Gość: Ewa IP: *.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.02.05, 13:49 hallo, czytałam że świetnie rano robi ciepła woda z cytryną i imbirem, tylko jak podać imbir(czy zetrzeć, może plasterki?) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amused.to.death Re: imbir 20.02.05, 14:00 ja wrzucam plasterki:) - szybciej. Wersję na ciepło słodzę miodem. Wersję na zimno - cukrem. Mniam, mniam - pyszna jest taka lemoniada. Odpowiedz Link Zgłoś
olabogga Re: imbir 20.02.05, 14:28 tylko nie przesadź z imbirem (ja też kroję imbir w plasterki, na litr daję kawałek długości 3 cm mniej więcej plus całą cytrynę). możesz to zalać wieczorem, wrzątkiem. rano posłodzić. świetne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: imbir 20.02.05, 14:40 a jak serwować z imbirem w proszku ?... Niedawno sobie kupiłem worek 0,5kg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pusia Wypróbowany przepis IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 20.02.05, 18:59 Zagotować szklankę wody. Dodać pół łyżeczki imbiru. Pogotować ok. 3min. Dodać łyżeczkę miodu. Rozgrzewa i stawia na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś