynka chłopska, czy jakoś tak. Droga
          co prawda (trzydzieści parę złotych), ale pyszna, jak z domowej wędzarni.nie
          wiem czy paruzel ma sieć, ale jeden sklep jest na Korfantego (tak z boku
          trochę), za skrzyżowaniem z katowicką w stronę Siemianowic po lewej stronie.
          • ola.mama.kuby Re: a na Śląsku jest jakis sklepik?? 01.03.05, 18:05
            Jest Paruzel na Tysiącleciu! Ma bardzo dobre wędliny!
      • default Re:Specjał Wiejski - link 18.02.05, 14:16
        www.specjalwiejski.pl/my.html

Brzmi i wygląda bardzo smakowicie !
        • Gość: miu Re:Specjał Wiejski - link IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 19:37
          Kupowalam wielokrotnie w Specjalie Wiejskim - ich jakos czesto nijak sie ma do
          ceny. A ceny sa szokujace.
      • Gość: castorp Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.sbi.com 19.04.05, 12:46
        Warszawa - sklep Organic Market w Wola Parku - pyszne wędliny i inne
        ekologiczne wyroby (sery kozie - mniam, mniam!);
        Na Hali Mirowskiej - pyszne wędliny z Koniny;
        Jedna z budek na bazarku Górczewska/Olbrachta - najlepsza biała kiełbasa w
        Warszawie
    • speni Kraków 17.02.05, 21:32
      "Bacówka" na Woli Justowskiej, juz jakiś czas temu opisywałam i robiłam co
      poniektórym smaka, a teraz zrobię jeszcze raz a co
      www.bacowkatowary.pl/intro.html
      • Gość: vetches Konstancin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:51
        W Starej Papierni w Konstancinie - sklep Winniczek.Chleby, sery wedliny mniam
        www.winniczek.pl
        • jacek1f tu kilka 18.02.05, 12:32
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15959356&a=16221856
          • joana800 Re: KRAKÓW-ul.Komandosów 1 28.02.05, 10:33
            Kraków UL.Komandosów-Sklep Patronacki SZUBRYTA,smaczne wędlinki i świeże dobre
            mięso,cielęcina z dobrego źródła!!!naprawde polecam ten sklep i obsługę!
        • Gość: miu Re: Konstancin IP: *.acn.waw.pl 19.04.05, 19:34
          Sklep Winniczek? Wiela halasu o nic. Byla tam wielokrtonie - nie warto
          przejechania kilkunastu km.
      • Gość: haha Kraków-ul.Kosciuszki IP: *.blich.krakow.pl 25.02.05, 20:30
        sklep SZUBRYT polecam z czystym sumieniem.jest jeszcze na dietla ale jakos wole
        ten na kosciuszki
        od jubilatu po lewej stronie.nie pamietam nr.
        • joana800 Re: Kraków-ul.Kosciuszki 28.02.05, 10:34
          Kraków os.PODWAWELSKIE UL.Komandosów 1-Sklep Patronacki SZUBRYTA,smaczne
          wędlinki i świeże dobre mięso,cielęcina z dobrego źródła!!!naprawde polecam ten
          sklep i obsługę!
    • hania55 Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) 18.02.05, 14:29
      Sklepik ze zdrową żywnością w Wola Parku - znajduje się na parterze, obok
      sklepu Bliklego, na przeciwko kas Auchana.
      • hania55 Powyższy sklep w Warszawie n/t 18.02.05, 14:29
    • Gość: olaola Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.de.deuba.com 18.02.05, 15:03
      w bialymstoku sklep (chyba nawet kilka) "u lecha" wedliny i wyroby garmazeryjne
      kiszka i babka ziemniaczana pyyycha u mnie w wawie takich nie znalazlam i sobie
      przywoze na szczescie mam tam rodzine wiec wychodzi jakby przy okazji ;-) i
      zawsze robie zapas ;-)
      • Gość: kojka Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.02.05, 16:13
        wrocław
        z czystym sumieniem polecam firmą Bojakowscy ,maja super wyroby,takie
        prawdziwe... ostatnio tez Janex wprowadził szynkę i schab naturalnie wędzony.
        a parówki z Jarocina są pyszne
        • jazzkam do kojki 21.02.05, 23:30
          ale gdzie to kupić?
    • em_es jeszcze o sklepie w Tarnowie 18.02.05, 16:58
      W sklepie, który wyżej polecałam właśnie nabyłam szynkę o nazwie "Bez
      konserwantów" - prawda, że wdzięczna nazwa? :) Kosztowała 23 pln/kg, więc nie
      dramatycznie drogo, a wygląda i pachnie tak jak marynowana i wędzona przez moją
      mamę. Tylko fakt, że dziś piątek powstrzymał mnie od degustacji, poczeka do
      śniadania, ale wygląda obiecująco :)
      • Gość: ewma Kędzierzyn-Kozle -"CYBIS" mniam mniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 14:25
    • Gość: GP Re: Gdańsk-śródmieście IP: *.crowley.pl 18.02.05, 17:27
      Przy Podwalu Staromiejskim -(budki przeniesione z hali targowej) Mniej więcej na
      wysokości NFZ.Ostatni sklepik z mięsem i wędlinami.Bardzo dobra szynka i wędzony
      boczek.Podobno sporządzane tradycyjnym sposobem.Kiełbasy mi nie smakują. Mięso
      też tam kupuję.Świeża dostawa we wtorki i piątki.
      • Gość: nifedril Olsztyn IP: *.ols.vectranet.pl 18.02.05, 23:59
        A może znacie jakiś dobry sklep w Olsztynie? ja wędlin generalnie nie jadam,
        ale mąż bardzo lubi.
    • jedrek20 Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) 19.02.05, 12:18
      Sieć sklepów mięsnych "Duda" (to nie reklama) Górny Śląsk, a może i gdzie
      indziej też jest ?
      • Gość: stef Re: sklepy z dobrymi wedlinami Warszawa IP: *.acn.waw.pl 19.02.05, 19:07
        Slyszalem ze w W-wie na Elektoralnej (obok hali Mirowskiej) i na Ursynowie na
        ul. Mielczarskiego mają ekologiczne wedliny. Znajomy kidys kupowal i chwalil
        sobie. Czy ktoś zna te sklepy?
    • Gość: figa z makiem Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.02.05, 20:00
      krakow i okolice;
      wyszukuje tylko tam gdzie napisane lub polecone WYROBY Z LISZEK, jest ich
      troche po miescie ale nigdy sie nie zawiodlam, to jest cala natura i caly smak
      jak za dawnych czasow, hala targowa i bazar tomex miedzy innymi
      • speni Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) 21.02.05, 18:32
        Te wędliny z Liszek też gorąco polecam, są również w Almie, były supermarket
        Krakchemia.
      • mnkra Re: sklepy z dobrymi wedlinami w Krakowie 22.02.05, 18:59
        Potwierdzam wyroby z Liszek sa wysmienite na czele z kielbasa lisiecka
    • Gość: mopek1 Re: Do speni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 18:08
      a w którym konkretnie miejscu ta "bacówka" na woli justowskiej? w sieci nie ma
      informacji :(
      • Gość: jacek2 Re: Do speni IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 21.02.05, 18:21
        No wlasnie , zna ktos dokladny adres???
        • speni Re: Do speni 21.02.05, 18:31
          Długą przerwe miałam, przepraszam
          ulica Królowej Jadwigi numer około 248 po lewej stronie zaraz za skrętem do zoo
          (jadąc od miasta w strone Chełmu), vis a vis piekarni w nowym (różowym)
          kompleksie mieszkaniowym. Sklep jest parterowy, widac z daleka, bo obłożony
          jest drewnianymi belami. Każdy powinien trafic.
          Polecam gorąco
          • Gość: mopek1 Re: Do speni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 18:38
            dzięki! jutro jadę :-)
            • gourmet48 Re: a tu znacie coś 21.02.05, 18:53
              na Mokotowie w rejonie Domaniewskiej ?
              • eremka Re: a tu znacie coś 22.02.05, 14:02
                yhm, Befsztyk na Pulawskiej, przed apteka, a za spozywczo-warzywno-chemicznym ;-
                )
            • speni Re: Do speni 22.02.05, 13:34
              koniecznie napisz jakie wrażenia smakowe, bo estetyczne same sie chwalą.
      • 1945beta Re: Do speni 19.04.05, 08:25
        Bacówka jest przy Parku Decjusza. Ja mimo wszystko jej nie polecam po tydzień
        po Świetach leżała nie sprzedana a wyschnięta szunka pieczona tylko po 41 zł/kg.
        Proszę popatrzeć na wysuszone wędliny, leżące kilka dni w ladzie chłodzniczej.
        Mieszkam koło Bacówki i niestety pierwszą radość po otwarciu sklepu przytłumiły
        widoki w ladzie chłodnicze.
    • Gość: JP może nie tyle sklepy co PRODUCENCI.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 17:33
      producent lokalny bywa sprzedawany tu i tam [w danym regionie]
      jego np szynka westwalska (surowa, wędzona, przyzwoicie ususzona
      i z przepisowym centymetrem tłuszczu)
      może być dostępna zarowno tu jak i tam
    • Gość: kamila 90 Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.net.autocom.pl 22.02.05, 21:31
      Kraków, na Miłkowskiego róg Kobierzyńskiej sklep z żywnością ekologiczną mają
      wędliny sprowadzane z masarni Rolmięs atestowane, bardzo dobre, polecam
      polędwicę i kabanosy.
      • Gość: lavenda Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: 81.210.17.* 24.02.05, 15:19
        A w Łodzi...?!? Znacie coś w Łodzi?
    • mamaimarta Poznań -a w Poznaniu nic nie ma do zareklamowania? 23.02.05, 09:21
    • Gość: lunae0 nie polecam wędlin sieci "Duda" IP: *.crowley.pl 24.02.05, 17:32
      nie polecam wędlin ze sklepów sieci "Duda" na Górnym Śląsku to nieporozumienie.We wszystkich sklepach śmierdzi chlorem a wędliny mają takie jak wszędzie to znaczy nijakie bez dobrych wrażeń smakowych
      • mnkra Re: nie polecam wędlin sieci "Duda" 24.02.05, 17:40
        Duda rowniez opanowal Krakow i cala Malopolske,jego wyroby to takie jak
        wiekszosc innych producentow jak Kania,czy Jandar jedne lepsze inne
        gorsze.Najgorsze w tym wszystkim jest to ze dzisiaj np kielbasa podwawelska ma
        smak taki a za kilka dni kupujesz probujesz i okazuje sie ze masz przed soba
        podwawelska ale w smaku jej nie przypomina.
        • Gość: nemo Re: nie polecam wędlin sieci "Duda" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.05, 19:16
          Wrocław to polecała chyba blondynka.
          Bo bez adresu.
        • Gość: wini3 Re: nie polecam wędlin sieci "Duda" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:31
          Omijam wyroby Dudy z daleka i dziwi mnie że ktoś poleca.
          Nie mam możliwości kupowania wedlin z Podlasia ale kupuję zupełnie smaczne
          wedliny z małych zakładów jakie oferują sklepy w mojej okolicy. Mam wspaniałe
          kaszanki,salcesony, boczek pieczony i niezrównaną krakowską suchą z Mathiasa.
          Sprzedają tylko w sieci swoich sklepów - okolice Lublina, podkarpackie i
          świętokrzyskie ostatnio. Bardzo sobie chwalę też niektóre wyroby z Kielc -
          sękacz, bax, kiełbasa swojska, boczek cygański, pieczona szynka. Ceny
          absolutnie normalne . -
      • Gość: sekal Re: nie polecam wędlin sieci "Duda" IP: *.ghnet.pl 28.02.05, 15:35
        Duda ma świetne wędliny oraz najlepszą w Polsce metkę tatarską oraz pasztetową.
    • Gość: joasienka wroclaw -lesnica IP: *.h.pppool.de 24.02.05, 20:27
      dobry sklep miesny jest na ul. Wolskiej. Wygalad sklepu jak za komuny, ( jak
      duzo sklepow na lesnicy), kolejka tez sie czasmi zdarza dosc dluga ale miesko
      pierwszorzedne maja! ale tylko do poludnia...bo potem juz wyprzedane! Goraco
      polecam! Hmm tylko dojechac tam!!

pozdrawiam
      • Gość: kojka Re: wroclaw -od Kojki :))) IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.02.05, 10:55
        Wcale nei blondynka,przynajmniej jeśli chodzi o stan umysłu,kolor włosów tym
        bardziej :))
        ja kupuje w Poniku,na ul Bałtyckiej. widziałam na ul.Jednosci narodowej (tutaj
        z Walichnowy) oraz na ul.kasprowicza,a właściwie juz na placu piłsudskiego.
        super kiełbasa wieprzowo-cielęca(18zł/kg) i szynka z lisciem.
        W poniku najtaniej i najwięcej(bo dodatkowo kiełbasa wiejska oraz lisiecka)
        np cena szynki tej samej w Galeri Dominikańskeij 46zł a w Poniku 24zł .Naprade
        to ta sama.
        W firmie Janex czy jakos tak tez jest naturalna szynka,sklep tej firmy jest na
        Kleczkowskiej (na przeciwko więxienia) oraz na Obornickiej -parzystej,na
        Polance.jeśli dalej pisze jak blondynka,to dawajcie pytania,odpowiem:)))
        • Gość: nie-bieska Re: wroclaw -od Kojki :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:42
          a w Krakowie to miło zjeść wędlinki z ulicy Krupniczej. Calkiem nowy sklep
          Natura się nazywa, albo jakoś tak:)
    • Gość: pola33 Kraków- wedlinki z kasinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:46
      polecam - pyszne i tanie wedliny tradycyjne i "normalne" rewelacyjna poledwica
      lososiowa( pol surowa), kielbasa parmenska. PALCE LIZAC. jest kilka sklepow
      sieci - ja znam i polecam ten vis a vis jubilata na Alejach!!!
    • Gość: Ela z Warszawy Re: sklepy z dobrymi wedlinami (w całej Polsce) IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 01.03.05, 15:30
      Polecam wędliny z Hali Człuchowskiej na Jelonkach. Ogromny wybór wszelkich
      smaków, a co najważniejsze, że spora część wędlin jest od producentów robiących
      je metodą tzw. "starej szkoły" takie wędliny robił dawno temu mój teść. Na
      liściach chrzanu i laurowych. A jaki zapach. Polecam szynkę tradycyjną na
      liściach laurowych, kiełbasę wiejską tradycyjną czy też wędliny z góralskiej
      beczki. Spróbujcie.
    • Gość: :) WARSZAWA bazar przy Szembeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:46
      są dwa takie stoiska, nie pamiętam numerów (mogę sprawdzić jakby ktoś chciał), oba są na tej nowo dobudowanej hali, ale wędliny, zwłaszcza w jednym z nich, smakują jak robione przez moją babcię mmmm.
      i jeszcze przy metrze Kabaty widziałam ale nie próbowałam bo zbyt burżujskie ceny były.
      • mnkra Bacowka w Krakowie 02.03.05, 19:00
        serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33269,2527541.html
        • Gość: nemo RNemo przeprasz blondynę..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 20:09
          z Wrocławia. Nie ten rejon miasta, mieszkam po przeciwnej stronie.
          pzdr
    • Gość: antycyponek A Szczecin? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.04.05, 09:07
      Ja znam tylko jedno takie miejsce, jest budka na Manhattanie, w której facet
      sprzedaje fantastyczny pieczony schab i boczek, smakują jak z domowej wędzarni
      i nie są napompowane wodą jak inne "kupne" wędliny. Niestety, od paru tygodni
      (albo i miesięcy) budka jest zamknięta na głucho, przynajmniej w weekendy. Może
      ktoś jeszcze dorzuci jakies inne adresy?
    • Gość: ancymonka Legnica IP: 195.116.95.* 19.04.05, 09:47
      osiedle Piekary, ul. Pomorska - sklep Schabik
    • coralin Re: Podkarpacie 19.04.05, 16:17
      Kto ma okazję polecam krakowską suchą z Górna (30 zł), półsucha jest tez niezła
      (mniej sucha, bardziej tłusta, ale ma smak, ot przyzwoita kiełbasa-ok 20 zł).
      Świetna jest też kiełbasa markowska(wiejska z Markowej), ale zdarzają się
      podróby(pierwszy producent chyba nie zastrzegł sobie nazwy i inni przejęli ją
      robiąc gorsze rzeczy). Bardzo proszę o info jakich producentów wędlinę polecacie
      (takich, których produkty można kupić na Podkarpaciu)
      • marcelina1968 Re: Podkarpacie 19.04.05, 17:19
        oczywiscie GÓRNO, nie tylko sucha ale i kabanosy, szynke rozmaryn i wiele wiele
        innych. Na święta kupilam malutką szyneczke w siatce tzw, gotowana i bylam
        zaskoczona świetna jakościa(zawsze jest dobra ale wiecie jak to bywa w innych
        firmach na świeta dużo i tanio a z jakoscia różnie). GÓRNO zawsze trzyma
        jakość, poza tym wędliny z Markowej(od tego jednego producenta) mozna dostać w
        DELICJACH min na początku Dąbrowskiego w rejonie kościoła garnizonowego. Poza
        kiełbasa mają swojski boczek, polędwicę wędzoną w sposób tradycyjny no i
        oczywiście szynkę!
        • jacekm22 Re: Podkarpacie 19.04.05, 18:39
          A gdzie te wyroby z Gorna mozna kupic????
          • coralin Re: Podkarpacie 19.04.05, 18:47
            Górno jest koło Rzeszowa i w wielu sklepach mozna je kupić(ale nie w
            hipermarketach). W sieci Społem np. Mają też chyba w regionie sklepy firmowe.
            Krakowska sucha to rarytas.
        • coralin Re: Podkarpacie 19.04.05, 18:45
          Ale fajnie, że ktoś z Rzeszowa. Ja na święta miałam wędliny z Błażowiaka.
          Owszem na początku to było tradycyjnie robione, ale teraz nie polecam. Czyli
          Górno górą, wypróbuję polecane przez Ciebie wędliny:)
          • marcelina1968 Górno .... 19.04.05, 19:43
            Najświeższe i najtańsze wyroby Górna mozna dostać na giełdzie hurtowej Agrohurt
            (dawne PTHW) na Lubelskiej w ostatnim pawilonie chyba nr3 (tam gdzie art.
            spożywcze), jest stoisko Górna znajdziecie bo zawsze stoi tam kolejka, jedyny
            minus to, że nie kroja tam na plasterki, ale to sie da przeboleć. Mają tam caly
            asortyment i ceny nizsze o kilka zł na kilogramie, panowie bardzo uprzejmi,
            doradzą sprzedają w detalu. teraz jest sezon grillowania to polecam białą
            kiełbasę(pyszna tez z piekarnika) i drugą wędzoną ale teraz nie pamiętam nazwy.
            Zapytajcie o kiełbasę na grilla a na pewno wam doradzą ceny obydwu kiełbasek w
            granicach 10 zł
            • coralin Re: Górno .... 19.04.05, 20:40
              marcelina1968 napisała:

> Najświeższe i najtańsze wyroby Górna mozna dostać na giełdzie hurtowej
              Agrohurt
              >
              > (dawne PTHW) na Lubelskiej w ostatnim pawilonie chyba nr3 (tam gdzie art.
              > spożywcze), jest stoisko Górna znajdziecie bo zawsze stoi tam kolejka, jedyny
              > minus to, że nie kroja tam na plasterki, ale to sie da przeboleć.

O, dzięki za info. Nawet stosunkowo blisko mam, a sucha to aż się prosi nie w
              plasterkach:) Przyznaję, że wyrobów z Górna innych oprócz suchej i półsuchej
              nie znam . Czas spróbować. Naprawdę miło pogadać z krajanką na ogólnym forum
              kuchnia:)
              Pozdrawiam cieplutko:)

• aagain Re: Wrocław 24.07.05, 14:28
                Polecam wędliny- bez konserwantów i wypełniaczy - firmy Galicja w sklepie na ul.
                Sienkiewicza naprzeciw Ogrodu B.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka