16.03.05, 09:10
Czy ktoś z forumowiczów wie może jak osiągnąć
najczystszy i najmocniejszy zapach wanilii?

Z góry dzięki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: marghe_72 Re: wanilia IP: *.acn.waw.pl 16.03.05, 11:48
      z laski wanilii?
      • domino74 Re: wanilia 16.03.05, 12:28
        Tak. Chodzi o to żeby zapach był jak najmocniejszy.
        Chyba że są jakieś inne sposoby.
        • lunatica Jakiś czas temu 16.03.05, 12:35
          Dziuunia miała robic ekstrakt z wanilii... może sie odezwie?
          • dziuunia Re: Jakiś czas temu 16.03.05, 12:40
            Miałam zrobić,nie zrobiłam ale zrobię :) Spirytusowy ekstrakt z laski wanilii
            podobno mocno pachnie ale czy jest najmocniejszy to nie wiem.
            • invicta1 Re: Jakiś czas temu 16.03.05, 15:20
              ja wrzuciłam 2 laski do butelki napoleona-3/4 było-stoi 3 tygodnie i pachnie juz
              mocno, ale nie wiem, co z tym teraz robić:), bo ostatnio z ciast tylko serniki
              wypiekam, a alkohol do twarogu, to nie bardzo:(
              • 86c Re: Jakiś czas temu 18.03.15, 18:22
                Polecam zrobić ekstrakt waniliowy, przepis zaczerpnełam ze strony asantesana.pl/ znajdziecie tam również prawdziwe laski wanilii z Madagaskaru!!

5-7 lasek wanilii dobrej jakości
                250 ml alkoholu (Wódka, Rum albo Brandy)
                butelka lub słoik
                Sposób przygotowania
                Nacinamy laski wanilii wzdłuży i wkładamy do słoika albo butelki zalanej alkoholem. Można użyć każdego rodzaju alkoholu, lecz wódka jest najbardziej polecana z uwagi na neutralny zapach. Nasz ekstrakt jest gotowy po ok. 8 tygodniach. Raz na tydzień naczyniem należy wstrząsnąć.
                • squirk Re: Asantesana to spamer, szkoda pieniędzy. 18.03.15, 18:45
                  86c napisał(a):
                  • Gość: klik Najlepsze, że według tego idioty wódka ma IP: *.gdynia.mm.pl 18.03.15, 18:54
                    neutralny zapach... Dobre! Smak pewnie też. No po prostu jak woda! //rotfl
                    • squirk Re: Najlepsze, że według tego idioty wódka ma 18.03.15, 19:03
                      Gość portalu: klik napisał(a):

> neutralny zapach... Dobre! Smak pewnie też. No po prostu jak woda! //rotfl

Nie bez powodu do spamu zatrudnia się największe tępoty i zera, ludzie inteligentni zarabiają uczciwie i nigdy się nie poniżyliby sprzedawaniem swojej godności za grosze.
                  • bene_gesserit Re: Asantesana to spamer, szkoda pieniędzy. 18.03.15, 19:21
                    0. nie dyskutować, bo po co
                    1. wrzucić spamerskie hasło (tu: nazwę strony) w przeglądarkę.
                    2. zlinkować wyniki i wysłać do administracji z prośbą o wycięcie.

3. już to zrobiłam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka