Dodaj do ulubionych

gotowe ciasta w proszku -kupujecie??

IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 17.03.05, 20:46
jesli tak to poleccie które dobre.
Obserwuj wątek
    • Gość: marghe_72 Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 21:16
      przyznam sie,ze u mnie w szafce stoi (ok ładnych kilku miesiecy) biszkopt
      Delekty
      I pewnie jeszcze postoi..
      • Gość: kaśka Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:26
        Jak masz zamiar kupić to radze po drodze wstąpić od razu do apteki po RENNI lub
        coś innego na zgage!!!!
      • Gość: chantal Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:27
        Kopiec kreta,kilimandzaro,sernik.A to wszystko Oetkera
        • aja38 Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? 17.03.05, 21:33
          a to te ciacha w proszku powoduja nadkwasote ze tak polecacie apteke??
    • skarolina Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? 17.03.05, 22:05
      Żadnych oprócz Piernika Kętrzyńskiego. Jest pyszny, zwłaszcza po dodaniu
      rodzynek i orzechów.
      • Gość: mm Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:11
        jadodaje jeszcze kakao i miod,pycha
    • ampolion Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? 17.03.05, 22:17
      Tak, ale tutejsze, amerykańskie. Co więcej, piekę w mikrofali.
      • Gość: sernik na zimno Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.darko.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 07:40
        Sernik Delecty albo drO jest naprawde dobry, dodaje sie mleko, serko homo(ja
        daje waniliowe danona), owoce(np.mandarynki do środka i banany na góre),
        galaretke i herbatniki(na spód).Można z biszkoptami, mi bardziej smakuje z
        herbatnikami.Robie dwuwarstwowy z galaretką pomarańczową w środku i wiśniową na
        wierzchu. Wychodzi taniej niż z prawdziwego sera, szybko sie robi, jest
        naprawde dobry, lekki i na pewno zgagi sie po nim nie ma.
        • Gość: kasia Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 08:14
          Ja kupuję i wcale nie muszę biegać do apteki. Nigdy w życiu nie miałam zgagi :)
      • jarek_zielona_pietruszka Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? 19.03.05, 00:14
        a czy nie są czasami gumowe???
    • lunatica kiedyś, ale kupowałam 18.03.05, 08:23
      murzynka dr Oetkera - bardzo smaczne.
    • Gość: Monia Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 08:30
      Sernik królewski dr Oetkera - to ten z ciemnym spodem i wierzchem. Uwielbiam!
      Niby można zrobić go w domu od podstaw, ale to ciemne ciasto ma taki
      specyficzny smak i aromat, którego mi nigdy samej nie udało się uzyskać.
      • Gość: Justyna Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:38
        Ja też go bardzo lubię,nawet mam w planie na święta zrobić,jeszcze kupuję szarlotkę i piernik z dr Oetkera i sernik na zimno z Delecty
    • marghot Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? 18.03.05, 08:44
      Pomimo tego, że nie jestem specjalistka od pieczenia, to decyzduję się na
      własne mieszanki ;))Wytwarzam proste ciasta jak murzynek, ciasto ze śliwkami
      (lub innymi owocami), sernik na zimno itp.
      Do ciast gotowych podchodzę jak do sosów Knura, zupek chińskich itp. produktów.
      Jadłam kilka razy u znajomych ciasta jak kopiec kreta i chyba kilimandżaro -
      bez rewelacji, troszkę jakby za dużo proszku czy innych substancji
      spulchniających.
      ogólnie nei polecam.
      • Gość: eryka Kupiłam gofry w proszku i są bardzo smaczne.Poleca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:08
        • Gość: zuza Re: Kupiłam gofry w proszku i są bardzo smaczne.P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:08
          A ja polecam tiramisu Delecty, pod warunkiem, że nasączy się je trochę bardziej
          niż mówi przepis. Uważam, że to naprawdę bardzo smaczne ciasto, leciutkie. ja w
          nim żadnej chemii nie czuję. Piekę bardzo często swoje ciasta, korzystając z
          dawno sprawdzonych przepisów i wypróbowuję zupełnie nowe i jeśli chodzi o
          tiramisu to bardzo przepraszam, ale z trzech różnych przepisów, według których
          robiłam to ciasto, żaden mi ani mojej rodzinie nie odpowiadał, a napewno nie
          była to żadna rewelacja. Delecta mnie zaskoczyła in plus. Drugim ciastem, a
          raczej deserem, bo bez pieczenia, jest sernik na zimno Oetkera taki z jogurtów.
          Uważam, że trochę przesadzacie z tą apteką. Naprawdę są takie półprodukty, z
          których można korzystać bez szkody dla żołądka i z pozytywnymi doznaniami
          smakowymi.
        • Gość: aniel biszkopt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:09
          No niestety biszkopt mi nigdy nie wychodzi, wiec kupuje oetkera. Wychodzi to
          drozej niz robienie samemu od podstaw, ale mam pewność,że wyjdzie. I to jest
          chyba jedna z nielicznych gotowizn w mojej kuchni (nie liczac kostek knorra z
          oliwa i ziolami)
          • lama_83 Karpatka 18.03.05, 10:35
            już od lat karpatkę czy ptysie!!! Ale krem - wiadomo, więc raczej nieczęsto
            ulegam pokusie. Ale uwielbiam ten twór...
            • Gość: sari Re: Karpatka IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 11:02
              Piernik Kętrzyński ,ale dodaje jeszcze kilka łyżek miodu,rozdzynki i orzechy.
              • Gość: igus piernik ketrzynski IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 18.03.05, 11:03
                o tak, piernik ketrzynski jest super
                • Gość: Ewka Re: piernik ketrzynski IP: *.hq.adecco.pl / *.pl 18.03.05, 12:54
                  a jaka firma produkuje ten piernik? chętnie bym spróbowała.....
                  • Gość: Hela Re: piernik ketrzynski IP: *.dep.no / *.dep.no 18.03.05, 13:22
                    Tiramisu Delecty i Gellwe sa ok, lekkie i smaczne.
                    • toska.a szarlotka i karpatka 18.03.05, 18:23
                      polecam karpatke kiedyś mi sie rozwaliła ale to dodało uroku i wszystkim
                      smakowała.szarlotka też dobra wszystkie z oetkera. omijajcie półki z ciastami w
                      proszku z lider szajsa itp. Tylko z oetkera i delecty. Bez miksera sie nie
                      obejdzie.

POZDRAWIAm
    • malgocha6 Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? 18.03.05, 20:25
      Gorąco polecam KOpiec Kreta - dr otkera. Paluszki lizać.
    • pimpek_sadelko Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? 18.03.05, 20:26
      nigdy w zyciu. nie lubie sztuczydel.
    • Gość: Aga Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:36
      Karpatke w Lider Price-moze badziewnie brzmi,ale zawsze sie udaje i kosztuje grosze.A chemikaliów nie czuje.
    • Gość: zenon gajowniczek Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 19.03.05, 09:58
      Ja tego nigdy nie kupuje piekę naturalnie
    • Gość: asai Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 09:59
      Mój mąż uwielbia jabłecznik z budyniem Oetkera, ja bardzo lubię tort jogurtowy -
      tej samej firmy. Polecam!
      Do ciast z masa budyniową daję czasem w zastępstwie ;) krem karpatkowy Oetkera -
      pozdrawiam

• Gość: bud Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.68.219.103.brutele.be 20.03.05, 13:51
        Każdą imprezę podbijam szarlotką Dr Oetkera. Polecam!
    • Gość: Kasia Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 20.03.05, 10:47
      babka cytrynowa-super z dodatkiem balaki i skorek pomarancz.
      • Gość: beata Piernik Kielecki IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 20.03.05, 11:15
        Ostatnio do majonezu kieleckiego na święta dodawano opakowanie Piernika
        kieleckiego. Po dodaniu łyżki miodu, garści orzechów i rodzynek - mój Tato -
        koneser pierników, zajadał się do ostatniego okruszka. Polecam i smacznego
    • Gość: mm Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:18
      warto poprobować i znależć swoje,ja lubię piernik kętrzyński plus kakao,miód i
      bakalie,babkę jogurtową,murzynek,ale kupuję też mrożone np francuskie i robie z
      niego strudla z jakimś nadzieniem,a ostatnio kupiłam gotowe mrożone z jabłkami
      i orzechami rewelacja!!!!!/nie pamiętam nazwy producenta:(
    • Gość: antycyponek Re: gotowe ciasta w proszku -kupujecie?? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.03.05, 09:37
      Mnie większość troche chemią "podjeżdża", ale w przeszłości, zanim się
      zawzięłam i nauczyłam się piec, zdarzało mi się kupić. Najgorszą porażką było
      ciasto jogurtowe "duża blacha", poszło do śmieci w całości. Feee!
      • Gość: Emma a co z tym ciastem jogurtowym było nie tak?? IP: *.pstrykup.pl. / 62.233.151.* 01.04.05, 23:15
        • aja38 piernik 10.04.05, 17:48
          ja pieke czesto piernik-dokładam orzeszków i pycha!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka