Dodaj do ulubionych

miła restauracja dla dwojga

IP: *.chello.pl 17.03.05, 16:11
witam,
poszukuje dobrej, romantycznej i "smacznej"(moze byc droga) restauracji w
Warszawce. Chce zrobic prezencik rodzicom i wyslac ich na kolacje (30
rocznica slubu). Sama nie chodze po restauracjach wiec sie nie orientuje w
tym temacie. Prosze o powazne propozycje.
Obserwuj wątek
    • rezurekcja Re: miła restauracja dla dwojga 17.03.05, 16:25
      Gość portalu: ara napisał(a):

> witam,
      > poszukuje dobrej, romantycznej i "smacznej"(moze byc droga) restauracji w
      > Warszawce. Chce zrobic prezencik rodzicom i wyslac ich na kolacje

moze przejrzyj o forum, tam temat juz byl kilka razy, wiec moze cos dobierzesz.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=287
      Rodzicom gratulujemy i zyczymy nastepnych 30 pieknych lat razem.
      • Gość: marghe_72 Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 16:30
        na forum "restauracje" czasami bardzo cięzko sie czegokolwiek dowiedziec

Jelsi moze byc drogo to moze Biblioteka?
        www.hotel.com.pl/biblioteka/pages/menu_b.html
        www.hotel.com.pl/biblioteka/
        • rezurekcja Re: miła restauracja dla dwojga 17.03.05, 16:35
          Gość portalu: marghe_72 napisał(a):

> na forum "restauracje" czasami bardzo cięzko sie czegokolwiek dowiedziec

Fakt. Moze zalezy od tego, o co sie pytamy?

Pomyslalam sobie tez, ze jesli moze byc drogo, to moze Grand Kredens przy
          Alejach Jerozolimskich 111?

Wystroj sie wszytkim moim znajomym podobal.
          • Gość: marghe_72 Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 16:37
            albo tenże Kredens Ale na Ordynackiej :)
            Przytulnie :)
          • jacek1f wlasnie chcialem napisac o GK 17.03.05, 16:40
            wystroj mily - paryska-francuska uliczka;
            Jedzenie - sa i dobre tradycyjne rzeczy, ale i ciekawsze tez, jak odwagi
            starczy.
            Ja swoich bym tam poslala wlasnie, choc Tata pewnie by wolal Adlera -
            ...golonki! I gęś! Ale razem? GK.
            www.kredens.com.pl/
            zerknij moze?
    • Gość: olo Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:39
      Obawiam sie ze w Warszawie nie znajdziesz lokalu w którym starsze osoby będa
      mogły miło i sympatycznie spędzic wieczór. A to min dlatego że: nie posłuchaja
      tam spokojnej wartosciowej muzyki np klasycznej bo skad ? Nie ma gwarancji że
      sasiedniego stolika nie nie zajma zmanierowane klony umęczone całym dniem
      udawania roboty w banku. Jesli zajma to od krzyku, smiechu histerycznego i
      buczeniem komórek głowy rodziców rozbola. Tandeta wiekszosci warszawskich lokali
      powoduję że stolik jest tam na stoliku i nie ma gdzi sie usunąc.Jezeli jeszcze
      kolacja wypadnie w piatek wieczorem to dramat. Zarażliwy smiech panienek
      bankowych wabiacych samca, spotegowany alkoholem skutecznie zagłusza nawet
      dobrej klasy kolumny.Menu wiekszości tzw lokali nie jest przeznaczone dla osób
      mających poczucie smaku / gastronomicznego /. Bo i po co ?Jak nie zamówisz
      tzw drugiego dania to o zestawie typowo kolacyjnym mozna tylko pomazyć. Musza
      byc frytki i kawał czegos kilkukrotnie odsmazanego o tak duzej sile rażenia
      wątroby czy dwunastnicy / te pseudo orientalne kuchnie /ze rano trzeba cos
      wziąc na odtrucie. O tym by zamówic swieza rybę to mozesz sobie wybic z głowy
      No i na końcu powrót. Jak w cywilizowanym kraju rodzice pewnie zechćą się
      przejsc, złapac taksówkę itp Jesli to bedzie np w okolicach Starego Miasta
      czarno to widzę. Tak więc zrób im kolacje w domu albo jedzcie np do Berlina czy
      Wiednia.
      • Gość: marghe_72 Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 17:43

powiedział/a co wiedział/a i czym prędzej odleciał/aaaa

• Gość: beti Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.u.wavenet.pl 17.03.05, 18:27
          idz z rodzicami do Bazyliszka, fantastyczna restauracja na Rynku Starym dla
          Państwa w średnim wieku, a i klimat też ciepły i może grają co wieczór na
          fortepianie? Ja idę 31 marca na dużą uroczystość męża i miejsce jest wykwintne.
        • Gość: duraj Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:02
          ale rację miał/a jak najbardziej, niestety.
          klony z komórkami drace przez nie ryja potrafia zepsuc najfajniejszą kolację.
          • Gość: marghe_72 Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 21:20
            tylko Warszawa słynie z komórkowców?
            JAką kuchnię lubią Rodzice? To nas trochę naprowadzi

• kogielmogiel Re: miła restauracja dla dwojga 17.03.05, 21:31
      Przekonana do tego poprzednimi wizytamiw tej knajpie, ja wysłałam moich na
      podobną imprezę do Biblioteki (w gmachu nowej biblioteki UW w podziemiach).
      Kuchnia włoska w wydaniu wyrafinowanym. Jedzenie FANTASTYCZNE. Bardzo sprawni
      kelnerzy, i obsługują znakomicie, i wytłumaczą, i doradzą. Drogo, ale nie
      kosmicznie. Sztywniackie trochę miejsce, ale przez to na przykład - tak mi się
      skjarzyło z postem którymś ponizej - muzyka owszem klasyczna i to w dobrym
      wydaniu. Dla rodziców wg mnie strzał w 10.
      • morechee Biblioteka 18.03.05, 09:07
        W Bibliotece doświadczyłam najmniejszych porcji w całej W-wie. Po przystawce,
        głównym daniu i deserze byliśmy wciąż głodni! Może nie bardzo głodni, ale
        czuliśmy...niedosyt. Zaznaczam: nie jesteśmy obżartuchami o żołądkach bez dna;)
        Jeśli ma być dystyngowanie, ale nie sztywno (bo tak wg mnie jest w Bibliotece)
        polecam Tradycje na Belwederskiej.
    • euna Re: miła restauracja dla dwojga 17.03.05, 22:27
      A ja poleciłabym Jazz Bistroi Gwiazdeczka na Starym Mieście. Okolica
      romantyczna, sama restauracja elegancka a jednoczeście przytulna, zawsze
      wieczorem muzyk gra na fortepianie, ciekawa aranżancja wnętrza (szklany dach),
      jedzenie bardzo smaczne - ogromy wybór - a ceny przyzwoite. Moim rodzico
      szalenie się tam podobało.

euna
    • nobullshit Re: miła restauracja dla dwojga 17.03.05, 23:10
      Ja i z tej okazji poleciłabym Bar w Oficynie na Chmielnej. (Vis a vis
      Atlanticu, mniej więcej.) W ramach dopieszczania Taty emeryta zabieram go
      czasem do restauracji, wyszykując właśnie takie, gdzie będzie się czuł dobrze i
      zrozumie, co napisali w karcie.

Jedzenie wspaniałe, polsko - europejskie, ceny umiarkowane, wystrój
      bezpretensjonalny, młodej młodzieży i gości w gajerkach razcej nie ma.

Wrzuć "Bar w Oficynie" albo "Oficyna" w wyszukiwarkę, wypluje Ci więcej
      rekomendacji.
    • Gość: ara Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.chello.pl 18.03.05, 09:41
      dzieki za wszelkie propozycje i czekam na wiecej
      jesli chodzi o potrawy to raczej tradycyjne bez wydziwiania (ze wzgledu na tate bo mama to lubi k. wloska)
      pozdr.
    • Gość: aniko Re: miła restauracja dla dwojga IP: *.geant.pl 18.03.05, 09:51
      A może Flik na Puławskiej? Mojej Mamie tam się podoba ...
    • marzenajt Re: miła restauracja dla dwojga 18.03.05, 11:46
      - Zorba na Ursynowie
      - Restauracja Polska na Belwederskiej
      - Roma, po drugiej stronie Belwederskiej
      - Sadhu Cafe na Wałowej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka