IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.06.02, 08:42
Mam wielką prosbę!!!! -szukam przepisu na zupę kiełasianą......Dawno temu tą potrawę gotowała
sąsiadka mojej mamy.Pamiętam ,że oprócz kiełasy były tam jarzyny ,ziemniaki......i co jeszcze ?Może
ktos zna przepis....:)
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: Zupa ? IP: 213.76.241.* / 192.168.10.* 19.06.02, 10:11
      Ja robię to tak- pokrojone warzywa(marchew, pietruszka,seler, pora)cała cebula
      podpalona tak jak do rosłu, ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucam i gotuję jak
      będzie to wszytko prawie miękkie dodaję pokrojoną kiełbasę białą ,lekko zaciągam
      mąką.Po ugotowaniu można dodać słodkiej śmietany.
      Przyprawy wegeta,sól,pieprz,maga.
      Smacznego!!
      Pozdrowienia
      • tusiaz Re: Zupa ? 23.06.02, 00:50
        Gość portalu: janusz napisał(a):

> Ja robię to tak- pokrojone warzywa(marchew, pietruszka,seler, pora)cała cebula
        > podpalona tak jak do rosłu, ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucam i gotuję jak
        > będzie to wszytko prawie miękkie dodaję pokrojoną kiełbasę białą ,lekko zaciąga
        > m
        > mąką.Po ugotowaniu można dodać słodkiej śmietany.
        > Przyprawy wegeta,sól,pieprz,maga.
        > Smacznego!!
        > Pozdrowienia

Bardzo! bardzo dziękuję....już dzisiaj ugotowalam....Smak i zapach tej potrawy tkwil gdzies w mojej
        glowie....Tylko dzieciom nie bardzo przypadla do gustu...,ale to nic...:))
        • Gość: janusz Re: Zupa ? IP: 213.76.241.* / 192.168.10.* 24.06.02, 14:48
          tusiaz napisał(a):

> Gość portalu: janusz napisał(a):
          >
          > > Ja robię to tak- pokrojone warzywa(marchew, pietruszka,seler, pora)cała ce
          > bula
          > > podpalona tak jak do rosłu, ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucam i gotuję
          > jak
          > > będzie to wszytko prawie miękkie dodaję pokrojoną kiełbasę białą ,lekko za
          > ciąga
          > > m
          > > mąką.Po ugotowaniu można dodać słodkiej śmietany.
          > > Przyprawy wegeta,sól,pieprz,maga.
          > > Smacznego!!
          > > Pozdrowienia
          >
          > Bardzo! bardzo dziękuję....już dzisiaj ugotowalam....Smak i zapach tej potrawy
          > tkwil gdzies w mojej
          > glowie....Tylko dzieciom nie bardzo przypadla do gustu...,ale to nic...:))
          cieszę że ci smakowała
          pozdrowienia

• Gość: kluba1 Re: Zupa ? IP: *.we.client2.attbi.com 17.10.02, 23:46
            podciagam w gore bo sa pytania o zupy
          • Gość: samanta Re: Zupa ? IP: nchobo* / *.kabel.telenet.be 18.10.02, 02:10
            Jesli to mozna nazwac zupa kielbasiana to sluze bo z braku zurku probuje
            cos takiego wyczarowac .

Gotuje kielbase w plasterkach lub paskach (boczek) z pokrojonymi kartoflami
            i duza iloscia startego czosnku .
            Dodaje pociete w paseczki grzyby suszone .
            Duzo majeranku i oregano .
            Przyprawa do zup Knorra , pieprz , sol, ewentualnie kostka wolowa lub
            grzybowa, wegeta

kiedy kartofle sie zagotuja , zaprawiam kwasna smietana (jogurtem) i dorzucam
            na koniec dobrze wysmazona cebulke .

Zupa jest lepsza na drugi dzien - przechodzi wszystkimi smakami i gestnieje.

Podaje z jajkiem na twardo .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka